• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Secret Level izbor za najbolju igru 2023. godine

Status
Not open for further replies.
GOTY:

-Resident Evil 4 + Separate Ways
-Gal Guardians: Demon Purge
-Dead Space
-Forza Motorsport, daleko od GOTY materijala, ali ipak nisam baš toliko razočaran sa igrom čim sam sprcao 400h u nju

Najiščekivanije:
-
Metal Gear Solid Delta

Last edited:
Ajd da poredjam ovo malo ovogodišnji naslova što sam igrao:
1. Dead Space
2. Cocoon
3.Jusant

Najiscekivanije:
MGS Delta
STALKER 2
Silent Hill

Razocarenja: 80e release price, sve ostalo je vec normalno stanje industrije

Top5:
#1 Baldur's Gate 3
#2 Alan Wake 2
#3 Spider-Man 2
#4 Diablo 3
#5 Scars Above [igrajte domace! :D]

Most anticipated:
#0 Death Stranding 2 [za sad nije potvrdjeno da uospte stize ove godine]
#1 Final Fantasy VII Rebirth
#2 Warhammer 40,000: Space Marine 2
#3 Homeworld 3
#4 Star Wars Outlaws
#5 Silent Hill 2 Remake

Najbolje:

1. Baldur's Gate 3, nisam presao, cacnuo nekih 20ak sati, cekam da familija ode nekud bez mene.
2. Cocoon, pisao vec utiske ovde, igra je 200% po mom ukusu. Bombonica.
3. Diablo 3, nikad se nisam preterano lozio na end game content Diabla, ovo ostalo je superiska, osim (ko sto neko rece) price koja je bljutava do daske.
4. Zelda: Tears of the Kingdom, boze sacuvaj sta su sve ludaci ubacili u igru. Ipak, look & feel necega sto sam odavno presao.
5. Super Mario Bros Wonder, Mario in the sky with diamonds bebe!

Najiscekivanije:

1. Homeworld 3
2. Hades 2
3. MGS: Delta
4. Pacific Drive

Najbolje igre:

5p Resident Evil 4 Remake

Mogao bih i copy paste svojih utisaka iz RE4R teme, ali sta mi tesko opet da se lozim na igru koja me je raspametila u 2023. godini. Igram je i dalje, po peti put, igra zbog koje sam visio i na redditu i na yt gledajuci cake, uzivao u svakom paljenju i u svakom mogucem segmentu. Kao neko ko nikada nije igrao RE igre, ovo je za mene osvezenje i uboli su mi zicu. Prica dovoljno blesava i mracna, gameplay utegnut do visokog nivoa, igra je svesna sta je i ne forsira na lazne nacine da produzi svoje trajanje. Da imam XSS, i tamo bih igrao i jurio achievemente.

3p Cyberpunk 2077: Phantom Liberty

Cekao sam prilicno dugo da bih odigrao CP2077, i sa izlaskom Phantom Liberty, iskustvo je stvarno kompletno. Ipak, i dalje, glasam iskljucivo za ovaj DLC jer je vidna promena u odnosu na glavnu igru iako je u mom igranju sve to bilo stopljeno u jedno. Deonice koje su pokrivene PLom su ocigledno unapredjene, kvalitetnije, i koliko god je ostavila glavna prica utisak na mene, o PL izborima, gameplayu i dizajnu razmisljam i dalje istim, ako ne i jacim intenzitetom.

3p The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Kao i svi, tako sam i ja stekao utisak igrajuci TotK da je BotW samo uvod dok je ovo prava igra ogromnih razmera. Nisam puno utrosio vremena u igri, 60ak sati od pocetka do kraja, ali sam video vecinu stvari koje su me zanimale. Pravljenje masina i dobijanje ludih i korisnih ideja po internetu je tako nintendo potez. Odlicna igra koja ako bude radila znatno bolje na switch 2, samo zbog nje cu da kupim novu konzolu.

2p Dead Space (2023)

Veoma draga igra iz 2008., tako je i sa delom iz 2023. Secam se kako sam razmisljao dok sam igrao DS2023 "e ovako se radi remake, ostali studiji treba da zapisuju". Prica je i dalje tu, produbljena sa nekoliko sporednih sitnica, gameplay je modernizovan (iako meni ni 2008. gameplay nije odavao mnogo osecaj zastarelosti). Glumac koji je dao glas Ajzaku je odradio odlican posao i uverio me da nije uvek safe bet nemi protagonista. Iako ne volim EA, zahvalan sam im za ovaj remake.

