• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Leakovao artbook za TotK, evo ako download link pozivi:
Code:
https://drive.google.com/file/d/1gSfD-LZgdpYD38WctcVnadDzL9fTQxhF/view
Pomalo iznenađujiće da se Nintendu desi ovakav leak, malo mi je i krivo jer su uspešno krili dosta informacija o igri, čak i previše dobro jer manje od 3 meseca do igre mi ne znamo ni 5% stvari o igri lol

Ma nista artbook ne pokazuje sto se ne vidi u trejlerima

Pomalo iznenađujiće da se Nintendu desi ovakav leak, malo mi je i krivo jer su uspešno krili dosta informacija o igri, čak i previše dobro jer manje od 3 meseca do igre mi ne znamo ni 5% stvari o igri lol
5%?
a izbacili gameplay trailer i izgleda skoro isto ko prosla zelda, wtf...
ali razumem ako samo tesis sebe da ce ipak biti jos neceg novog...
da je bar nova konzola, pa bi bila poboljsana grafika...

mada kad uzmemo primer sa fallout 3 na 4, tu je ostao isti engine, ali su natrpali dosta random stvari u F4, kao sto je gradnja itd... tako nesto ocekujem i sa Zeldom...

Fallout 3 i 4 nemaju isti engine cak ni priblizno slican.

Fallout 3/Vegas - Gamebryo engine (32bit engine iz 1997.)
Fallout 4 - Creation engine (Bethesda inhouse engine)

5%?

mada kad uzmemo primer sa fallout 3 na 4, tu je ostao isti engine, ali su natrpali dosta random stvari u F4, kao sto je gradnja itd... tako nesto ocekujem i sa Zeldom...
Nemam razloga da tešim sebe jer nije kao da sam ja radio na igri, pa da imam potrebe da je branim i da prozivam ljude ako im se ne svidi :D, svako igra šta mu se sviđa i zastupa svoje stavove, ali na normalan način. Mislim da ćeš pre ti imati problema da se tešiš jer će se igrati dobro prodati i dobiti dobre ocene, što izleda da tebi ide na živce, iz nekog razloga.
Što se tiče pomenutih 5%, iz do sada viđenih trailera jedva da znamo nešto o moćima koje sada ima Link, o ''craftovanju'', oružju (da li će biti kao u BOTW), zašto je Linku ruka u onakvom stanju, kakve promene imamo po pitanju neprijatelja, kako će funkcionisati ceo taj sistem sa letećim ostrvima, kako će se nadovezati na BOTW itd
Ako je tebi 95% igre grafika, onda mislim da svakako Zelda jednostavno nije za tebe, imaš gomilu grafički impresivnih igara danas pa igraj njih i hvali ih, niko ti ne brani. :D Ali to ne znači da Zelda manje vredi jer nije ''poboljšana grafika'' i da neće biti ničeg novog lol

5%?

Samo zato sto igra izgleda isto ne znaci da znas ista o njoj.
Vidi se iz aviona za svakoga ko je igrao da su dodali Nebo i Podzemlje,tj nisu to samo tih par ostrvca na nebu,nego 100% i citav kontinent ili svet u podzemlju.
Kao sto je kuvanje bilo bitan deo prvog dela,kapiram bice nekakva vrsta craftinga u drugome (iskreno se nadam craftingu oruzja mnogo slobodnijem nego sto poznajemo).
Tesicu se preorderom special editiona kada bude bio dostupan iako mi ne treba jer imam hakovan switch.
Ja iskreno ne razumem odakle tebi pomisao da dodjes do zakljucka da ljudi prave godinama igru da bi bila ista kao i prethodna a fransiza traje 35+ godina i pisa po sirotinji svakim delom kada izadje.
Kapiram volis grafiku,pa onda idi igraj grafiku.

Smesno je reci da je 5% do sada pokazano
Smešno je bilo upoređivati Nintendove igre (koja je i ,jelte, Zelda) sa rijaliti emisijama, ili spominjanje vazelina kao maske za vizualni izgled igre...
Kao što je vetar gore rekao, smešno je misliti da je u tako kratkim snimcima moguće prikazati sve što igra nudi, i to se ne odnosi samo na ovu igru, daj mi bilo koju igru za koju bi ti toliko bilo dovoljno (posebno open world)? Ili evo primer skroz drugog žanra,da li bi isto mogao da proceniš iz trailera za TLOU? Jedno je subjektivan osećaj o igri na osnovu trailera, i to skroz poštujem, meni se konkretno Death Stranding još od prvih trailera nije činio zanimljivim, ali sam svakako igrao igru, i mislim da je dobra samo nije napravljena za mene, to je nikako ne čini lošom, i to je stvar ukusa. A skroz drugo su informacije koje se mogu izvući iz istog trailera.
Da ne širim priču o drugim igrama, nego da se vratim na Zeldu. BOTW je imao negde oko 15 minuta ukupno kad se pogledaju traileri, a kada je izašla igra za main story ti je trebalo 50h, main story + sides 98h (ovo su podaci sa howlongtobeat.com, dakle ne moje lično vreme, doduše mislim da je 50h previše za main story casual run ali ajde sad). Ako hočeš da mi kazeš da si ti uspeo nekako iz tih 15 minuta da predvidiš/proceniš sadržaj tih ostalih 50h, onda ti nemoj da gubiš vreme već odma' pošalji svoja predviđanja za TOTK drugim developerima jer veruj mi, dosta njih će gledati ovu igru i postaviti je kao standard i ugledati se na nju za neke stvari jer tako su prolazile prethodne Zelde. Između ostalih, Hidetaka Miyazaki je sam rekao da mu jedna od igri koje su mu bile uzor za Elden Ring upravo BOTW, a mislim da nema potrebe da pišem koliko je to tek dobra igra.
Ne mora da znači da će i TOTK biti klasik kao BOTW, ali ako se samo pogledaju ove činjenice koje sam naveo gore, stojim iza svojih 5%.
Donošenje zaključka na osnovu prikazane grafike i sveta u nekom Zelda traileru je tek apsurdno, jer je onda tebi Ocarina of Time = Major's Mask

