Po dolasku i uspehu Sopranos-a, HBO je krenuo da sve svoje najvece serije emituje nedeljom uvece u USA - Band of Brothers, Wire, Six Feet Under, Deadwood, Game of Thrones, Succession [i zilion drugih], i sada TLOU.
Zbog toga svi te njihove poznate serije kod nas stizu ponedeljkom rano ujutru.
Zivo me je zanimalo kojim danima se emitovao Oz kao prva HBO serija koja se probila, morao sam da guglam. Prvo je serija isla subotom prve dve sezone, pa su prebacili u sredu. Od druge polovine cetvrte sezone, prebacili su i njih u nedelju.
Prva epizoda odlicna, zadovoljan sam overall produkcija top notch sto je donekle i ocekivano za HBO. E sad ide ono najgore cekanje od nedelju dana za novu epizodu.
Prosirili su dosta toga, malo izmenili poneke stvari, ali verno prate osnovnu pricu igre. Produkcija je vrhunska, vidi se da su potrosili koliko je god para bilo potrebno.
Dodali su novi razlog zasto bi Joel hteo da izadje iz grada, sto je onda imalo uticaj i na dogadjaje oko Robert-a.
Мени се такође допала прва епизода у највећој мјери, само штета што није дужа. Чисто за себе говорим, није реално очекивати знатно дужи пилот, мора се упецати публика.
Онај "цивилни" почетак ми је био добар јер сам знао шта ће се после дешавати, па бих волио да је то дуже и разрађеније трајало. По мени, требали су одрадити обични пилот, овакав и онда после пар дана пустити проширени, прије друге епизоде, гдје би било много више материјала прије налета епидемије, и да кување траје знатно дуже док се не скапира да је враг однио шалу. Фрка око одласка у самом граду је исто могла бити разрађенија. Мада капирам да комерцијални аспект не допушта толико ширење. Ја волим разраду елемената, ова врста динамике наратива понекад ми буде мааалкице пребрза.
Значи ово нису критике него чисто моје жеље, јер ово што сам видио ми се јако допало.
Слажем се са Грујом за глуму, да понекад зна бити мало тања али то нису ствари које замјерим.
Продукција је јако добра али једна ствар са којој ја иначе имам проблем када је Холивуд у питању је тај неки утисак ограничености сетова. Ни то није критика, само лична импресија. Овде ми се то повремено јављало.
Једна сцена ми је остала благо загонетна,
а то је у учионици, када Џоелова ћерка примјети рефлексију свјетла са туђе наруквице на себи. Мало је некако outworld-ish и не знам да ли су нешто суфлирали са тим. У мањој мјери и она сцена када гледа чакију узету из ладице, претпостављам да је то она коју Ели има код себе после. Џоел није скапирао када је стао на њу.
Досадашње критике су изузетно јаке, тј. оцјене, па не знам да ли заслужује баш тооолико (мали узорак или мито) али дефинитивно је у 90+ категорији.
Да, да... слажем се. Толико сам се уживио у епизоду да сам се скењао при крају схвативши да је исти близу. Ипак, баш се некако поклопило да планирам опет почети гледати The Walking Dead, па ће чекање бити лакше.
Mislim da sam do sada pogledao preko 100 punih speedrunova od TLOUR i TLOUpart1, i countless hours of practice, pustim Antony Caliber-a u pop-up prozoru i ostavim stream da radi. Ironicno, preskacem TLOUpart2 speedrunnove, jer je to igra koju i dalje hocu da predjem jos koji put kasnije, pa necu da znam speedrunner taktike.
Kada je Joel pokupio M16, to mi je no-joke bila najveca izmena koju je show uradio u odnosu na igru.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.