• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV The Last of Us [HBO]

Prva fotka iz serije prikazana na SGF-u veceras.

FU1cpCtXwAs3gYS

Muzej, mesto gde ce Anna Torv da buce gricnuta.

Pošto nisam igrao igre, može neko da mi kaže šta ova serija donosi što već nismo imali sa Walking Dead?

Koliko sam ja skontao, obe su drame postavljene u (post)apokaliptični svet gde postoje zombiji, i ljudi sa stavom canis canem edit, podeljeni u razne frakcije sa različitim načinima preživljavanja, i sa protagonistima koji imaju white-to-gray moralni kompas. Šta ova serija može da donese novo i interesantno (osim zombija koji nisu virusni, već pečurke) što do sada nismo videli u pređašnjoj popularnoj seriji postavljenoj u zombi (post)apokalipsu?

Last edited:
Dobru pricu, odlicne likove, tenziju i nestandardni virus koji stvara svoj ekosistem monstera [nisu zombiji, zivi su].

Ne kontam zasto toliko spominjes TWD, i to je kopija mnogih ranijih zombie projekata. Sta je sledece, pitaces sta Star Wars ima novo i interesantno u poredjenju na Buck Rogers-a i Flash Gordona iz George Lucas-ove mladosti?

Najvise slicnosti ima sa knjigom i filmom The Road.

Da, to je bila jedna od direktnih inspiracija za pravljenje igre.

Od nevezanih dela, the Children of Men i Logan imaju slicne elemente [mada Logan je izasao ~5 godina posle prve igre].

Dobru pricu, odlicne likove, tenziju i nestandardni virus koji stvara svoj ekosistem monstera [nisu zombiji, zivi su].

Osim nestandardnog virusa, ne vidim kako je ostalo "novo".
Hoću da kažem da TLOU serija ne donosi ništa novo ili originalno žanru (osim nove vrste zombija), koji je prezasićen.

Šta tačno mi kao gledaoci dobijamo, osim serije rađenoj po video igri, a znamo kako te stvari prolaze, i koji je razlog zbog čega se ova serija snima.

The Road mi je 9/10, sve preporuke,

Last edited:
TLOU jeste doneo novo u zombie zanru i velik uspeh te igre je doprineo da se danasnja zasicenost zombie zanra ostvari. I zasicenost ce samo rasti, jer publika voli taj fantasy-horor setting.

Back
Top Bottom