• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch emulacija - Yuzu, Ryujinx

Problem je što su delili igre koje su leakovale i za koje nije bilo moguće pridobiti ih legalno u to vreme, znači i pre nego što su postale dostupne oni su već promovisali kako Yuzu lagano pokreće te igre. Da nisu odgovorni kako ljudi koriste emulator je tačno, ali se na kraju ispostavilo da su se na njihovom discordu delili romovi i oni su to znali (i podržavali indirektno).

Da se razumemo, i sam sam koristio Yuzu ali ne treba od njih praviti sad neku žrtvu i mučenike, znali su šta rade i da će zaraditi od toga (da li je stvarno bilo vredno toga, oni najbolje znaju). Nintendo da može napao bi apsolotno svaki mogući emulator ali ne može i nema pravni osnov za to, gomila emulatora je sigurna jer to radi legalno, Yuzu ipak nije. A i u ostalom, verujem da ćemo mi kao korisnici od ovoga čak najbolje proći - inat prema Nintendu će da poraste + neki drugi tim će da 'nezvanično' preuzme razvoj (i nadam se ostati čist ovaj put) i tad će Nintendo moći samo da gleda.

Nigde iz prilozenog ne vidim da su delili image od tih igara. Ako ipak jesu to radili na patreonu, onda im nema spasa.

Niko ne spominje po meni vecu zrtvu ovoga a to je Citra
Kolateralna steta.

Nego, neko je vec sacuvao binaries za windows, a bese bilo ga je i za android.
Pozuri skidaj.

Nije kao da ce neke nove igre za 3ds izaci. :)

FBI je isto izbrisan sa githuba.
Navodno je dev radio i na citri pa zato.
Ali svakako nije imao update od 2020te, tako da nije kastastrofa neka, ali jako los trend.

Bije Nintendo bitku koju ne može da dobije...
Dobija lagano Nintendo, jesi li video ovaj komentar ispod [emoji23]

No it fucking doesn't, Nuzu is shut down & Suyu is closing too. I like to think I'M partly responsible for the Yuzu shut down since I sent Nintendo emails to their anti-piracy department from this very same website when you moron moderators/article writers were promoting piracy & ADVERTISING HOW PEOPLE CAN PIRATE Zelda TotK!! Thanks for sending me ads I'm not interested in....I'm happy to rat you PATHETIC PIRATES out especially when you promote piracy for MODERN GAMING SYSTEMS!! FUCK ALL ASSHOLES WHO PIRATE Nintendo games, you all deserve to be thrown in prison!! I'm going to send Nintendo this article as well to make DAMN SURE NO TRACES OF YUZU OR NINTENDO PIRACY CAN SURVIVE!!!!

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ninten's Gate, nadajmo se da ce isto i zavrsiti.

Sent from my Samsung Galaxy Z Flip 5 using Tapatalk

Nisam se bavio emulatorima bas dugo, al sam zadnjih nedelju dana testirao oba, poslednji Yuzu 1734 i Ryujinx. Bukvalno u oba ubacis bilo koju igru i sve radi out of the box. Steta za Yuzu posto mi se def vise svidja zbog ugradjene 60fps opcija za SVE igre. Bukvalno samo namestis emulation speed na 200% i voila.

Igre izgledaju toliko bolje nego na samom Switch-u da je to smesno :D 4k upscale, 60 fps + AA (misterija za vecinu igara na Switch-u :)) + brzi loading.

Sve u svemu milina. Instalacija oba emulatora je veoma lagana Yuzu sibnete keys fajlove, a za Ryujinx jos treba i zadnji FW i to je to (brzi google search vam pronadje sve fajlove). Ako neko jos nije probao misleci da je nesto komplikovano ili da jos treba cekati za bolju emulaciju, nema potrebe. Krenite danas da cistite odlicni Switch library :D

Last edited:
Evo probao sam i ja latest ryujinx, rahmetli yuzu ea build 4172 i suyu, sa Zelda Echoes update 1.0.1
Za suyu i yuzu, ima lightning glitcheva, pod i ostalo, epilepsiju da dobijes.
Ima neko resenje u debug options, koje radi na yuzu ali ne i na suyu.

Instaliran samo NoBlur mod, koji sam imao i za Budjenje Linkovo.

Situacija na Ryujinxu (FW 18.1.0, latest prod keys) je micro stutter galore.
Kao i poslednji put kad sam ga probao a nisam preneo shader cache.
Prosto mi nije jasno kako je moguce da uz (multithreading ON koji treba da bude ekvivalent asynch shader cache comp) ovako radi.
Klasika, svaki novi potez ili nesto, stutter. Ko moze ovako da igra, svaka cast.
Treba odigrati pola igre pa da se vecina shader cache iskompajlira. Neka hvala.

Rahmetli yuzu, i dalje bolji. Ucitava asynchrono, mali slowdown kad kompajlira ali mnogoooo bolje.
Sto bas i nije pohvalno za Ryujinx koji ima jedini active development.

R5 5500, RX6600, 32GB Rama, entry level 1080p masina.

Zato je hakovan/modovan switch zakon.

Drug se buni sto za dzabe day one moze da igra ekskluzivu :)

Ja sam takodje probao igru, kod mene su ti shader stutter-i primetni, ali toliko mali i retki posle ~10tak minuta u igri da ih ne registujem uopste pri igranju. A igra pored toga izgleda prelepo i radi super.

Btw sama igra je fantasticna za sada odlican miks logickog resavanja terenskih prepreka (zelda moze da nauci da pravi razne objekte u igri, npr kutiju pa onda njih koristis da pravis precice i slicno) i indirektne borbe gde svakog pobedjenog neprijatelja mozes da summonujes da se bori za tebe. Apsolutna preporuka za igru, ima tu Zelda magiju, and it's simply fucking cute as fuck :D

PS

Cisto da dodam da Switch verzija em sto osetno losije izgleda zbog rezolucije ima mnogo ozbiljniji problem sto non stop salta izmedju 30fps i 60fps kao i Links Awakening, stoga ne ta verzija nikako nije bolja nego emulacija.

dkMaDsN.png

1tythBN.png

Last edited:
Back
Top Bottom