Jbg znas koji je to tehnoloski skok na OLED. Nije kao da su neke handheld konzole imale to pre 10 godina.Samo Nintendo može paralelno prodavati Switch i Switch (OLED) sa praktično istim hardverom.

Kada sam malo razmislila, mislim da je sasvim moguće da je Switch Pro bio u planu sa 4K rezolucijom i jačim čipom ali da su shvatili da zbog nestašice čipova nije pametno i isplativo da izbacuju taj model ove godine već su ostavili stari čip, tj ovaj OLED model je verovatno Pro model kakav je trebalo da bude samo bez 4K rezolucije i jačim čipom.
Verovatno je cena Pro modela bila planirana i da bude $399 ali pošto nema novi čip odlučili su se za kompromis od $349.
Poznato je da je i New 3DS dobio Stable 3D u poslednjem trenutku i da je planirano da bude izbačen sa bukvalno samo poboljšanim čipom i onom bradavicom od dodatnog kontrolera (c stick) i na insistiranje Miamota ipak su odlučili da proizvode sa Stable 3D ekranom. Tako da takve odluke nisu ništa novo za Nintendo.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Nije mi baš jasno šta si hteo da kažeš. Nije bitno da li je last minute odluka, bitno je da su shvatili da će i ovako profitirati ako izbace i ovakav upgradeovan Switch, bez da čekaju da se stanje sa čipovima poboljša. Ne razumem kakve to veze ima sa ekranom...Ne bih rekao da je to slučaj obzirom na 720p ekran, takva 'last minute' odluka se ne bi mogla donijeti zbog nestašice čipova.
Kakva li će sada biti lutrija sa ekranima pitam se...
Ne sećam se da je iko ko je širio glasine o mogućem Switch Pro modelu ikada pomenuo da se sprema 1080p ekran za hendheld.Ima veze sa ekranom u smislu da nisu mogli proizvođaču panela javiti u zadnji čas "ej brate nećemo mi onih par miliona 1080p panela jer nemamo jake čipove da ih iskoristimo, daj ti nama ipak 720p".
A tek nema nikakvog smisla da su prvobitno planirali 720p za handheld a 4K DLSS za docked.
Ukratko, rekao bih da 4K hardver nije nikad ni planiran.

Možda novi displej bude i downgrade u neku ruku ako bude "720p" PenTile matrica.Displej mi je sasvim ok
U januaru 2020. je u firmware-u swticha pronadjen prvi info o novom modelu konzole koji ima isti Mariko chip i novi ekran. Nintendo je ocigledno od starta planirao ovakvu formu za redizajn konzole, pandemija i velika potraznja za chipovima su [diskutabilno] samo mozda odlozili dolazak OLED modela.Kada sam malo razmislila, mislim da je sasvim moguće da je Switch Pro bio u planu sa 4K rezolucijom i jačim čipom ali da su shvatili da zbog nestašice čipova nije pametno i isplativo da izbacuju taj model ove godine već su ostavili stari čip, tj ovaj OLED model je verovatno Pro model kakav je trebalo da bude samo bez 4K rezolucije i jačim čipom.
Verovatno je cena Pro modela bila planirana i da bude $399 ali pošto nema novi čip odlučili su se za kompromis od $349.

Kada sam malo razmislila, mislim da je sasvim moguće da je Switch Pro bio u planu sa 4K rezolucijom i jačim čipom ali da su shvatili da zbog nestašice čipova nije pametno i isplativo da izbacuju taj model ove godine već su ostavili stari čip, tj ovaj OLED model je verovatno Pro model kakav je trebalo da bude samo bez 4K rezolucije i jačim čipom.
Poznato je da je i New 3DS dobio Stable 3D u poslednjem trenutku i da je planirano da bude izbačen sa bukvalno samo poboljšanim čipom i onom bradavicom od dodatnog kontrolera (c stick) i na insistiranje Miamota ipak su odlučili da proizvode sa Stable 3D ekranom. Tako da takve odluke nisu ništa novo za Nintendo.
Sent from my M2007J3SG using Tapatalk
Ima veze sa ekranom u smislu da nisu mogli proizvođaču panela javiti u zadnji čas "ej brate nećemo mi onih par miliona 1080p panela jer nemamo jake čipove da ih iskoristimo, daj ti nama ipak 720p".
A tek nema nikakvog smisla da su prvobitno planirali 720p za handheld a 4K DLSS za docked.
Ukratko, rekao bih da 4K hardver nije nikad ni planiran.
Bukvalno me nista od ovog ne cudi. Ekran, flash su jedine stvari koje mogu biti upgrade bez novog cipa. Iz ove perspektive meni deluje da ce novi cip ipak sacekati Switch 2 ili kako god se zvao, ne vidim razloga da se Nintendo zajebava sa mid-gen refresh u 5. godini konzole. Then again, o kome pricamo![]()
I dalje im ostaje opcija da smanje Mariko chip sa 16nm na nesto nize i ponude malo jace klokove. Mogli su to i sada da urade ali su cheapass.Bukvalno me nista od ovog ne cudi. Ekran, flash su jedine stvari koje mogu biti upgrade bez novog cipa. Iz ove perspektive meni deluje da ce novi cip ipak sacekati Switch 2 ili kako god se zvao, ne vidim razloga da se Nintendo zajebava sa mid-gen refresh u 5. godini konzole. Then again, o kome pricamo![]()