• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Starfield

Pa naravno da je to sad vec "stari" hardver, problem je u tome sto za tih 3 godina, ljudi koji su kupili te konzole, nisu dobili ni priblizno dovoljno naslova, koji cak i taj hardver koristi... vec je bilo gomila crosgen naslova i normalno je da ljudi cekaju na next gen, al eto, prodjose 3 godine, a oni ne dobise jos uvek igre koje su adekvatne za taj hardver koji je u konzoli, cak iako je 3 godine star... iz tog ugla ovo je verovatno konzola koja je najmanje isporucila...

Sta je bio problem? pa jednostavno odjednom su skocili na prejaki PC hardver, a developeri nisu navikli na toliku snagu, oni su navikli da razvijaju igre za konzole sa mnogo skromnijom snagom, pa sad jos uvek uce sta da rade sa svim tim resursima...

Meni i dalje nije jasno da nove konzole nemaju dovoljno snage za 4K ili 60FPS,
PS4 je skoro sve igre gurao u 1080p i to uz CPU koji je bottleneck, a nove konzole su u proseku 7-8x jače nego PS4 i bez nekog bottlenecka.

PS4 je skoro sve igre gurao u 1080p i to uz CPU koji je bottleneck, a nove konzole su u proseku 7-8x jače nego PS4 i bez nekog bottlenecka.

I dalje ne kapiras da konzola ne trosi resurse samo na ono sto vidis na ekranu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma opusteno, ako su i Poljaci i Francuzi (Asobo) uspeli za onakve igre da dodaju 60fps mod, uspece i Zeleni nekako... kad-tad da ga dodaju.

Da li par godina star kompjuter sa six core Ryzen 5 3600 i RX 6650XT [32CU] ima dovoljno snage za 4K ili 60fps? To je ono sto je u PS5, Zen2 i RDNA2, sto je danas bas "entry" PC hardver. Nije u konzolama neki magicni hardver, za novije igre developer mora ili da se bas potrudi pri optimizaciji vizuelno lepe igre [Asobo Requiem 60fps mod], ili da od starta prave igru za 60fps. Jedi Survivor na novim konzolama renderuje igru u 720p i to upscaleuje u 1440p, to im je 60fps mod. Daleko od idealnog, daleko od 4K.

Bethesda naravno od starta nije ciljala na 60fps, jedva prave igru da radi u 30fps. Ovaj Starfield showcase je bio u 30fps i imao je framedropove.

Sad ce uskoro navala 30fps igara i niskih rezolucija kada krene UE5 sa Lumen i Nanite-om, kakav ce spektakl da bude kada PS5 1st party igra stigne samo sa 30fps modom. Internet ce da gori. :D Bice toga koliko hoces do kraja generacije, samo sto ce kod PS5 stici midgen update, nadam se ne samo sa boljim GPU-om.

Last edited:
Da li par godina star kompjuter sa six core Ryzen 5 3600 i RX 6650XT [32CU] ima dovoljno snage za 4K ili 60fps? To je ono sto je u PS5, Zen2 i RDNA2, sto je danas bas "entry" PC hardver. Nije u konzolama neki magicni hardver, za novije igre developer mora ili da se bas potrudi pri optimizaciji vizuelno lepe igre [Asobo Requiem 60fps mod], ili da od starta prave igru za 60fps. Jedi Survivor na novim konzolama renderuje igru u 720p i to upscaleuje u 1440p, to im je 60fps mod. Daleko od idealnog, daleko od 4K.

Jedino to ima smisla, da konzole sad imaju ful PC hardver tako da je optimizacija za konzole minimalna u poređenju sa prethodnim generacijama ili u odnosu na PC verzije igara, takođe to ujedno znači da će konzolni hardver sada brže stariti/slabiti nego prethodnih generacija.
Što je tužno, obzirom da još nije skroz završen ni cross gen..

I dalje ne kapiras da konzola ne trosi resurse samo na ono sto vidis na ekranu

Sent from my iPhone using Tapatalk

Otkud ti to da ne kapiram?

Na osnovu tvoje zbunjenosti i nejasnoće kako konzola ne može da pogura 4k60

Pa ni ranije konzole nisu trošile resurse samo na ono što je prikazano na ekranu (recimo PS4) pa su opet davale i dalje daju dobar rezultat sa mnogo slabijim hardverom, ali kao što napisah u prethodnom postu zašto je najverovatnije ove generacije drugačije..

Iskreno sumnjam da će na XSS biti 1080p, mislim da će biti dynamic na SX fazon 1440p-1080p, a na SS 900p-720p

A nije i da si ti neki ekspert sa ovakvim očekivanjima..

Da li par godina star kompjuter sa six core Ryzen 5 3600 i RX 6650XT [32CU] ima dovoljno snage za 4K ili 60fps?
kao sto rekoh, fora je sto oni jos ni za taj stari hardver nisu izbacili igru koja ga koristi...
dakle konzola je vec 3 godine stara, gde su igre koje koriste taj hardver, obzirom da je do sad uglavnom izlazio sve cross gen...
to samo pokazuje koliko oni kaskaju za vremenom, konzola im je 3 godine stara, a jos uvek ne koriste taj hardver koji je u njoj...

kao sto rekoh, fora je sto oni jos ni za taj stari hardver nisu izbacili igru koja ga koristi...
dakle konzola je vec 3 godine stara, gde su igre koje koriste taj hardver, obzirom da je do sad uglavnom izlazio sve cross gen...
to samo pokazuje koliko oni kaskaju za vremenom, konzola im je 3 godine stara, a jos uvek ne koriste taj hardver koji je u njoj...
Ja jedino sto sam video da lici na next gen je rachet na ps5 kod jocov u ns a i to ce da daju za komppjutere da izadje da ih jebem i sonija.
Mada i forza hoorizon5 mi izgleda jako brutalno ali to je odma izaslo i za pc.
Ovo sve ostalo sto sam imao prilike da vidim i probam me nije toliko impresioniralo mozda jos god of war ragnarok mada sam gaigrao samo na ps4 .

Mozda i jesu, ko sa sigurnoscu moze reci da hardver nije iskoriscen do kraja!? Nije ovo ps3 generacija i Cell procesora gde se developeri uce programiranju za istu, pa je logicno i bilo kako je vreme odmicalo da su izlazile sve optimizovanije i lepse ps3 igre .
Ovo ispod haube je klasican low-mid Pc i nema tu sta da se ceka. Jeste proslo 3 god.i ocekivati neki teski next gen u grafici sa padanjem na dupe, mislim da ga nece ni biti. "Immersive" open world i pederska lupetanja kad slusam ove summer festove i ostalo, to je kanda fokus u ovoj generaciji, daj svega sto vise i da je otvorenije a pricu i gameplay ko *ebe, ups Starfield :p

Ps: Demons Soul Remake mi jos ispade i najlepsa Ps5 igra a stara je vec koliko i konzola, posle toga tajac...

Slazem se. Nisu iskoristili ni 50% hardvera a ovde se spekulise o pro konzolama. Otislo sve u vraziju mater

Back
Top Bottom