• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Secret Level izbor za najbolju igru 2023. godine

Status
Not open for further replies.

s_hyperion

"savant za igre"
Co-founder
Reaction score
5,186
2024 final versionnnn.png

Tokom 2023. smo imali privilegiju da uživamo u istorijskoj godini po broju kvalitetnih igara. Pojedine su razočarale, ali je velika većina uspela da opravda očekivanja, a mnoge i da ih nadmaše. Sada je konačno vreme da odlučimo koje su najbolje!

igra godine.png

Glasate za najviše osam igara iz 2023. godine po sledećim sistemu bodovanja:​
  1. 5p​
  2. 3p​
  3. 3p​
  4. 2p​
  5. 2p​
  6. 1p​
  7. 1p​
  8. 1p​
Ne morate glasati za svih osam igara, ali će sistem bodovanja ostati isti. Počinje se od 5p, dva puta 3p, itd... Ukoliko igre budu izjednačene po broju poena, tiebreaker će biti broj pojavljivanja na prvom mestu, pa na drugom, itd. Možete navesti još igara kao honorable mentions.

Spisak igara - part 1 i part 2

Dozvoljeni su remasteri ili ekspanzije koji donose solidnu količinu novih sadržaja, unose značajne promene u gameplay-u, ili toliko unapređuju grafiku da se igra može smatrati skoro potpuno novim iskustvom. Primeri:
✅ Resident Evil 4 (2023), System Shock (2023), Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Nisu dozvoljeni grafički remasteri, reizdanja, kompilacije starih igara, portovi ili modovi. Primeri:
❌ Metroid Prime Remastered, Metal Gear Solid: Master Collection, Gran Turismo 7 VR, God of War Ragnarök: Valhalla

Ako postoji neka nedoumica, dogovorićemo se da li nešto može da se kvalifikuje za glasanje.

Nije obavezno, ali je veoma poželjno da napišete zbog čega ste glasali za neku igru. Voleo bih da ne moram da pominjem da ne glasate za igre koje niste igrali, ali nismo policija, glasajte prema savesti. Ako niste igrali ništa, za vas je sledeće glasanje.

najiscekivanija igra.png

Glasate za najviše pet igara koje najviše iščekujete, a koje će izaći do kraja ove godine po sledećem sistemu bodovanja:
  1. 5p​
  2. 3p​
  3. 2p​
  4. 1p​
  5. 1p​
Ne morate glasati za svih pet igara, ali će sistem bodovanja ostati isti.
Pravila oko reizdanja, remastera, itd. ostaju ista kao i u prethodnom glasanju, u izbor ulaze samo igre koje će biti prvi put izdate tokom ove godine.

Moguće je glasati i za igre koje nemaju tačno utvrđen datum ako verujete da će izaći do kraja godine, ali probajte da budete realni. Ukoliko je neka igra već izašla tokom prethodne tri nedelje, dozvoljeno je navesti je.

Spisak igara - 2024

Kao i prošle godine, da bi motivisali članove da popune ovu kategoriju, ovo glasanje je obavezno da bi se vaša lista za igru godine uopšte uvažila.

najvece razocarenje.png

Nova kategorija za ovu godinu, glasate za najviše tri igre ili dešavanja u gaming industriji koji su vas najviše razočarali tokom prethodne godine prema sledećem sistemu bodovanja:​
  1. 3p​
  2. 2p​
  3. 1p​
Ovo mogu biti igre koje nisu ispunile očekivanja, loši portovi, industrijski trendovi, itd.

Ovo glasanje nije obavezno.

Imate fore do kraja januara, glasanje se zatvara u sledeću sredu u ponoć. Srećno!​

Last edited:
GOTY:
1. Zelda TotK
2. Alan Wake II
3. Spider-Man 2
4. Cocoon
5. Resident Evil 4
6. Dead Space
7. SMB Wonder
8. Starfield

Najiščekivanije igre:
1. S.T.A.L.K.E.R. 2
2. Star Wars Outlaws
3. Rise of the Ronin
4. Silent Hill 2 Remake
5. Dragon´s Dogma 2

Najveće razočarenje:
1. Redfall
2. Gollum
3. Forspoken

Last edited:
2077: From Dogtown with Love

1. Phantom Liberty (5p)
2. RE4 Remake (3p)
3. Super Mario Wonder (3p)
4. AC Mirage (2p)

Najiscekivanije 2024:

1. AC Codename RED (5p)
2. Star Wars Outlaws (3p)
3. STALKER 2 (2p)
4. Black Myth Wukong (1p)
5. Indiana Jones (1p)

Najveca razocarenja:

1. TLOU Part 1 PC port (3p)
2. Hogwarts Legacy kenselashi (2p)
3. Starfield kao igra koja nije ispunila ocekivanja - nisam igrao ali ono sto sam video deluje bas kao mehić (da je mehcina, isao bi na prvo ili drugo mesto) (1p)

GOTY:
1.Zelda TOTK
2.Octopath Traveler 2
3.Super Mario RPG
4.Diablo 4

Najiscekivanije igre:
Ne znam i sta izlazi iskreno, odnosno da me nesto interesuje znao bi da izlazi u ovoj godini. Jedino sto cekam je
1. DQ3 HD 2D nadam se ove godine
2. Fizicka ferzija Sea of stars a to se svakako ne vazi za
listu xd

Last edited:
GOTY:
1.Zelda TOTK
2.Octopath Traveler 2
3.Super Mario RPG
4.Diablo 4

🔔 🔔 🔔

EgmbhdJ.png

Nije obavezno navesti u istom postu, ali nemoj da zaboraviš.