2p Super Mario Bros. Wonder

Utegnut, previse blesav, mastovit i zabavan mario naslov. Nisam igrao Mario igre od 3D World jer ni u jednoj nisam uspeo da uzivam, dok nije dosao Wonder. Mozda cu da bogohulim, ali mi je Wonder na nivou Super Mario Bros. 3 i Yoshi's Island. Nintendo stvarno ume <3

Najiščekivanije igre:

5p Hades 2

Iako umoran od roguelite zanra, rado cu da ostavim desetine sati u Hades 2, ako bude na nivou Hades 1, a verujem da ce jedan od mojih omiljenih dev studija Supergiant Games podici kvalitet na svakom polju. Jos uvek nisam siguran da cu da probam svaku verziju kako budu izbacivali release-ove, verovatnije je da cu da sacekam konacnu verziju

3p Warhammer 40,000: Space Marine 2

SM1 iz 2011. mi je bio zabavan i prenapucan akcijom, stvarno sam se osecao kao premocni Space marinac iz CGI sinematika wh univerzuma. Bas imam velika ocekivanja da nece podbaciti i sa dvojkom, sto se mene tice ne moraju da zure, samo da ispadne sve kako treba (ili sve kako sam ja zamislio :D )

2p Final Fantasy VII Rebirth

1p Pony Island 2: Panda Circus

Mislim da na ovom forumu samo Yuka zna koliko jedva cekam ovu igru, a ne bih umeo da stavim u reci zasto - prosto magija

Najveća razočarenja:

3p MS manjak ekskluzivnih igara i forsiranje GP, ovo sve dovodi do manjka konkurencije
2p Sonijev manjak truda oko ekskluzivnih igara jer nemaju konkurenciju

Jel mogu dodati Pacific Drive na ocekivane, prvo mesto? Izlazi uskoro pa nekako nisam shvatio da je to 2024. :D

Najbolje igre:

1. Resident Evil 4 Remake - Nadao sam se da ce igra po kvalitetu biti na nivou originala, a dobio sam base igru koja to jeste + dlc koji je dosta bolji od originalnog + VR verziju uporedivu sa RE4vr. Kada bih racunao samo base igru, mozda ne bi bila na prvom mestu.
2. Alan Wake 2 - Na svakom koraku je vidljivo da Remedy nije pravio kompromise i da su napravili igru kakvu su zeleli. Da je borba bolja, igra bi bila na prvom mestu.
3. Mario Wonder - Konacno nastavak Super Mario Worlda. Da je igra malo teza i da su grafika i muzika bolji, ovo bi bilo na vrhu liste.
4. Dead Space - Odlican rimejk koji sam odigrao dva puta, a odmah posle toga i original.
5. Cocoon - Fantasticno dizajnirana igra koja traje bas koliko bi trebalo.
6. Wo Long - DLCovi i patchevi su izvukli ovu igru. Bez toga bi bila na dnu liste.
7. Starfield - Posle prezentacije sam ocekivao mnogo vise, na kraju sam dobio Fallout u svemiru. Narativni deo (na kraju igre i u ng+) me je iznenadio kvalitetom.
8. Lies of P - Najbolji falsifikat neke igre ikada.

Igre koje nisu dobile bodove, ali su me zabavile: God of War: Valhalla, Armored Core 6, Street Fighter 6, Amnesia: The Bunker, Remnant 2, Jedi Survivor, Spiderman 2, Mortal Kombat 1.

Najiščekivanije igre:

1. Nova sezona SF6 - Igra je prilicno dobra, ali su potrebne gameplay izmene i dodatni likovi
2. Dragon's Dogma 2
3. Stalker 2: Heart of Chornobyl

Najveća razočarenja:
1. Prvih 5-10 sati Baldur's Gate 3, nove Zelde i Asgard's Wrath 2 - Svaka od ovih igara mi je delovala dobro, ali me nijedna nije kupila pocetkom. Odigracu ih sve, ali bih stvarno voleo da ove dugacke igre od starta krenu jako.
2. Starfield i Forza - Dobre igre, ali se ocekivalo vise.
3. psvr2 podrska

Jel mogu dodati Pacific Drive na ocekivane, prvo mesto? Izlazi uskoro pa nekako nisam shvatio da je to 2024. :D
Može. Ako je isteklo vreme edita, napišite novi post sa celokupnom listom i taj novi ću da računam umesto prethodnog.

