• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Windows news,tutorials and other discussions

za one koji hoce da ustede $10 [takodje provereno radi sa office 2024]
Izvrši random PowerShell skriptu sa neta... koja dohvata i izvršava još random PowerShell skripti... Odličan način da sebi ubaciš malware na mašinu 😂

Izvrši random PowerShell skriptu sa neta... koja dohvata i izvršava još random PowerShell skripti... Odličan način da sebi ubaciš malware na mašinu 😂
Slobodno preskoci ako neces, ali ovo se redovno odrzava.

Obzirom da ja vec imam KMS, koji za office ne radi posao kako treba, jel mi bezbedno samo da pregazim sa tim MAS?

Slobodno preskoci ako neces, ali ovo se redovno odrzava.
Ja Windows ne koristim uopšte tako da meni definitivno nije potreban.

Nije poenta u tome. Poenta je da ovakvim mehanizmom može svašta da se progura laicima a da toga nisu ni svesni.

Code:
powershell:
irm https://get.activated.win | iex

za one koji hoce da ustede $10 [takodje provereno radi sa office 2024]
Stvarno radi i za Office 2024?! To nisam znao

PS. Sad vidim sa ovo ide na random sajt, mislio sam da je to ona lokalna skripta koja aktivirila Windows a da sada može i Office.

Last edited:
Obzirom da ja vec imam KMS, koji za office ne radi posao kako treba, jel mi bezbedno samo da pregazim sa tim MAS?
Odradio sam samo za Office, jer to me je zezalo, za WIn mi je bilo ok.
Pretty neat, lepo radi, nikakvih problema za sad.

Odradio sam samo za Office, jer to me je zezalo, za WIn mi je bilo ok.
Pretty neat, lepo radi, nikakvih problema za sad.

Prvi put cujem za ovu stvar. Jel bezbedno to koristiti, ne bih da mi zezne legit Windows a da treba mi Office 2024 pa dal platiti 30-ak evra ili koristiti ovo, jedino ne bih da fasujem neki malware

Imas opciju dal oces da koristis samo za win ili samo za office, idi na opciju dva samo za office i to je to...
Za sad je sve ok, ali tako je bilo i sa KMS-om, pa posle nekog vremena vratilo se na staro... no ako se to desi, ponovicu postupak i to je to...
Dal je bezbedno to ne znam, mada znas da sam ja pirat stari i nikad nisam imao problema sa bilo cim...

MS zna da ima gazilion pirata od Windows-a, ali od vecine njih sakuplja telemetriju za ko zna sta.

Ako sam kompajliraš iz source-a donekle si siguran, pod uslovom da taj source stalno proveravaju ljudi koji mogu da prepoznaju malware a pošto svi najčešće skidamo već kompajliran fajl ili u ovom slučaju koliko vidim skripta ide na sajt koji nema veze sa GitHub-om, pretpostavljam da još manje možemo da budemo sigurni da ovo nema i neki malware.

Ako je za utehu, Windows se odavno sam po sebi ponaša kao ono što je po definiciji malware a i mnogi poznati programi koje na njega instaliramo.

Kada sam bio mlađi i bez posla koristio sam crackove za sve što se plaća, sada, pogotovo dok još uvek često koristim Windows (mada mi je plan da u skorašnje vreme u potpunosti pređem na Linux, jedino zbog posla i Office-a još uvek ne prelazim) ja bih ovde pre kupio jeftin ključ od preprodavaca i za Windows i za Office. Tako ja trenutno i teram Windows 10 (ključ od par dolara za Windows 8 koji sam upgredovao na 10 i probaću da upgrejdujem i na 11 kada istekne Miceosoft podrška za 10) i Office 2016 (ključ koji sam platio oko 7 EUR-a, pretpostavljam da će za slične novce moći da se kupi i ključ za Office 2024 kada istekne podrška za 2016 krajem ove godine). Oba ključa sam nabavio na Ebay-u pre 7-8 godina, rade bez problema i posle nekoliko reinstaliranja Windowsa (posle formatiranja drive-a).

Nije sarkazam, procitaj ponovo sta sam tacno napisao. Ni manje ni vise od toga.
I xz biblioteka za kompresiju podataka je bila otvorenog koda i na GitHub-u pa je izvesni kinez uspeo da ubaci backdoor koga niko živ nije primetio. Malo malo pa kukaju da npr. "npm" repozitorijumi sadrže maliciozne biblioteke koje ljudi masovno koriste u svom softveru a nisu ni svesni da su maliciozne. Široko je rasprostranjena pojava da ljudi samo kupe s neta šta god stignu i šta god im je od koristi, bez mnogo razmišljanja. Čak i ako neko parče softvera nije maliciozno u startu, onog trenutka kada se omasovi, a pogotovo ako se na ovako jednostavan način distribuira, on postaje ozbiljan vektor za napad tj. distribuciju malicioznog sadržaja.

Horor priče redovno viđam na tu temu, nije da pričam bezveze.

Last edited:
Po tebi ispade da covek vise nista ne sme da instalira na komp.
Opusti se, nemoj da robujes stvarima...
Radije bih cak i da zakacim malware, nego da svaki dan vodim toliku silnu brigu, sta smem da koristim, mozda...

Jbg, profesionalna deformacija. Posao mi je usko vezan za računarsku bezbednost. Nagledao sam se suviše slučajeva gde su firme doživele pakao i imale ogromne troškove zbog raznih vrsta upada i podmetanja malvera. U 90% slučajeva kriv je nemar i loše bezbednosne navike zaposlenih, podložni socijalnom inženjeringu i sl.

Naravno, uvek je moguće reći ja rizikujem samo za sebe, radim to na svom kompu itd. Nije mi veliki problem ako malo malware-a zakačim. Problem je što to pređe u (lošu) naviku a širi se među ljudima brzo. Posle bude kuku lele 🙃

Blatantno postavljanje "evo ti ova komanda" na forumu i društvenim mrežama generalno u mnogome doprinosi tome.

Samo podižem svest o rizicima... iz iskustva. Nisam M$ anti pirat bot 😂

Back
Top Bottom