Evo moje liste
top 15 serija iz prošle godine, kao i spisak serija koje se nisu našle u tih odabranih 15, ali su i dalje serije koje imaju određeni kvaliteti.
Moguće da sam gledao još nešto, da sam propustio nešto da napišem, ali šta je - tu je.
Napomenuo bih samo da je The Pitt mnogo olakšao posao u biranju najbolje serije, jer nijedna serija mi nije bila ni blizu po kvalitetu. Evo sinoć je bio na TV-u (HBO3), i obično ne gledam TV, ali slučajno sam video jednu epizodu, i na kraju sam odgledao 4h bez prestanka, do pola 3 kad se već završilo. Samo me podsetilo koliko je vrhunski urađena serija. Inače, danas izlazi S02, prva epizoda - jedva čekam.
Clarkson's Farm, koji mi je skoro uvek bio najbolja serija, ove godine je malo podbacio, malo se nekako izgubila ta inovatvnost i zanimljivost koja je bila u prethodnim sezonama. I dalje je vrhunska stvar, bas nesto za mene sta volim, ali osetio sam pad u kvalitetu i zbog toga nije prvo mesto.
The Rehearsal S02 je neverovatno luda voznja, pogotovo poslednja epizoda. Nisam video nijedan spoiler i bio sam oduvan.
Hacks je imao neke od najboljih epizoda u seriji u ovoj sezoni, tako da tu nema greske.
Severence je imao super kraj, steta sto prave S03.
Andor je kvalitetno uradjena serija, ali me nije pogodila toliko kao neke ljude.
Cobra Kai vrhunsko finale, ne bih ulazio u detalje, ali dobio sam bas ono sta sam ocekivao.
Pluribus, odlicna produkcija, veliki hajp, ali nazalost deluje malo pretenciozno. Videcemo sta ce biti, ali lagano je mogla da bude mozda i neko mesto ispod na listi. Ali je ovako visoko iskljucivo zbog neverovatne produkcijske vrednosti (ovde racunam i glumce, i kamermane, i post produkciju, montazu, ma sve). Ono sta mi najvise smeta verovatno je to sto su usli u projekat sa ciljem da imaju 4 ili 5 sezona i da dominiraju na nagradama stancajuci sadrzaj - jer znaju da imaju kvalitet da izguraju sve to. A trebalo bi da je cilj da se isprica prica i pokrenu neke teme. Mislim da mi se ne svidja taj korporativni pristup planiranja i radjenja serije, to me nekako pogadja. A opet, mozda sam samo ja tako doziveo
Stranger Things je ono sta sam i ocekivao. Bilo je nekoliko epic trenutaka, ali manje-vise, svaka epizoda deluje kao da je 40 50% duza nego sto bi trebalo da bude. I dalje tvrdim da je Stranger Things S01 neverovatan paket i zaokruzena prica, i ako gledamo tako nezavisno, ako bismo gleadli tu jednu sezonu samo, bilo bi verovatno nesto najbolje sta je Netflix ikada uradio. Sve nakon toga mi je bilo puno promasaja. Ali na kraju dana, nije bilo toliko lose da je negledljivo. S01 je nesto posebno.
On Call i Blue LIghts su tematski slicne serije, volim taj tip serija. Blue Lights je malo slabiji nego prethodne sezone, a On Call je krenuo bas jako, meni se bas dopala.
Od ostalih serija, The Bear je malo podbacio, ocekivao sam vise. Ludwig mi je ok serija, nista vise od toga. Gledao sam previse slicnih serija, tako da to mi je samo jos jedna u nizu tog tipa. Slow Horses s05 mi je mozda najlosija do sada. Nekako mi nije legla. Najgora stvar koju sam gledao ove godine je One Punch Man s03.
Top 15:
1. The Pitt S01
2. Clarkson's Farm S04
3. Adolescence Limited Series
4. The Rehearsal S02
5. Hacks S04
7. Severance S02
8. Andor S02
9. Task S01
10. Cobra Kai S06 Part 2 Final Season
11. Pluribus S01
12. The White Lotus S04
13. Stranger Things S05 Final season
14. On Call S01
15. Common Side Effects S01
16. Blue Lights S03
Preporuka za gledanje, svaka serija ima kvalitet koji ce se dopasti ljudima:
Dexter: Resurrection S01
Slow Horses S05
Welcome to Wrexham S04
Would I Lie To You S18
Paradise S01
Ludwig S01
Black Mirror S07
The Diplomat S03
Invincible S03
The Bear S04
The Studio S01
Love, Death & Robots S04
The Chair Company s01
Dept. Q S01
Prolazna ocena za moj ukus, mozete slobodno skip:
The Last of Us S02
Shark Tank S17
English Teacher S02
Chad Powers S01
Mythic Quest S04
South Park S28
The Beast in Me Limited Series
Running Point S01
Murders in the Building S05
The Wheel of Time S03 (otkazana nazalost)
Peacemaker S02
Rick and Morty S08
The Righteous Gemstones S04 FINAL SEASON!
Poseban krug pakla, uzasno:
Prime Target S01
One Punch Man S03
Nisam gledao jos uvek:
Heated Rivalry
Alien: Earth S01
American Primeval S01
Fallout S02
Monster Ed Gein Story
How Are You? It's Alan (Partridge)
The Beatles Anthology
Pee-wee as Himself