Za mene igra godine alan wake 2 bez konkurencije
Najvece razocarenje psportal jer ne vidim smisao postojanja takvog uredjaja pored toga sto strimovanje radi bukvalno na dualsense plus mobilni tel....
Najvece iscekivanje silent hill2 iskreno cini mi se da ce pokidati sa igrom i nadam se da ce remake biti na nivou residenta 2 ili resident4 remakea ako ne i bolje odradjen u prevodu poslednja sansa za konami da prestane da se blamira...

poslednja sansa za konami da prestane da se blamira
Pa, dali su poljskom timu da radi igru, videtjemo. Ja se nadam najboljem, ali za sada mi deluje kao da je bolje smanjiti ochekivanja.

Uvažene su Spajdijeve i Ljubine revizije, i Nikolin dodatak za najiščekivanije igre.

Top5:

#4 Diablo 3

Najbolje:

3. Diablo 3, nikad se nisam preterano lozio na end game content Diabla, ovo ostalo je superiska, osim (ko sto neko rece) price koja je bljutava do daske.

Pretpostaviću da obojica mislite na Diablo 4 😂

Ostali, do zatvaranja glasanja imate još 10-ak sati.

GOTY:

1. Zelda TOTK
2. Super Mario Bros Wonder
3. Hogwarts Legacy
4. Robocop Rogue City

Najiščekivanije:

1. Men of War 2
2. Stormgate

Najveći fail:

1. Cancel kampanja od strane woke retarda sa tvitera u pokušaju da sjebu Hogwarts. Kampanja im je spektakularno propala tako da je na kraju ipak win ali je opet bilo jadno.
2. ps slim, nekako su uspeli da ionako ružnu konzolu učine još grđom.

Najbolje:
1. Armored Core 6
2. Zelda DLC
3. Atomic Heart
4. Super Mario Wonder
5. Starfield

Najgore:
1. Nedostatak AA/AAA VR naslova
2. Redfall
3. Forspoken
4. Diablo 4
5. Final Fantasy 16

Najiščekivanije:
1. Elden Ring DLC
2. Homeworld 3
3. Metroid Prime 4
4. Metal Gear Solid Delta
5. Silent Hill 2

Još jedno uspešno glasanje je privedeno kraju i rezultati su konačno namešteni prebrojani!
Kao i prošle godine, imali smo ranog favorita i projektovanog pobednika, međutim, ove godine je konkurencija bila paklena. Borba je bila veoma neizvesna i vođstvo se menjalo sve do poslednjeg dana kada se konačni pobednik odlepio. Ove godine dodeljujemo posebne trofeje koje smo pozajmili od Geoffa i koje smo metodom štapa i kanapa modifikovali za naše potrebe. Nismo ga pitali, ali sigurno imamo njegov amin. Glasala su 34 člana za 47 igara, a rezultati su sledeći:

Sa osvojenih 51 poena i 7 petica, pobednik je The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Poslednja igra iz legendarnog serijala još jednom potvrđuje svoj status, a suze mogu da liju samo zli jezici koji su je smatrali DLC-om. Čestitamo Nintendovom EPD timu na još jednom uspehu.

Igra godine.png

Drugo mesto, za osvojenih 40 poena i 7 petica, osvaja Baldur's Gate 3. Svojevrsno čudo i anomalija u današnjoj gaming industriji, BG 3 je možda i najpozitivnije iznenađenje ove godine i pokazatelj da uz veliku strast i trud ne morate juriti trendove da bi bili uspešni.

drugo mesto simple.png

Na trećem mestu, sa osvojenih 40 poena i 5 petica, nalazi se Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. Iako je od samog početka imao posvećenu bazu fanova, zbog raznih problema nije uspeo da stekne poštovanje svih. Ipak, tri godine kasnije, ekspanzija konačno postavlja stvari na pravo mesto i omogućava Cyberpunku da zauzme zasluženo mesto među velikanima žanra.

trece mesto simple.png

Nagradu za indie igru godine, sa osvojenih 16 poena i 2 petice, Sea of Stars. Pored raznih aždaja koje su se ove godine borile za trofej, ovaj mali kanadski omaž old school JRPG igara je uspeo da uđe u naš Top 10

najbolji indie.png

Ovogodišnji honourable mention i zvezdicu dobijaju Armored Core VI Fires of Rubicon i Super Mario Bros Wonder, koji su sa 36 poena podelili 4. mesto i potencijalno za samo jedan glas izvisili za bronzani trofej. Zvanično, Armored Core je ispred zbog većeg broja petica (5 prema 1), ali se Super Mario najviše puta pojavio na listama članova, čak 15 puta.

