I nikome taj kombo informacija nije bio sumnjiv niti je doveo u pitanje kakav hardver je dostupan na tržištu?Od početka svaki leak je spomenuo 720p OLED ekran uz 4K/DLSS
Veci ekran i vise memorije? Hmm, gde li sam to jos skoro cuo...Nintendo je u suštini prvi počeo da radi neku vrstu mid-gen refresh-a sa svojim handheldima, DSi i pogotovo New 3DS su u suštini mid gen refresh.

Nintendo je u suštini prvi počeo da radi neku vrstu mid-gen refresh-a sa svojim handheldima, DSi i pogotovo New 3DS su u suštini mid gen refresh.
Nategnuto je NomadNomad je izašao cca 12 godina prije PSP Slim-a, a imao je 8x više RAM-a i 4x više VRAM-a u odnosu na Game Gear.
Razlicite generacije. Nomad je mogao igrati GameGear igre samo sa homemade konverterom, tako da je to vise (skriveni) back compat. Vita nije mid gen refresh PSP-a itd.Nomad je izašao cca 12 godina prije PSP Slim-a, a imao je 8x više RAM-a i 4x više VRAM-a u odnosu na Game Gear.
I nikome taj kombo informacija nije bio sumnjiv niti je doveo u pitanje kakav hardver je dostupan na tržištu?
Nemoj da menjas istoriju.
PSP Slim koji je duplirao kolicinu RAM-a sa 32 na 64 MB je izasao godinu dana pre DSi-a.
I ja mislim da 1080p nema smisla na handheldu, bez obzira na cip. Bacanje resursa, pogotovo sto je jedan od tih resursa battery life.

Znajuci Nintendov novcanik, verovatno su narucili neki skrnavi pentile AMOLED.RGBG matrica je vidljiva već na 720p 4.8" ekranu (Galaxy S3 npr.), tako da se iskreno nadam da će Switch imati RGB matricu.

Strah me i pomisliti kakva će biti kalibracija tih shitty ekrana, ovo što sada rade sa IPS-om je blago rečeno loše.Znajuci Nintendov novcanik, verovatno su narucili neki skrnavi pentile AMOLED.![]()
Na nekom novom, jačem, efikasnijem hardveru, igre koje sada rade u 1080p docked bi mogle raditi u 1080p handheld režimu bez većih problema po temperature ili bateriju.
Problem je što tog hardvera nema, a ovi leakeri što su se 'gađali' 4K i DLSS terminima se nisu nikad zapitali koji silikon će to isporučiti.
Upravo. Tegra X1 nema direktnog, kompatibilnog naslednika, i svi Pro rumori su zamisljali neki imaginaran hardver. Koji nije nemoguc, ali dok ga zvanicno ne potvrde dzaba se lozimo.
Da, hardver nije nemoguc ali je nemoguce da ga Nintendo plasira, bar na osnovu dosadasnje istorije. To kao da Apple pocne prodavati iPhone za 250e po komadu, nije njihova "filozofija".