• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV The Last of Us [HBO]

TLOU jeste doneo novo u zombie zanru i velik uspeh te igre je doprineo da se danasnja zasicenost zombie zanra ostvari. I zasicenost ce samo rasti, jer publika voli taj fantasy-horor setting.
Šta je novo doneo, osim nove vrste zombija? Evo objasnite meni, vi koji ste prešli obe igre uzduž i popreko, koji nisam video više od sat ipo gejmpleja.
Ovo nije fantasy setting.

Ako naprave seriju koja je ista kao igra - koja je poenta? Cashgrab (pogledati definiciju). Ako promene neke detalje, ok, možda i ne bude loša. Ako promene mnogo toga - već smo viđali šta se dešava serijama koje menjaju svoj izvorni materijal.

Last edited:
Dobra je priča, zabavan je gameplay, odlična je atmosfera, kao i zvuk i grafika. Šta nije jasno? Ne treba valjda da neko ubeđuje u nešto, ili odigraj ili odgledaj na Jućubu, šta da ti kažem.

Dobra je priča, zabavan je gameplay, odlična je atmosfera, kao i zvuk i grafika. Šta nije jasno? Ne treba valjda da neko ubeđuje u nešto, ili odigraj ili odgledaj na Jućubu, šta da ti kažem.
Mislim na seriju, ne igru. Igra je odlična, ali pošto serija *još nije izašla* mogu da referenciram samo igru.

Ipak, i dalje sam optimističan da će serija biti dobra, jer je rade čovek koji poznaje igru, i čovek koji je pravio igru.

Ne želim da dobijemo još jednog Witcher-a, Resident Evil, RoP itd koji je u najboljem slučaju bastardizacija originalnog dela.

Ali hajde malo iskočimo iz consoomer mindset-a, i da ne skačemo odmah na hype train

Kakva serija može da bude, koja će biti pravljena po video igri, gde pri tom kažu da će serija pratiti iste likove kroz istu priču?
Takva serija može da bude dobra, može da bude loša, ali - da li je potrebna, i zbog čega.

Ja kapiram šta @Black_Waltz hoće da kaže, ali mislim da se ista ta logika onda može primeniti na većinu filmova, serija i knjiga, ako se vodimo po kriterijumima da ideja u delu mora biti 100% originalna.
Zbog toga i postoje žanrovski filmovi recimo, Inside Man (2006) i Dog Day Afternoon (1975) su "heist" filmovi, međutim u jednom je mnogo veći akcenat stavljen na shvatanje i razumevanje glavnog lika, na njegovo emocionalno stanje koje ga je dovelo da radi to što radi, a pritom vrhunska režija Sidney Lumet-a je učinila film jednim od najboljih svih vremena. U oba filma se radi o pljački banke - imaš banku, imaš taoce, policija pregovara sa glavnim likom itd. Ali likovi, njihovi motivi i generalno umetnička vizija režisera su doprineli da su ovo dva potpuno različita filma.

Tako je i sa ovom serijom. Naravno, možda bude mnogo slična i ne bude zapažena (highly unlikely). Ali ako ima dovoljno kvalitetnog i "unikatnog" sadržaja, sigurno će moći da stoji nezavisno kao posebno ostvarenje u ovom horor postapokaliptičnom survival žanru.

Da li je tako nešto zaista potrebno? To je teško odgovoriti. Ali mislim da je ovo zicer što se tiče produkcije - imaju statistike, sve brojke, fanove širom sveta. Nema šanse da prođe nezapaženo (u smislu da ima lošu gledanost).

Ja kapiram šta @Black_Waltz hoće da kaže, ali mislim da se ista ta logika onda može primeniti na većinu filmova, serija i knjiga, ako se vodimo po kriterijumima da ideja u delu mora biti 100% originalna.
Svi smo ovde prešli dosta kilometara da ne budemo sveni izreke "ništa novo pod kapom nebeskom". Ideja ne mora biti originalna, ali konačno da neko odgovor na pitanje.

Kakav je to
forum nerdova i fanboyeva ako nema debate, pitanja i odgovora, već samo "ermegerd ovojenextbestthingevaaaaaah"

Mislim da ako pogledaš koji su bili uzori za Last of Us igru autorima jasna ti je već razlika u odnosu na Walking Dead Seriju (Road pre svega, mada navodili su se i drugi filmovi pa i igre dodam kad izguglam taj interviju ili članak)

Evo recimo ovaj Interview ako te ne mrzi da čitaš, nmg sad da vadim citate

E sad serija nije igra ali jasno ti je da će se truditi da ispoštuju Fan Bazu pa neka očekivanja možemo da imamo unapred al znaćeš posle prvih par epizoda jel ti je freš ili nije kontam.

Po meni važno je da privuku i ljude koji nisu fanovi igre niti su gejmeri i pitaš se logičnu stvar al meni je Last of Us koncept bio izlizan uoči najave prve igre pa eto gde je stiglo tako da nikad se ne zna

Takodje ne tvrdim DA NEĆE BITI PODUDARANJA sa Walking Dead po pitanju nekih stvari, sličan je žanr u pitanju ali mislim da će biti manji akcenat na masovnim rokačinama kao što je moglo da se vidi u Walking Dead (pratio sam do 4e sezone pa na konto toga pričam, tu sam odustao jbg), takodje očekujem da će ovde biti dosta tvrdja drama u pitanju a možeš to da vidiš i po rediteljima koje biraju za epizode itd...Recimo za Pilot Epizodu su iscimali Kantemira Bagalova koji je radio Beanpole izmedju ostalog, Film izuzetno težak i neprijatan da ga ne bi preporučio nikome. To ne govori ništa ali donekle sugeriše kakvu atmosferu gadjaju...

Last edited:
Fi03XSWUcAIToyN

Fi04BX6UoAAU2dE

Fi04sL0VUAA2Y6l

Fi041YqVQAAq3GF

Fi04huNVEAE_REx

Fi09rmsUUAEk9yT

Odlican trejler!

Ta muzika bi jedino mogla da odgovara za Left Behind sekciju, kada su Ellie i Riley oziveli luna park. A i ono, ta pesma je bila u TLOU2...

Prikazase najzad David-a, a tu kod njega je i na kratko Troy Baker :D. Ashley sa bebom? Keva od Ellie?

Back
Top Bottom