• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Movie TV Trejleri i Vesti 2021

Status
Not open for further replies.
Uvod u Italiji i Hong Kong su bili vanserijska akcija ali kao celina da, težak film da se izdrži i ja sam pred kraj počeo da popuštam slično kao sa onim Transformersima u Kini to sam godinama pokušavao celo da odgledam

kako ubijes DVOJE pistoljem za koji si mislio da je rekvizit?

- uzmes pistolj
- slucajno opali pistolj i metak pogodi osobu u tvom vidokrugu
- ti to vidis, sokiras se
- okrenes pistolj instinktivno na drugu stranu i povuces jos jednom obarac iako si sopstvenim ocima video da metak pogadja osobu ispred tebe

wtf

Bice mu to na savesti iako nije on kriv realno, odgovoran je covek zaduzen za oruzija i metke, prop master ili sta vec.

Sta si mislio da su od plastike?...prava su oruzija, corci se prave od pravih metkova samo se vadi vrh i pune se barutom koliko treba.

Sorry za double post, moracu da pocnem sa praksom da prvo pregledam forum, pa da onda kacim.

Ni meni nije jasno sto se koriste prava oruzja sa pravim mecima, valjda da sve izgleda realnije, ali...

Recimo kad sam snimao onu scenu u Pogresnom Coveku, a i za brojne druge, bio je isto koriscen pravi pistolj, ali sva sreca, mislim da nije bio napunjen jer to scena nije zahtevala... postoji covek kome je to cela duznost i za sta je dobro placen, donese pistolj u malom kofercetu, objasni glumcu rukovanje i sve vreme pazi na taj pistolj... i odmah posle scene ga uzima, zakoci i cuva... a ovde ne znam sta se desilo, kako je taj pistolj stajao na pauzi bez nadzora i da nije zakocen, definitivno greska coveka koji je zaduzen za njega, koji ne sme tako da ga ostavi necuvanog, da moze bilo ko da ga dovati...

Alec-a ne krivim za to sto se desilo, ako je istina da je mislio da je to rekvizit, ali svakako jeste cudno zasto je pucao dva puta... mozda je mislio da cu corci, da se to samo cuje, a da ne steti nikom, a da je ovaj kao glumio da je ranjen, zaista ne znam sta je istripovao... ali takva sranja se desavaju... desilo se cak i meni jednom jedan previd, kad sam bio sa rodjakom na jednoj planini i posto je imao pistolj, stavio je neku metu da pucamo, ja sam tad prvi put drzao pravi pistolj u rukama i u jednom momentu sam slucajno okrenuo pistolj ka njemu, na sta je on odmah reagovao i rekao mi da nikad ne okrecem napunjen pistolj ka ljudima... i to su neke stvari, o kojima kad nemas iskustva, ne razmisljas, jer kao mali stalno imas neke igracke plasticne pistolje, pa ciljas na ljude i kao pucas, i onda ti tako nesto ostane u malom mozgu, pa ne obracas bas paznju kad imas pravi pistolj, jednostavno zaigras se i moze se desiti sranje lakse nego sto se misli.

Brandom Lee nije poginuo od pravog metka, nego nekog koji je imao polovicno punjenje.

Dosta toga se promenilo na setovima posle njegove smrti, i jos jednog lika koji je na setu iz zajebancije pucao sebi u glavu sa corkom, ali i corci imaju dosta snage odmah blizu cevi.

glava metka je bila zaglavljena u cevi od ranije, corak ga je samo gurnuo napolje, u pricnipu kao da je ispaljen pravi metak.

U 90% filmova kompletna scenografija fejk i cgi ali eto, pistolj mora biti pravi i sa punjenjem.
I ona gitara koju je Kurt Russel polomio zbog budala nastradala bez veze.

ali eto, pistolj mora biti pravi i sa punjenjem.
Jbg time se bavi rekviziter, doduše ne znam kakav je ovo film i koliko je bilo oružija na setu.

Imaš recimo filmove kao Miami Vice (2006) gde su pucali pravim mecima u kola kako bi iznutra imali efektnu scenu.

Evo na 1:40

Tako da zavisi nekada zatreba opet ovo nemam pojma ni šta je u pitanju kad je ovaj isevao pola ekipe

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom