• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch WiiU The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Za sad sam samo slona prešao, ta zagonetka mi je bila ok, videću za ostale.

U stvari, bio je jedan shrine gde sam se mučio, ali zbog toga što sam propustio da primetim jedan detalj. Prva prostorija je bazen u kojem pliva lopta i na jednoj strani se nalazi visoki kavez u koji treba da ubaciš loptu da bi se otvorila vrata ka sledećoj prostoriji. Lopta nije metalna, nema šanse da je udariš toliko visoko, i nikako nisam mogao da provalim kako da je ubacim unutra. I na kraju sam pokušao ovako:
- izgurao sam loptu skroz do suprotne ivice bazena
- upotrebio moć sa ledenim stubom da je podignem gore
- iskoristio stasis na lopti
- uništio stub
- postavio bombu na ivicu bazena i aktivirao pre nego što je stasis istekao
- posle par neuspešnih pokušaja, na kraju sam uspeo da lansiram loptu u kavez

Ogromna je pohvala za igru što mi je nešto ovako blesavo uspelo :LOL: Ali sam onda ušao u sledeću prostoriju koja je bila komplikovanija verzija prethodne i moje rešenje nije moglo da prođe. Na kraju sam tek provalio da je na dnu bazena u prvoj prostoriji bila metalna činija koju sam mogao da podignem magnetom da njome prebacim loptu u kavez. U stvari jedan od lakših shrineova, ali sam ga ja zakomplikovao.

beastovi mi nisu bili problem, dungeoni poneki da, ali najviše sam se mučio sa žiroskopskim tamnicama mišem, ono je horor :D

Te žiroskopske zagonetke su i sa joyconima katastrofa, to prvo treba da izbace :D

E da, zaboravio sam da pohvalim gyro kontrole. Za te zagonetke su sranje, ali generalno nišanjenje odlično funkcioniše. Igra me je ubedila da su dobro implementirane gyro kontrole bolje od stick-a, i svaka igra treba da ima podršku za to.

Za sad sam samo slona prešao, ta zagonetka mi je bila ok, videću za ostale.

U stvari, bio je jedan shrine gde sam se mučio, ali zbog toga što sam propustio da primetim jedan detalj. Prva prostorija je bazen u kojem pliva lopta i na jednoj strani se nalazi visoki kavez u koji treba da ubaciš loptu da bi se otvorila vrata ka sledećoj prostoriji. Lopta nije metalna, nema šanse da je udariš toliko visoko, i nikako nisam mogao da provalim kako da je ubacim unutra. I na kraju sam pokušao ovako:
- izgurao sam loptu skroz do suprotne ivice bazena
- upotrebio moć sa ledenim stubom da je podignem gore
- iskoristio stasis na lopti
- uništio stub
- postavio bombu na ivicu bazena i aktivirao pre nego što je stasis istekao
- posle par neuspešnih pokušaja, na kraju sam uspeo da lansiram loptu u kavez

Ogromna je pohvala za igru što mi je nešto ovako blesavo uspelo :LOL: Ali sam onda ušao u sledeću prostoriju koja je bila komplikovanija verzija prethodne i moje rešenje nije moglo da prođe. Na kraju sam tek provalio da je na dnu bazena u prvoj prostoriji bila metalna činija koju sam mogao da podignem magnetom da njome prebacim loptu u kavez. U stvari jedan od lakših shrineova, ali sam ga ja zakomplikovao.

Te žiroskopske zagonetke su i sa joyconima katastrofa, to prvo treba da izbace :D

E da, zaboravio sam da pohvalim gyro kontrole. Za te zagonetke su sranje, ali generalno nišanjenje odlično funkcioniše. Igra me je ubedila da su dobro implementirane gyro kontrole bolje od stick-a, i svaka igra treba da ima podršku za to.
Gyro kontrole su prva stvar koju gasim u igrama, posle haptickih vibracija :D. Nikada se nisam navikao na to, i uvek, ali apsolutno uvek mi kontrole driftuju.

To je boomerski mentalitet, probaj malo duže da igraš i da se navikneš, objektivno je bolje i preciznije :D Dosta ljudi ne kapira da motion kontrole nisu totalna zamena za stick, već dopuna. Stickom uperiš generalno u pravcu neprijatelja, i onda sa gyrom fino našteluješ da ga npr. pogodiš u glavu.

To je boomerski mentalitet, probaj malo duže da igraš i da se navikneš, objektivno je bolje i preciznije :D Dosta ljudi ne kapira da motion kontrole nisu totalna zamena za stick, već dopuna. Stickom uperiš generalno u pravcu neprijatelja, i onda sa gyrom fino našteluješ da ga npr. pogodiš u glavu.
Slazem se i svestan sam toga. Video sam neke impresivne gameplay videe gde ljudi kidaju sa preciznoscu uz pomoc gyro kontrola. Ali mene preciznost ne interesuje :). Vecina igara ima agresivan auto aim, i TBH na kontroleru mi je to ok. Doom 2016 sam presao na easy, jer nisam imao zivaca da se petljam sa kontrolama i framerate-om (na Switchu). Kontam i da krecem da matorim i nemam zivaca da ucim nove stvari :D. Ovo pise neko ko poseduvje dva (skupo placena) Steam kontrolera 🤣

Meni dobar deo shrine-ova nije bio laganica. A jedan vrlo mali deo je bio baš nekreativan što je kapiram bilo i neizbežno s obzirom koliko ih ima.

