Zavrsio sam spajdija sa uzivanjem jos jednom na PCju. Prvi put sam igrao na ps4 na launchu i previse sam jurio da predjem igru jer sam patio od FOMO. Recimo da sam odigrao samo main misije, nikakav side content. Ovog puta sam mogao lagano bez presije da nasviram 100% completion. 45h ukupno.
Grafika je prelepa. To sam ocekivao s obzirom da je spajdi i na ps4 izgledao impresivno u 30fps, a kamoli na PC high 60fps. U igrama se jako cesto naviknem na lepotu grafike pa je i ne primecujem posle nekog vremena, ali ovde sam non stop zurio u detalje na odelima spajdermena. Insomniac je odradio fantasticnu stvar. Glavni likovi pored spajdija su takodje vrlo detaljno uradjeni, ali sporedni likovi (osnovni neprijatelji i gradjani na ulicama) low effort copy paste. Nije smetalo jer ono, konstantno sam leteo izmedju zgrada, dole nije morao niko ni da bude po ulicama sto se mene tice.
O prici necu mnogo ni da pisem, utisci mi se nisu promenili ni sada, taman stripolika i detaljna za jednu AAA igru. Kada bi se samo igrala glavna prica, igra nije prekratka, sto je veliki plus. Neke od misija su predosadne -MJ i Miles misije su smrt i bukvalno su mogle da idu u cutscenes i nisu mi se ni malo svidele. Taman se zagrejes u tabanjima, paf, ide sunjanje. Sve side misije nisu nesto sto MORATE da odigrate da biste dobili neku preveliku dubinu u prici/igri, tako da ko to preskoci, NISTA nije propustio. Poslednja misija i dalje holivudski prsti od kolicine akcije iako je vecinski QTE.
Gameplay je ono zbog cega sam najvise uzivao u igri. Otkad se pojavio Batman Arkham style combat u industriji, prigrlio sam ga oberucke jer mi je nekako ovo najbolji prikaz kako treba jedan super heroj da se taba sa neprijateljima. Mnogo flashy comboa, kul super dodge, onda malo slow motion, bas kako se i kroz strip dozivljava. Malo se ubaci koji gadget koji koristi neizostavnu mrezu i stvarno je odmor za mozak napasti grupu neprijatelja i onda se igrati sa pristupom. Ono sto je minus jeste sto cela mehanika borbe u jednom trenutku toliko postane misicna memorija, da obican 4 x udarac + dodge sredi neprijatelja kao od sale. Upgrade i gadgeti nisu ni potrebni. Takodje, posto sam jurio 100%, ciscenje mape u zavrsna dva dana igranja je postalo predosadno, jer je sve isto. 4-5 varijacija koje su identicne od pocetka do kraja igre. Istina, promeni se to malo pred sam kraj, ali je sustina i dalje ista. Na igracu je da sam izmislja koreografije borbi, ali onaj ko nece previse da se unosi moze da facerolluje samo tako. Sto je i ok, igra generalno nema tryharderski epitet.
U svakom slucaju, predobra zabava koja lepo izgleda koliko i svaki Marvelov film