• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Switch emulacija - Yuzu, Ryujinx

Prvi put imamo situaciju da imamo odlične emulatore i perf, za još uvek aktuelnu konzolu.

To se samo sa Switchem desilo, ako pogledamo recimo Playstation, tu se već kaska čak dve generacije, trojka se odlično emulira, a četvorka je tek polako u začetku, pomalo neke 2D igre, ništa ozbiljno za sad, a koliko je već PS5 na tržištu.

Tako da dosta sreće imamo sa Switchem, što sreća, a što slab hardver na njemu.

Last edited:

Prvi put imamo situaciju da imamo odlične emulatore i perf, za još uvek aktuelnu konzolu.

To se samo sa Switchem desilo, ako pogledamo recimo Playstation, tu se već kaska čak dve generacije, trojka se odlično emulira, a četvorka je tek polako u začetku, pomalo neke 2D igre, ništa ozbiljno za sad, a koliko je već PS5 na tržištu.

Tako da dosta sreće imamo sa Switchem, što sreća, a što slab hardver na njemu.
Kazes trojka se odlicno emulira? Hmm Killzone 2 i mGs 4 dve igre koje bih drage volje opet odigrao

Odigrao sam danas nekoliko sati RDR u free verziji Yuzu-a i igra prilicno dobro radi.
Sredili su Vulkan (na pocetku je moralo da se igra sa opengl, a tako je jako tesko izvuci 60fps) i trenutno je jedini problem koji sam ja primetio sto se nekada vidi sunceva svetlost kada ne bi trebalo.
Maksimalan framerate je 65, tako da igram u 60fps dok se ne pojavi mod koji uklanja ovo ogranicenje. Posto je frametime graph bio nestabilan, ogranicio sam u rtss na 59 i od tada je igranje pesma.
Igra izgleda prilicno drugacije kada se upali auto hdr - boje su lepse/mekse, a nocu je razlika posebno uocljiva. Meni izgleda dosta bolje od klasicnog sdr prikaza.
Iako je ovo odlican (verovatno i najbolji) nacin da se igra odigra, steta sto nije izasla nativna pc verzija. Neverovatno je sta su moderi uradili od igre poput gta4, verujem da bi i ovde rezultati bili impresivni.

Bune se sto je milion ljudi skinulo TotK pre premijere, a sami su u prodaju pustili milione i milione Switch v1 hardvera koji je u potpunosti ranjiv pirateriji. :D

Anyhow, PlayStation vs Bleem! presuda je pre 20+ godina dozvolila komercijalne emulatore, dozvolila je igraci reprodukuju svoj kupljen softver kako i gde zele, i da emulatori mogu da promovisu bolje rendering mogucnosti od originalnog hardvera [dokle god ne koriste slike i snimke softvera za koje nemaju dozvolu od vlasnika/izdavaca].

Back
Top Bottom