Ufff sve pogresno razumes, aj da probam samo jos jednom, ne pricamo o duzini igre pa da poredis 5%, da poredimo samo duzinu, ne bi bilo ni 0.5 %, pricamo o igri celokupno, ako si video grafiku u igri, to znaci da znas o igri vise od tih 5%, ako si video ogroman svet u tom traileru, to znaci da si video dosta iz te zone koja je prikazana, ne kazem da je to ceo svet, ali video si tu ogromnu mapu, pa na osnovu toga kad se sve sabere, to izadje mnogo vise od 5% ZNANJA o igri.

Smešno je bilo upoređivati Nintendove igre (koja je i ,jelte, Zelda) sa rijaliti emisijama, ili spominjanje vazelina kao maske za vizualni izgled igre...
Opet pogresno tumacenje, ja nisam poredio jedno protiv drugog, vec je poenta da nije sve sto je popularno, popularno sa dobrim razlogom, i siguran sam da ima ne mali broj ljudi koji misle da je Zelda jedna teska smarachina i gubljenje vremena.
Sto se tice vazelina, ti nisi primetio da su neke Nintendo igre veoma mutne, jer ne moze ta matora konzola da izvuce 30fps, pa moraju raznim trikovima da dizu fps?

Ufff sve pogresno razumes, aj da probam samo jos jednom, ne pricamo o duzini igre pa da poredis 5%, da poredimo samo duzinu, ne bi bilo ni 0.5 %, pricamo o igri celokupno, ako si video grafiku u igri, to znaci da znas o igri vise od tih 5%, ako si video ogroman svet u tom traileru, to znaci da si video dosta iz te zone koja je prikazana, ne kazem da je to ceo svet, ali video si tu ogromnu mapu, pa na osnovu toga kad se sve sabere, to izadje mnogo vise od 5% ZNANJA o igri.
Nije stvar da ja pogrešno razumem (tj ne samo ja, već većina ovde na ovoj temi izgleda), već ti pogrešno predstaviš svoje mišljenje
Ne pričam ja o dužini igre jer je to presudno kad je reč o kvalitetu i sadržaju same igre, ali kako ''izmeriti'' sadržaj neke igre? Ja mislim da imamo 2 opcije, ili prema dužini, u časovima, ili prema broju questova. Ako bi išli tom logikom da ako vidiš grafiku i svet u igri onda znaš više od tih 5%, šta da kažemo za Hades onda?
Postoji i druga stvar, BOTW konkretno ima tu posebnu, opuštajuću atmosferu, koja meni barem čini veliki deo užitka i razlog zašto imam preko 100h u igri i to je nešto što se ne može videti u svim tim trailerima, ali to je subjektivna stvar i kontam da tebi to nije leglo jednostavno i poštujem to.
Opet pogresno tumacenje, ja nisam poredio jedno protiv drugog, vec je poenta da nije sve sto je popularno, popularno sa dobrim razlogom, i siguran sam da ima ne mali broj ljudi koji misle da je Zelda jedna teska smarachina i gubljenje vremena.
Sto se tice vazelina, ti nisi primetio da su neke Nintendo igre veoma mutne, jer ne moze ta matora konzola da izvuce 30fps, pa moraju raznim trikovima da dizu fps?
A ti opet pogrešno predstavljaš svoj stav i mišljenje, ja ne znam kako drugačije da se ''Prolazi i rijaliti... to sto prolazi nije dokaz kvaliteta...'' protimači nego kao poređenje i spuštanje kvaliteta igre. Siguran sam da postoji veliki broj ljudi, ja to ne sporim, ali je takvo razmišljanje problematično i u neku ruku uvredljivo kad se tako predstavi na ovakvom forumu koji je gaming orijentisan. To bi bilo kao da odeš na ESPN forum i pišeš kako je ''igranje košarke gubljenje vremena''.
Veruj mi, ja sam jedan od prvih koji će uzeti Switch 2 kada bude izašao (naravno ako mi finansije dozvole u tom trenutku) i smatram da trenutni Switch jeste underpowered. First party igre na Switchu imaju problema (da se držim Nintendovih igara, third party su u još gorem stanju), naravno ne sve i ne u istoj meri, ali to nikako nisu ''vizuelno urnisane igre'' i ne može se reći ''vadi je umetnost i gomila vazelina, kojeg mazu na sve full 3d igre, sa vecim svetom.''. Prvo jer ne znam kako da prokometarišem kao lošu osobinu da nešto ''vadi umetnosti'' jer...kako je loše kada igra umetnički lepo izgleda? Drugo, to što ti nazivaš vazelinom je optimizacija i kompromisi, Switch realno ima dosta manje resursa (posebno u poređenju sa drugim konzolama) samim tim užasno je teško raditi i opet, optimizovati sve to.

Back
Top Bottom