Goty

1. Phantom Liberty
2. Resident evil 4 Remake
3. Diablo IV
4. Star Wars : Jedi Survivors
5.System Shock Remake

Najiščekivanije igre:

1. S.T.A.L.K.E.R 2
2. Silent Hill 2 Remake
3. Star Wars Outlaws
4. Dragons Dogma 2
5. Black Myth Wukong

Najveca razocarenja:

1. Redfall
2. Starfield
3. KingPin Life of Crime (remaster)

GOTY:

1. Zelda TOTK (prava igra kakva je BOTW trebalo da bude. neverovatna avantura)
2. Armored Core 6 (oduvala me igra i dobio sam kvrgu na prstima od kontrolera)
3. CP 2077 Phantom (kida, mozda i najbolje napisani plot/story koji sam video u poslednje vreme)
4. Lies of P
5. Atomic Heart
6. Starfield
7. SMB Wonder
8. Hrot

Honorable mention: Metroid Prime Remaster. Ne mogu da glasam za nju ali bi bila jakooo visoko.

Najiscekivanije:

1. Black Myth Wukong
2. Dragon’s Dogma 2
3. Silent Hill 2 Remake
4. Alone in the Dark

Najveca razocarenja:

1. Starfield * ikao sam mu dao poene, moram da kazem da je i veliko razocarenje. Nadam se da nije protiv pravila.
2. Diablo 4

kakav pakao od glasanja, nigde GOATY, kače se neke igre za decu...

1. Baldur's Gate 3
2. Phantom Liberty
3. Final Fantasy 16

najiščekivanije:
1. star wars outlaws
2. ff7 rebirth
3. death stranding 2

razočarenje:
1. starfield
2. diablo 4

Last edited:
Igrao sam samo jednu igru izaslu prosle godine. Srecom pa je pravi biser tako da mogu bez problema da glasam za nju.
1. Sea of Stars

Posto je backlog ogroman vecinu igara igram sa par godina zakasnjenja pa zato nisam nesto zagrejan za bilo sta sto izlazi u narednom periodu. Ali ajd na navedem nesto.
1. Final Fantasy VII Rebirth

jako zivahna godina...sto se tice samih 2023 gaming desavanja ovo su moji highlights

goty gaems

1. Armored Core VI
2. Sea of Stars

honorable mentions: Meet Your Maker, Lethal Company
krivo mi je sto nisam iskliktao Lies of P, RE 4 Remake i CP 2077 expansion, ali siguran sam da bi AC 6 opet ostao na vrhu
primecujem goty patern From + piksel igra:)

najiscekivanije igre

1. Elden Ring sta god
2. Silent Hill 2 Remake
3. Death Stranding 2 qq
4. Silksong /violin

najveca razocarenja

1. Diablo 4 (al prica ima srecan kraj:))
1705945624639.png
vanilla preseason d4
2. susret sa UE5 (plus FSR) na konzolama
ukratko 90% pomenutog mi je jako slicno smece, trend za stanc je postavljen (podseca me na ue3 eru) ali postoji i par naslova koji odskacu pa videcemo

Last edited:
GOTY:

1. Remnant 2 - odlichan nastavak veoma dobre igre. Igra koju sam umeo da igram i po 6-7 sati vikendom. Bila bi na prvijem mestu da sam igrao u grupi.
2. Diablo 4 - ono shto sam ja iskusio od igre je meni fino leglo. Uzhivao sam u klanju neprijatelja kao i u istrazhivanju sveta. Lore me nije zanimao ni malo, a nije ni multiplejer aspekt igre.

Krivo mi je shto nisam igrao: RE 4 Remake, Oxenfree 2, Dredge, Dave the Diver, WrestleQuest, Blasphemous 2 i Alan Wake 2 ali okej, igratje se!

Najischekivanije:

1. Pony Island 2: Panda Circus
2. Elden Ring DLC/Ekspanzija
3. Dokev
4. Dragon's Dogma 2
5. Silent Hill 2

Honorable mentions: Anger Foot, Hades 2, Frostpunk 2, Ark 2, Killer Klowns From Outer Space, The Rise of the Golden Idol, Ara: History Untold.

Najvetje razocharenje:

1. Diablo 4

Last edited:
Znaci treba da popunimo listu da bi se glasovi važili, a i stovremeno da ne stavljamo igre koje nismo igrali ?
Ne mora biti popunjeno do kraja, ako sam ok skapirao. Ne morash u GOTY 8/8 da bi se vazhilo.

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom