• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch emulacija - Yuzu, Ryujinx

All hail Ryujinx I guess :D
Kontam da su koristili nesto u kodu sto nisu trebali, neki deo biosa or smth.
Nisu, samo ih je Nintendo uzeo na nisan.

Kako yuzu zarađuje novac? Koji im je biznis model? Tj. odakle im novac da plate?
Zaradjivali su preko Patreona i donacija, ali verovatno ce ovo vlasnici projekta da otplaciju godinama/decenijama. Isto kao Gary Bowser.

Samo što svanou announcement na Yuzu Discordu

Hello yuz-ers and Citra fans: We write today to inform you that yuzu and yuzu’s support of Citra are being discontinued, effective immediately. yuzu and its team have always been against piracy. We started the projects in good faith, out of passion for Nintendo and its consoles and games, and were not intending to cause harm. But we see now that because our projects can circumvent Nintendo’s technological protection measures and allow users to play games outside of authorized hardware, they have led to extensive piracy. In particular, we have been deeply disappointed when users have used our software to leak game content prior to its release and ruin the experience for legitimate purchasers and fans. We have come to the decision that we cannot continue to allow this to occur. Piracy was never our intention, and we believe that piracy of video games and on video game consoles should end. Effective today, we will be pulling our code repositories offline, discontinuing our Patreon accounts and Discord servers, and, soon, shutting down our websites. We hope our actions will be a small step toward ending piracy of all creators’ works. Thank you for your years of support and for understanding our decision.

Zelda TOTK je mogla da se igra na Ryujinx-u samo pre release date-a.
Public free verzija yuzu-a nije radila. Mogao je kao da se nadje patch, citao sam, ali je ocigledno da su beta verzije radile i da je to kriveno iza paywall-a/patreona. Otud i porast patreona u to vreme.

Da su cisti, branili bi se. Nisu mogli da dokazu da nisu profitirali od leak-ovane igre jer su (kao i uvek beta verzije zakljucane za patreon korisnike).
Zasto ryujinx nisu tuzili? Mada, nikad nije kasno.

Nikako ne podržavam Nintendov lov i njihovo aktivno jurenje svakog ko pipne njihovu konzolu (bio to softver ili hardver), ali izgleda je Yuzu ovo sam sebi doneo, pohlepni su bili i, koliko god se neko ne slagao, jesu promovisali pirateriju, pa su ih relativno lako nahvatali i zato su i morali da se 'dogovore'.

Nikako ne podržavam Nintendov lov i njihovo aktivno jurenje svakog ko pipne njihovu konzolu (bio to softver ili hardver), ali izgleda je Yuzu ovo sam sebi doneo, pohlepni su bili i, koliko god se neko ne slagao, jesu promovisali pirateriju, pa su ih relativno lako nahvatali i zato su i morali da se 'dogovore'.
Ne mogu da se slozim sa konstatacijom da su promovisali pirateriju. Oni su pravili alat za emulaciju, nisu oni odgovorni za to kako ljudi pribavljaju igre koje ucitavaju u emulator. Ono sto su pogresili jeste sto su profitirali od toga. Iako ne smatram da ima ista lose u tome da ti ljudi placaju za najnoviju verziju tvog software-a koju ionako planiras da pustis free kasnije, time postajes vidljiv na radaru firmama kao sto je nintendo.

Ne mogu da se slozim sa konstatacijom da su promovisali pirateriju. Oni su pravili alat za emulaciju, nisu oni odgovorni za to kako ljudi pribavljaju igre koje ucitavaju u emulator. Ono sto su pogresili jeste sto su profitirali od toga. Iako ne smatram da ima ista lose u tome da ti ljudi placaju za najnoviju verziju tvog software-a koju ionako planiras da pustis free kasnije, time postajes vidljiv na radaru firmama kao sto je nintendo.
Problem je što su delili igre koje su leakovale i za koje nije bilo moguće pridobiti ih legalno u to vreme, znači i pre nego što su postale dostupne oni su već promovisali kako Yuzu lagano pokreće te igre. Da nisu odgovorni kako ljudi koriste emulator je tačno, ali se na kraju ispostavilo da su se na njihovom discordu delili romovi i oni su to znali (i podržavali indirektno).

Da se razumemo, i sam sam koristio Yuzu ali ne treba od njih praviti sad neku žrtvu i mučenike, znali su šta rade i da će zaraditi od toga (da li je stvarno bilo vredno toga, oni najbolje znaju). Nintendo da može napao bi apsolotno svaki mogući emulator ali ne može i nema pravni osnov za to, gomila emulatora je sigurna jer to radi legalno, Yuzu ipak nije. A i u ostalom, verujem da ćemo mi kao korisnici od ovoga čak najbolje proći - inat prema Nintendu će da poraste + neki drugi tim će da 'nezvanično' preuzme razvoj (i nadam se ostati čist ovaj put) i tad će Nintendo moći samo da gleda.

Niko ne spominje po meni vecu zrtvu ovoga a to je Citra. Nju sam zapravo i koristio dok sam Yuzu jednom upalio pre par god i to je bilo to.

Za Switch emu ima zamene.

A za 3ds emulaciju nisam siguran da ima alternative :(

Last edited:
Back
Top Bottom