I za 2 Beasts sam morao da gledam guide, sad jbg kapiram da je nekome ko voli puzzle dungeone to laganica.
Brate samo guglaj Water Temple i videces sta je tesko,mada nije toliko meni licno bilo koliko sam citao po netu frustrirajuce postove

Brate samo guglaj Water Temple i videces sta je tesko,mada nije toliko meni licno bilo koliko sam citao po netu frustrirajuce postove
Jbg, smeksali smo. 90ih smo resavali teske zagonetke, u 19-24 FPS i bilo nam je odlicno. Manje distrakcija, manje prilika za instant gratifikaciju. Bili smo srecni sto uopste imamo sta igrati.

Evo zahvaljujuci Eufratu koji je bio postovao BotW uz jutarnju kaficu,krenuo i ja u jos jedan run.
Treci ili cetvrti,ali prvi na Prekidacu utisci su da malo bolje radi nego na WiiU,probao sam da igram handheld mode only i ne ide.
Igra je pravljena za TV mogu igrati pola sata ali nije mi dozivljaj kao na TVu.
Igra ima svojih mana naravno,ali kada se uzme u obzir celokupna igra i dozivljaj koji docarava one su minimalne.
Evo posle tri prelaska,igram igru ispocetka i idem nekim svojim putem,i nemam onaj osecaj znam sve i da mi je sve poznato.
Imao sam momente pri prvom run-u da moram do dungeon-a da bi pokupio nesto itd,klasican Zelda trip ali kada se izadje iz toga i oslobodi um igra postaje fenomenalna i s lakocom covek izgubi par sati radeci nista,samo lutajuci unaokolo.

E sada ispravljam sebe,mislim da cu od sada pricati da je BotW najbolja Zelda svih vremena iako mi OoT lezi k srcu.
Definitivno je igra generacije,a ako imam malo smelosti da kazem i najbolja igra ikada.
Trazice sada neko dlaku u jajetu i reci ovo ne valja ovo ne valja,ali kada se uzme sveobuhvatan osecaj ima BotW onaj Zen momenat gde pustis mozak na ispasu i jednostavno bivstvuješ u igri.
Retko dajem ocene igrama,jer mislim da to ogranicava medij koji svi volimo ali moram preci preko toga i danas 4 pune godine od izlaska igra jednostavno dominira svim svojim sarmom.
Od mene jedna 7/7 ocena.
Po meni najbolja igra svih vremena.

Šteta što nisu borbu još malo razradili. Inače, slažem se sa tvojom ocenom.
Ne pamtim kad je neka igra ispunila sva očekivanja i donela još mnogo toga pride. Mene je okupirala kao retko šta. Danima i danima samo sam na Zeldu mislio. Toliko lepih doživljaja u igri da ih je teško nabrojati.
Vidiš, nisam je ni ja nikad igrao na "Prekidaču", dobro si me podsetio da ispravim tu grešku :)

Ja sam trenutno na drugom playthrough-u i nemam šta dodati, a da Sqall nije već pokrio. Stvarno odlična igra, a vreme uz nju prosto leti.

Šteta što nisu borbu još malo razradili. Inače, slažem se sa tvojom ocenom.
Ne pamtim kad je neka igra ispunila sva očekivanja i donela još mnogo toga pride. Mene je okupirala kao retko šta. Danima i danima samo sam na Zeldu mislio. Toliko lepih doživljaja u igri da ih je teško nabrojati.
Vidiš, nisam je ni ja nikad igrao na "Prekidaču", dobro si me podsetio da ispravim tu grešku :)
Framerate je malo stabilniji na switchu u odnosu na wiiu, to se oseti. Ja sam igrao 99% vremena u portable modu i tih par puta kada sam igrao na vecem ekranu nisam osecao nikakvo poboljsanje. Igram sa pro hudom od prve sekunde, jer me te smetalice na ekranu izuzetno smaraju i kvare imerziju.

Pri prvom prelasku žurio sam da otvorim celu mapu. Eto dao si mi ideju za drugi prelaz: pro HUD i lutanje bez ikakvog plana :)

igra izgleda znatno bolje na tvu, naravno, ali ja prosto nisam mogao da se odvojim od handheld verzije. skoro pa sam 100% siguran da takav pristup i lakoca vracanja igri kad god mi je pomogla da se navucem. u toku dana: 20min, pauza, 30min, pauza, 1h, pauza, 1.5h etc... tako da ako nije CEMU, uvek BotW palim u handheldu. Doduse meni je dock i sklonjen, ja switch ako sam tako koristio 5% sve ukupno

igra izgleda znatno bolje na tvu, naravno, ali ja prosto nisam mogao da se odvojim od handheld verzije. skoro pa sam 100% siguran da takav pristup i lakoca vracanja igri kad god mi je pomogla da se navucem. u toku dana: 20min, pauza, 30min, pauza, 1h, pauza, 1.5h etc... tako da ako nije CEMU, uvek BotW palim u handheldu. Doduse meni je dock i sklonjen, ja switch ako sam tako koristio 5% sve ukupno
Ja volim da sednem ispred TVa i da igram kao covek,to mi je kao da gledam film na telefonu pored tva.
Ali svako igra kako voli,doduse pred spavanje je switch dusu dao u krevetu

Ja volim da sednem ispred TVa i da igram kao covek,to mi je kao da gledam film na telefonu pored tva.
Ali svako igra kako voli,doduse pred spavanje je switch dusu dao u krevetu
Da jasno, ja u dnevnoj sobi legnem na kauc pa pustim film na telefonu :D

Back
Top Bottom