Koliko sam ja skontao, obe su drame postavljene u (post)apokaliptični svet gde postoje zombiji, i ljudi sa stavom canis canem edit, podeljeni u razne frakcije sa različitim načinima preživljavanja, i sa protagonistima koji imaju white-to-gray moralni kompas. Šta ova serija može da donese novo i interesantno (osim zombija koji nisu virusni, već pečurke) što do sada nismo videli u pređašnjoj popularnoj seriji postavljenoj u zombi (post)apokalipsu?
Dobru pricu, odlicne likove, tenziju i nestandardni virus koji stvara svoj ekosistem monstera [nisu zombiji, zivi su].
Ne kontam zasto toliko spominjes TWD, i to je kopija mnogih ranijih zombie projekata. Sta je sledece, pitaces sta Star Wars ima novo i interesantno u poredjenju na Buck Rogers-a i Flash Gordona iz George Lucas-ove mladosti?
Пут: Directed by John Hillcoat. With Viggo Mortensen, Kodi Smit-McPhee, Robert Duvall, Guy Pearce. In a dangerous post-apocalyptic world, an ailing father defends his son as they slowly travel to the sea.
Osim nestandardnog virusa, ne vidim kako je ostalo "novo".
Hoću da kažem da TLOU serija ne donosi ništa novo ili originalno žanru (osim nove vrste zombija), koji je prezasićen.
Šta tačno mi kao gledaoci dobijamo, osim serije rađenoj po video igri, a znamo kako te stvari prolaze, i koji je razlog zbog čega se ova serija snima.
TLOU jeste doneo novo u zombie zanru i velik uspeh te igre je doprineo da se danasnja zasicenost zombie zanra ostvari. I zasicenost ce samo rasti, jer publika voli taj fantasy-horor setting.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.