• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

TV Serije (2023)

jel gledao neko taj abbott elementary? na traileru ne deluje tako tragično...

Od tada sam odgledao sve epizode druge sezone cisto kako bih ispratio i video da li ima poboljsanja u kvalitetu i da ne mogu ovi kriticari da mi pricaju da je nesto najbolje, kada to nije. I zaista, nema poboljsanja. Naviknete se vremenom na taj mediokritet i onda mozda moze da se tolerise. Kao sto sam rekao u komentaru iznad, sama po sebi nije uzasna serija, ali kada se zna kvalitet NBC sitkoma u poslednjih 30 god, ova serija je u poredjenju sa tim kao neka B produkcija.

edit*

Ali humor je, naravno, mnogo subjektivna stvar, tako da predlazem naravno svima da probaju da vide da li im se svidja.

This Is Going to Hurt 2022

Serija bazirana na memoarima/knjizi Adam Kay-a i prati akušera-hirurga (valjda je to na srpskom) u "državnoj" bolnici u Londou 2006. godine. Ima baš dosta grafički teških situacija i pojedine scene će ostati sa vama dugo nakon gledanja. Glavni lik je malo arogantan i know-it-all tip, nešto poput House-a, s tim što nije superheroj kao lik Hju Lorija. Utegnuto maksimalno, odličan rad kamere, dobro su uhvatili svu tu ludnicu oko bolnica i kako su i lekari samo ljudi koji rade svoj posao. Nema previše epizoda, tako da bih preporučio seriju, ponajviše zbog specifičnog setting-a i zbog toga što je delom bazirana na istinitoj priči. Verovatno će glavna stvar priliom odluke da li da gledate biti da li vam je glavni glumac iritantan ili ne, ako jeste, odustanite odmah, jer postaće samo još gori :D

edit*
Ocena 7,5/10

Gledam aktuelne serije koje su izašle ovih dana, tj. gledam nove epizode šta se pojavilo i primetih ovo:

Chicago PD S10E11 1080p WEB H264-CAKES
Chicago Med S08E11
Chicago Fire S11E11 1080p WEB H264-CAKES

Izgleda da je Chicago kao "brend" grad dosta popularan u USA, čim mogu da štancaju ovako serije svih odeljenja... Čisto mi je bilo zanimljivo :)

In other news, izašla je:
Vikings Valhalla S02 1080p WEB H264-CAKES

Izgleda da je Chicago kao "brend" grad dosta popularan u USA, čim mogu da štancaju ovako serije svih odeljenja... Čisto mi je bilo zanimljivo :)
pokušali su i chicago law ili tako nešto, ali nije izdržalo ni celu sezonu...

Corridor Digital - Crew Cuts S02 (2022)

1673696529415.png

Ponovio sam ritual od prošle godine, kada izađe Crew Cuts poslednja epizoda, platim subscription za nekih 4$ i odgledam sve epizode na miru. Naravno, nije ovo nešto što bih preporučio svima, ali ako ovde ima fanova Corridor Digital ekipe, toplo preporučujem i S01 i S02. U suštini, ovo je "serija" koja prati dešavanja u kancelariji Corridor ekipe dok prave druge klipove i neretko se dogodi nešto, kao u svakoj kancelariji, od čega nastanu interne fore ili, u njihovom slučaju, fore koje će podeliti sa celim svetom. Meni lično je ovo vrlo zanimljivo da gledam pošto se vidi kako izgledaju i životi tamo preko, šta jedu, kako provode dane, o čemu razmišljaju, nekako daje mi uvid u taj drugi svet. Ova druga sezona je negde od polovine još bolja jer se ekipi priključio kao intern Markplier, koji je stvari podigao na viši nivo - odmah se vidi nivo njegove improziacije i glume koliko odskače od svih ostalih. Story arc njegov koji kulminira epic finalnom epizodom je neverovatan.

Tako da ako ste fanovi Corridor ekipe, topla preporuka za ovu seriju.

Ocena 8/10 (samo za fanove)

That 90s Show S01 1080p WEB H264-CAKES

poprilično je dobra serija za taj žanr, nisam se ni u jednom trenutku smorio.

in other news, uzeo sam da gledam yellowstone i tulsa king na sky-ju.

obe serije imaju mane, ali istovremeno i neki faktor koji vuče da se gleda dalje.
yellowstone je neka kombinacija succession i sons of anarchy, ali opet ne na tom nivou kvaliteta. ipak, ima dobrih momenata i likova u seriji, dovoljno da povuče da se gleda dalje.
tulsa king, slab sam na sly-ja, a ovde je prilično zabavan. on vuče seriju i to je to :D

The Good Fight S01 (ovo je aktuelna serija ili je možda završena prošle godine, ali prestajam sa gledanjem nakon prve sezone)

Videh ovu seriju u top10 na nekoj listi najboljih serija 2022. godine, pa rekoh daj da vidim o čemu se radi. Nažalost, sem solidne prve epizode, ne treba trošiti vreme. Klasična serija o advokatima koji se bore samo za dobro, naivno gledanje sveta i zapleti koji su već viđeni u serijama poput Suits.
Rose Leslie je presimpatična ali nisam znao da ovoliko nema pojma da glumi, baš je upadljivo lošija u odnosu na ostale.
Možda vremenom bude bolja serija (po ocenama epizoda na imdbu-u ne bi se reklo, ali ajde), ali nema se vremena za takve rizike. Što je od mene, dosta je.

Ocena 5.5/10

Jesam malo, ali su generlano počele da me smaraju te advokatske serije.
A good fight spinoff te serije.

Zavrsio sam sa Atlantom, mozda sam bio uzdrman trecom sezonom i delovalo mi je da ce cetvrta da ide u tom pravcu, a da ce vise da se distancira od prve dve sezone, ali na moju srecu nije(kao i mnogih drugih). Moze se reci da je serija vratila svoj identitet iz prve dve sezone i na dobar nacin se oprostila od publike.

Bilo je epizoda koje su bile promasaj, ali barem svaka druga je obilovala neobicnim situacijama i bizarnim humorom.

Malo me je izbacila iz takta Dizni epizoda gde je Glover od jednog animatora (i ko zna koliko bivsih zaposlenih) napravio njihovog Kraljevica Marka i sve to u polusurovom tonu ''This is America'', ne znam na kraju da li je bas bilo potrebe da se Dizni uplice u pricu sa fiktivnim zaposlenim licem. Malo mi je sve to bilo jeftino u odnosu na ono sto se serija predstavlja i nisam ocekivao falsifikovanje istorije. Bez obzira na to, Gloveru i ekipi svaka cast sto su isli malo drugacijom formulom i sto je njihova serija nasla mesto pod suncem. Sve u svemu, fina dramedija.

Nekim ljudima sam govorio pre nekoliko meseci da treba da pogledaju prve dve sezone Atlante i govorio sam da tu stanu i da ne krecu sa trecom. Na osnovu cetvrte kazem da ipak vredi preci i preko trece sezone, iako je najslabija ima svojih momenata. Tu se najvise moglo primetiti nedostatak vremena i kako se radnja vrti oko drugih likova. Mada prva epizode iz trece sezone je sigurno nesto sto bih ponovo pogledao.

Last edited:
Uopšte nisam tako doživeo tu Dizni epizodu. Takođe, mislim da je ovo mali spoiler, jer u početku ne znaš šta se dešava :D Tako da možda treba pod spoiler da se stavi to.

Sad cu da pustim jos jednom epizodu, videcu sigurno nesto sto nisam prvi put.

Back
Top Bottom