• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Secret Level klub ljubitelja piva

Nisam probao ovo ranije. Pivo je iz Amerike, Portland. Fino pshenichno pivce, osveshavajutje sa citrusnim notama :D Ima boljih, ali nije mi bilo frka piti ovo, naprotiv. Nisam osetio gorchinu previshe, mislim da bi moglo malko vishe biti gorko, ali ne mogu se previshe buniti.

photo_2023-08-26_14-06-08.jpg

Nakon tog Allagasha sam popio klasiku, sebi za dushu:

IMG_20230825_222124.jpg

Nikada ne razochara, uvek znam shta dobijam i uvek uzhivam. Odlichno iskustvo, ponovitje se.

Moguce, ali bilo je piva koja nisu bila skoro uopste gorka, kao ko toceno zajecarsko, ili kao neka strana sladja piva poput neke verzije Leffe, tako da moze da se nadje, e sad da li su to prava piva, to ne znam, ali nije ni bitno, ali da, nisam neki ljubitelj piva.

Nisam bash toliko hardkor da kazhem da nije pivo ako nije gorko, ali ja volim da osetim gorchinu. Nije da netju popiti neko votjno pivo ili pivo koje nije gorko, ali jednostavno mi vishe prija kada osetim i gorchinu.

Kod piva ne volim kada imaju velik procenat alkohola, pa nekako pochne ukus da vuche na vino.

Dok se gledao Dungeons and Dragons pijuckalo se ovo:

photo_2023-08-30_11-06-44.jpg

Odlicno pivo, super mi je leglo uz tortilja chips sa jalapeno umakom. Bez zhurbe sam ga pijuckao i uzhivao u ukusu, ali nakon njega je moralo da padne i ovo:

photo_2023-08-26_22-39-39.jpg

Zna se shta mislim o njemu, uvek mi lepo legne, a to veche mi je kvalitetno leglo za kraj. Takodje pijuckao polako i uzhivao u ukusu.

Kada sam kao klinac zamishljao pivo, zamishljao sam neshto poput ovoga:

photo_2023-09-02_22-01-29.jpg
photo_2023-09-02_22-01-30.jpg

Imam osetjaj da bi @eufrat uzhivao u ovome. Veoma pitko, odlichan ukus, umerena gorchina koja ostaje u ustima duzhe no ochekivano nakon poslednjeg gutljaja. Pre pijenja ovoga nisam znao ko je Gambrinus, ali sada znam :) Ako nekoga zanima, evo ga link. Sve u svemu, ni malo ne zhalim shto sam zbog dizajna i chinjenice da je lager uzeo dve flashe. Savrsheno mi je leglo dok sam igrao Diablo 4 i grickao susheno meso.

Kapiram da ste svi probali ovo pivo. Sasvim okej pshenichno pivce koje povremeno volim da popijem. Tu mi je negde u rangu Erdingera i Hoegardena. Ima mnogo boljih, ali se nikada ne bunim kada se mora piti.
photo_2023-09-03_23-11-54.jpg

No, morao sam probati i neshto shto do sada nisam, a to je ovo tamno pivo:
photo_2023-09-03_23-11-54 (2).jpg
photo_2023-09-03_23-11-55.jpg

Ufffff, kako je ovo chudo lepo leglo. Tamno pivo, skroz crno. Definitivno se osetjaju note kafe i karamele, a pored toga je veoma pitko. Podsetja malo na Crnog Djordja jer je takodje kremasto i klizi niz grlo. Ako volite tamna piva i u prilici ste da probate Taddy Porter, ne propushtajte priliku!

Ja baš juče probao Taddy Porter u Ministarstvu u Nišu. Sasvim sam zadovoljan. Iako, moram da priznam, Fuller's London Porter mi je malčice iznad ovog. Ali slažem se, ko ima priliku, treba da proba.

Kada sam kao klinac zamishljao pivo, zamishljao sam neshto poput ovoga:

View attachment 10820
View attachment 10821

Imam osetjaj da bi @eufrat uzhivao u ovome. Veoma pitko, odlichan ukus, umerena gorchina koja ostaje u ustima duzhe no ochekivano nakon poslednjeg gutljaja. Pre pijenja ovoga nisam znao ko je Gambrinus, ali sada znam :) Ako nekoga zanima, evo ga link. Sve u svemu, ni malo ne zhalim shto sam zbog dizajna i chinjenice da je lager uzeo dve flashe. Savrsheno mi je leglo dok sam igrao Diablo 4 i grickao susheno meso.
česi

srecni-ljudi-scepan-scekic.gif

Definitivno nisam ozbiljno shvatio ono "mint chocolate cookies" u ingredients. Evo, podrigujem sada, i bukvalno osetim ukus mint cookiesa. Pivo je veoma pitko, klizi niz grlo, kao da pijem nekakav chokoladni napitak, a onda pochne da se oseti taj malo vetji postotak alkohola. Nakon toga se meshaju ukusi nekakvih chokoladnih kolachitja i mente. Poprilichno dugo ostaje aftertaste i iznenadjujutje je prijatan. Nije pivo koje bih chesto pio i voleo bih da je manje slatkast ukus, ali ne mogu se previshe buniti. Takodje bih voleo da ima manji postotak alkohola, jer nemam visoku toleranciju ka istom. Shto se tiche gorchine, na pivu pishe 50 IBU, ali meni deluje daleko manje.

Sve u svemu, prijatno me iznenadilo pivo. Ochekivao sam da tje biti previshe gimmicky i da tju se terati da ga pijem, ali mi je sada zhao shto nisam sporije degustirao. Jednostavno glatko klizne niz grlo i teshko je zaustaviti se.

photo_2023-09-08_22-11-57.jpg
photo_2023-09-08_22-11-57 (2).jpg

Došao malo do sela, pa se ovde ne sme nijedno drugo piti 😁 nisam rečit kao gile kad je opisivanje piva u pitanju, ima po meni jako jedinstven ukus, ali ne mogu puno da popijem, baš teško pada u želudac

IMG_4205.jpeg

Last edited:
Došao malo do sela, pa se ovde ne sme nijedno drugo piti 😁 nisam rečit kao gile kad je opisivanje piva u pitanju, ima po meni jako jedinstven ukus, ali ne mogu puno da popijem, baš teško pada u želudac

View attachment 10885
Daj fotkaj poleđinu, sastojke na videlo!

P.S. Da ne ispadne da samo zanovetam.
IMG_20230909_152050.jpg

Last edited:
Kao shto rekoh na diskordu, vidim nacrtanog monaha - uzimam pivo.
Nisam primetio da se razlikuje od drugih piva po nechemu. Nishta se ne istiche posebno, sasvim okej pivo, ali ne verujem da bih ga ciljano pio ponovo. Ne znachi da je loshe, daleko bilo, ali nishta me nije posebno iznenadilo. Blago je slatkasto i ne preterano gazirano.

photo_2023-09-09_20-24-36.jpg
photo_2023-09-09_20-24-36 (2).jpg

Nakon toga sam pio neki Marmalade Porter. Ochigledan ukus kafe, a nakon par sekundi se oseti i chokolada, a na kraju chak i blago nekakav limun, ali jedva. Miris mi se svideo vishe od ukusa. Pivo je poprilichno pitko, mogao sam komotno pola flashe da cugnem bez muke, da sam hteo, ali sam odluchio da ga pijem polako i uzhivam u ukusu. Josh jedno pivo koje mi je drago shto sam probao, ali ne verujem da tju mu se vratjati u budutjnosti.

photo_2023-09-10_01-03-57.jpg
photo_2023-09-10_01-03-57 (2).jpg

Back
Top Bottom