Top 10 izgleda ovako:
1 - (51, 7) - The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom 🥇
2 - (40, 7) - Baldur's Gate 3 🥈
3 - (40, 5) - Cyberpunk 2077: Phantom Liberty 🥉
4 - (36, 5) - ARMORED CORE VI FIRES OF RUBICON ⭐
5 - (36, 1) - Super Mario Bros. Wonder ⭐
6 - (26, 3) - Resident Evil 4 (2023)
7 - (22, 2) - Dead Space (2023)
8 - (22, 0) - Hogwarts Legacy
9 - (18, 1) - Alan Wake II
10 - (16, 2) - Sea of Stars

Takmičenje za najiščekivaniju godinu 2024. godine je bilo još neizvesnije, a pobedio je S.T.A.L.K.E.R. 2 sa osvojenih 30 poena. Pobednik takmičenja za najiščekivaniju igru 2022. godine se vraća, a mi se nadamo da je ovo poslednji put i da će ukrajinski developeri uspeti da projekat uspešno privedu kraju.

najiscekivanije.png
Iz vida ne treba izgubiti nastavak indie hita iz 2020. godine, Hades 2 (28p), kao ni ekspanziju za prošlogodišnjeg pobednika takmičenja za igru godine, Elden Ring: Shadow of the Erdtree (27p)

Top 10 izgleda ovako:

1 - (30, 3) - S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl 🥇
2 - (28, 4) - Hades 2 🥈
3 - (27, 4) - Elden Ring: Shadow of the Erdtree 🥉
4 - (23, 1) - Silent Hill 2 (2024)
5 - (22, 2) - Star Wars Outlaws
6 - (20, 3) - Warhammer 40,000: Space Marine 2
7 - (15, 1) - Final Fantasy VII Rebirth
8 - (14, 2) - Homeworld 3
9 - (14, 1) - Dragon's Dogma 2
10 - (13, 2) - METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER

U novoj kategoriji za ovu godinu, razočarenje godine, pobednik gubitnik je Diablo IV sa 15 poena. Treći na listi najiščekivanijih igara za prošlu godinu, očigledno nije uspeo da ispuni očekivanja. Prati ga trio Microsoftovih ekskluziva, a blizu je i Sony koji svojim odlukama počinje da zabrinjava nemali broj fanova.

1 - (15, 3) - Diablo IV :poop:
2 - (14, 2) - Starfield
3 - (9, 2) - Redfall
4 - (9, 1) - Forza Motorsport (2023)
5 - (8, 0) - Sony igre / poslovanje

Takmičenje između velike trojke je ove godine bilo formalnost, iako na papiru nije moralo da bude tako lako. Tag team Zelde i Super Marija je omogućio Nintendu da se osvojenih 90 poena lagano prošeta do nagrade. Zanimljivo je da je Sony sa Spajdermenom (15p) uspeo da nadmaši sve četiri Microsoft ekskluzive (12p).

izdavač.png
Ipak, izgleda da u toku ove godine nema velikog hajpa za objavljene 1st party ekskluzive. Nintendo fanovi se nadaju izlasku Metroid Primea 4 uz novu konzolu (9p), Xbox fanovi su, možda poučeni prošlom godinom ublažili očekivanja za ovu (5p), a Sony se za sada potpuno uzda u to da će ih tokom 2024. nositi 3rd party ekskluzive (0p).

Chart raspodele glasova​

chartt.png

Kompletna tabela raspodele glasova:
Code:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ke8CWn3l4UGTWioFzfCh6fI2ctdLa9rS0J7digJe1bk/edit?usp=sharing

Hvala svima na učešću, vidimo se i naredne godine 😁

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom