Igram nesto vise od tri sata i za sada mi je odlicna igra. Lepo izgleda cak i kada smanjim detalje (osim magle koja ne izgleda najbolje). Glavni lik je odlican, bas mi se dopada devojka. Veoma su dobri modeli likova, odlicno su uradjene oci, a i kosa. Muzika i zvukovi su super, bas kvalitetno umeju da dignu jezivu atmosferu. Bilo je par jump scare-ova koji su me uhvatili nespremnog, ali onda sam se setio najbitnije lekcije iz SH2 R:
Nisam daleko dogurao, tek sam usao u
skolu , ubio sam samo jednog bossa, ali je bio poprilicno zabavan. Mislim da je medju boljim boss-ovima iz Silent Hill igara. Nisam ocekivao da ce toliko da se razvuce borba i da ce konstantno biti napeta. Kad vec spominjem borbu, skroz mi je na mestu u Silent Hill f. Mislio sam da ce me smarati igranje samo sa melee oruzjem, ali ne, borbe protiv neprijatelja su daleko zabavnije od borbi u prethodnim delovima. Za sada me malcice iritira prisustvo sanity, mislim da bi bilo dovoljno zaustaviti se na stamini, ali ajde, mozda ne primecujem nesto.
Zagonetke su umele kvalitetno da me izvozaju. Jedna mi je oduzela samo par sekundi, ali neke kasnije su me namucile.
Ovo definitivno nije, kao sto sam ranije govorio, nekakav SH Kuon, Silent Frame i slicno, cak ni setting ne moze da se poredi s tim igrama (osim sto su igre u Japanu).
Drago mi je da je Silent Hill f takav kakav je, dva koraka napred, jedan nazad, malo vrtenja u krug, ali mi se cini da je buducnost ove fransize odlicna.