• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Steam Deck

Zato sto je PS-steam verzija,Switch verzija je osakacena
Čak i da jeste osakaćena (a nije 😁, to su low settings i niža rezolucija - a to može svaka platforma) Deck je tipa 3x jači od Switcha tako da bi sigurno izgurao.

Na Decku RDR2 radi u 30fps, o čemu mi pričamo. Elden Ring nema stuttere...

Elden Ring nema stuttere...

SteamOS preko protona prebacuje sve DX igre na Vulcan ,a Vulcan API podrzava lokalni cache za shadere koji moze da se pridruzi instalaciji i downloaduje redovno preko Steam download managera. :D

Vulkan takodje podrzava async shader compliation, ali FROM gura samo DX12. Za smanjenje stuttera na redovnom PC-u je potreban veoma jak CPU i nasvirana DDR5 memorija.

IMO treba da dodaju opciju za full shader compliation kao sto je to Horizon Zero Dawn radio pri prvom paljenju igre.

Ceka se GPU driver za Windows, i da ova nova SteamOS verzija Steam clienta stigne na Windows.

Samo Win10 za sada, i fale audio driveri za steamdeck zvucnike [audio moze preko BT ili USB-C].

Performanse i kontrole su problematicne na Windows-u, za sada je SteamOS bolji izbor.

To već može i bez Windowsa
Može ali rekao bih da je teže osposobiti neke piratske igre da rade na linuxu nego na Windowsu. Linux veterani poput tebe vjerovano ne bi imali problema ali većina...

Dajte bre ljudi, ne kaljajte ovu zanimljivu spravicu Windowsom!

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Može ali rekao bih da je teže osposobiti neke piratske igre da rade na linuxu nego na Windowsu. Linux veterani poput tebe vjerovano ne bi imali problema ali većina...
Pa bukvalno prekopiraš piratsku verziju na konzolu i dodaš shortcut u Steam. Lakše nego na Switchu u svakom slučaju 😁 😛

Dajte bre ljudi, ne kaljajte ovu zanimljivu spravicu Windowsom!

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

S obzirom da će Windows biti unsupported, dosta korisnih featurea će ostati Linux-only i zato sumnjam da ce puno ljudi preći. Ko želi Windows na handheldu ima Aya Neo i GPD Win. Al sigurno ce puno ljudi probati, plus uvek imaš nešto što je unsupported na Linuxu a igra ti se.

Kad omoguce dual boot jedino

Sent from my Mi 11i using Tapatalk

Pa bukvalno prekopiraš piratsku verziju na konzolu i dodaš shortcut u Steam. Lakše nego na Switchu u svakom slučaju 😁 😛
Priznajem nemam iskustva tj nisam pokušavao npr da mountujem piratski iso i onda instaliram igru. Ako se igra instalira na Windowsu i onda iskopira na Linux onda je možda lakše... Al opet kad podešavaš Wine onda nekad treba podesiti i Net Framework i još neke dodatke. Sve zavisi od igre.

Ako su u pitanju igre koje se mogu nabaviti preko GOG onda je instalacija njihovih piratskih verzija laka zbog lutrisa.

A ja ipak volim da imam Steam verziju za Linux jer je nju najlakše podesiti a nekad mislim da te verzije i najbolje rade pod Linuxom. Nekad igra jednostavno zabaguje tj neće da se ponovo pokrene pa treba tražiti rješenja... Doduše ne dešava se to često.

Eto, toliko o nekom mom iskustvu o igranju pod Linuxom. Super je meni Linux za zezanje i eksperimentisanje i sviđa mi se sve ovo sa Protonom... Samo i dalje sam daleko bolji na Windowsu koji mi je iskreno dosadio.

Back
Top Bottom