Gledam ovu seriju Reservation Dogs, na sredini druge sezone sam i moram da kažem da sam više očekivao. Nije loša, ali koliko sam čitao da je hvale ljudi, mislio sam da će biti ko zna šta - ne znam ni ja zašto sam imao takva očekivanja.
Vidi se uticaj Atlante, igraju se sa formom tv serija i neke epizode mnogo podsećaju na random encountere sa čudnim likovima iz Atlante, ali sve je urađeno sa filterom ovog settinga (Indigenous American) tako da deluje originalno. Policajac koji je ovde komičan lik igra u Dark Winds mnogo ozbiljnog lika i to mi je mnogo smešno, kako nemaju toliko likova i morali su da type castuju ovog.
Šta ja znam, fino je što postoji ovakvo nešto, treba se istražiti sve šta može, a Indigenous American setting je meni cool. Samo što potrebno je mnogo kvalitetnije pisanje da bi ovo postalo nešto više od gimmick serije. Produkcija, režija i sve ostalo je na mestu.
Edit*
Happy Valley je krenuo baš dobro, jedva čekam narednu epizodu
Mythic Quest je nastavio da bude prosečna serija, možda čak ispod proseka na momente, ali onda su se pojavile poslednje 2 3 epizode i podigle sve na jedan viši nivo. Od komedije, postala je ozbiljna drama i napokon se videlo kakvi su neki likovi. I u suštini ta fora, da komedija serija ima neke vrlo ozbiljne epizode krajem sezone, to mi se dosta sviđa, ne znam da li su oni to izmislili ali podržavam, samo neka nastave. I samo zbog toga nastaviću da gledam. 80% epizoda je, makar meni, pravljeno za osnovce gejmere, ali kada naiđu ove ozbiljnije epizode, vredi svakog uloženog minuta.
His Dark Materials je, po meni, imao očajnu završnu sezonu. Bukvalno sam jedva odgledao i samo sam se pitao "a zašto je ovo ovako, a zašto ovo ovako?". Čitao sam subreddit i video da su ljudi oduševljeni poslednjom epizodom, koja je meni bljak, tako da možda nisam kompetentan da pričam ovoj seriji kada ne znam originalni materijal.