Antique
Well-known member
- Reaction score
- 397
Problem je što su delili igre koje su leakovale i za koje nije bilo moguće pridobiti ih legalno u to vreme, znači i pre nego što su postale dostupne oni su već promovisali kako Yuzu lagano pokreće te igre. Da nisu odgovorni kako ljudi koriste emulator je tačno, ali se na kraju ispostavilo da su se na njihovom discordu delili romovi i oni su to znali (i podržavali indirektno).
Da se razumemo, i sam sam koristio Yuzu ali ne treba od njih praviti sad neku žrtvu i mučenike, znali su šta rade i da će zaraditi od toga (da li je stvarno bilo vredno toga, oni najbolje znaju). Nintendo da može napao bi apsolotno svaki mogući emulator ali ne može i nema pravni osnov za to, gomila emulatora je sigurna jer to radi legalno, Yuzu ipak nije. A i u ostalom, verujem da ćemo mi kao korisnici od ovoga čak najbolje proći - inat prema Nintendu će da poraste + neki drugi tim će da 'nezvanično' preuzme razvoj (i nadam se ostati čist ovaj put) i tad će Nintendo moći samo da gleda.
Nigde iz prilozenog ne vidim da su delili image od tih igara. Ako ipak jesu to radili na patreonu, onda im nema spasa.