• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC The Last of Us 2

Izaslo su igre koje i nisu bile na tom spisku, ali par njih Sony jos ne spominje.

Jos samo da se ostvari Jensen's Prophecy za Demons Souls i GT7.
Jesam jedini kojem izgleda kao da u rimejku nesto nedostaje?(mislim na demons souls za ps5)
Imam igru i nikako mi nije legla zbog toga sto imam osecaj kao da je skroz druga igra u pitanju,nekako mi je i ambijetalno bolja ps3 verzija iako se grafika ne moze porediti,nije mmi nekako ghotik da kazem tako...

Upalih malo, veoma solidno radi i izgleda u 4k ultrawide.
GRSGJPK.jpeg

asNvabm.jpeg

Bude po jedan stutter sa vremena na vreme, verovatno ulazak u novu zonu, ali 99.9% vremena radi savrseno. Mnogo bolje od launch verzije TLOU1.

Cini mi se da bih mogao fino igrati igru, ako uzmem u obzir zahtevnost. Nisam proveravao ima li piratske verzije, ako ima, mogao bih overiti TLoU2 u sledetjih par meseci, kada zavrshim neke druge igre.

Igra je u low end-u zahtevnija na GPU-u nego sto bi to trebalo biti [isto kao i part1], ali scaleuje dobro sa jacim grafickama.

Pomerio sam thread u multiplatform iz PS5 nakon što sam proveo previše vremena burlajući da nađem thread u multiplatform :ROFLMAO:
Završio sam igru pa ću napisati neke kratke utiske.

Igra izgleda veoma lepo i radi odlično na mojoj staroj mašini. S te strane ne mogu da se žalim, nije bilo momenta kada sam kukao da igra izgleda loše ili da mi smeta neko grafičko srozavanje. Bilo je par trenutaka sa mikro stuttering i par momenata gde je framerate osetno pao, ali ipak igram na kompu starom 6 godina. Imao sam crash-ove na par mesta koji su se ponavljali dok nisam promenio nešto u grafičkim podešavanjima, a posle tih scena sam mogao da vratim podešavanje na kako je bilo prvobitno. Takođe sam se dva puta susreo sa teksturama koje nestaju i geometrijom koja delimično nestaje pa sam mogao da vidim neprijatelje ispred sebe kroz zid, ali potrebno je baš specifično pozicioniranje lika na određenim mestima kako bi se to ponovilo, pa me nije mnogo nerviralo. Eto, što se tiče bagova i tehničkih problema, naleteo sam samo na to navedeno iznad, što je odlično s obzirom na veličinu igre.

Muzika i zvuk u igri su vrh, igrao sam na zvučnicima i sa slušalicama i atmosfera je uvek bila odlična. Borbe su mi najbolji deo igre. Svim borbama je moguće pristupiti na više načina iz više uglova, pa sam ponekad namerno load-ovao igru samo da bih pokušao proći kroz određeno mesto na drugačiji način. Kapiram da je na onim ludačkim težinama poprilično napeto, ali nisam imao snage da isprobavam to. Uninstall je pao gotovo odmah nakon prelaska. Prvo sam otključao neke 3D modele, artwork i ostale zezancije. Volim to da vidim u igrama pa ni sada nisam mogao odoleti da vrtim modele nakaza. No, sama igra mi je predugačka i ne vidim sebe kako je igram ponovo. Prvi deo sam igrao više puta, ali znam da ovaj neću više ni jednom igrati. Ima previše deonica gde se samo šetam i čitam s papira na koje nailazim, kao i previše momenata kada se samo šetam i razgledam. Možda bi mi bilo malo zanimljivije kada bi mi Ellie bila interesantan lik, ali nije ni malo, ne mogu da smislim devojku u drugom delu.

Jedan od većih problema mi je što igra nije preterano strašna, gotovo uopšte. Dizajn kreatura ne izaziva strah kod mene, a borbe protiv njih nisu preterano napete. Čak mi se čini da ih nije bilo mnogo. One nove vrste nisu ništa posebno, čak ni oni stealth smradovi nisu uspeli da me uspaniče. Borba protiv one mase govnara slepljenih u bolnici je bila kul, mislim da mi je to jedini deo igre u kojem sam ozbiljno paničio i umro zbog toga. Kapiram da me je Silent Hill 2 kvalitetno resetovao kada je horor u igrama u pitanju, pa TLoU2 nije ostavio poseban utisak s te strane.

Što se priče tiče znao sam da Joel umire i da Ellie ima curu, ništa više. Ta dva spojlera nisu preterano uticala na doživljaj niti utisak o igri, ali problem je što pola igre igram sa Ellie, koju do kraja igre nisam uspeo da svarim. Onaj deo kada nosa bebu i ljubi devojku u rame preko košulje mi je ultra gnar, a bilo je bolno i igrati, jer sam samo hteo da mi igra dozvoli da igram kao Abby ili da se završi. Abby mi je daleko zanimljivija kao lik i uživao sam igrati s njom, a kul mi je bila i blaga promena oružja. Scena seksa sa Abby je suvišna, u glavi mi je samo bilo "kad će kraj ovoga?" dok ju je lik drapao i jebao. Odnos između Ellie i Dine je takođe promašaj. Dina mi deluje ok za nekog sporednog lika, ali je Ellie povlači u svoj vrtlog transfera blama. Kraj igre je takođe promašaj. Najveći problem je što ga poredim sa krajem prvog dela, a meni je taj kraj teško nadjebiv.

Nadao sam se da će mi igra biti bolja, ali jednostavno je predugačka, plus mi je priča promašaj. Kada bi gejmplej bio manje zabavan i igra manje vizuelno privlačna, ocena bi bila manje darežljiva. 8/10

Baš ovakvi utisci me sprečavaju da je igram. Prva igra je bila remek delo. Igra koja je uspešno navukla ljude koji inače ne igraju ništa sem, možda nekih petominutnih zezalica na telefonu i to je uradia likovima i pričom. Uvek sam se plašio da nastavak neće moći da bude vredan onog poslednjeg "OK" iz prve igre. I po svemu sudeći bio sam u pravu. Pretvaraću se da nastavka nije bilo i da je orinialna igra rekla sve što se imalo reći.

Last edited:
Baš ovakvi utisci me sprečavaju da je igram. Prva igra je bila remek delo. Igra koja je uspešno navukla ljude koji inače ne igraju ništa sem, možda nekih petominutnih zezalica na telefonu i to je uradio likovima i pričom. Uvek sam se plašio da nastavak neće moći da bude vredan onog poslednjeg "OK" iz prve igre. I po svemu sudeći bio sam u pravu. Pretvaraću se da nastavka nije bilo i da je orinialna igra rekla sve što se imalo reći.
Ja takodje nikada nisam presao dvojku cak imam original ps4 disk koji nikada nije izvadjen iz celofana :D

Back
Top Bottom