• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Secret Level izbor za najbolju igru 2023. godine

Status
Not open for further replies.
Odlucio sam da poslusam drustvo sa foruma, pa cu glasati samo za igre koje sam igrao.

Razmisljao sam na tu temu, i kad bi glasao za igre koje nisam igrao, to bi bilo glasanje za igre od kojih najvise ocekujem, a svi znamo da ja neretko umem da ispljujem i najvece hitove, to jest da me razocaraju, tako da bolje ovako, sigurica:

GOTY:
  1. Sea of Stars - eto od onoga sto sam igrao u ovoj (2023) godini, ovo mi je najbolja igra, igrao sam je najduze, ali je nisam zavrsio, svakako nije GOTY materijal, ali je zasluzila da bude negde na listi
  2. Aliens: Dark Descent - ovo je druga najbolja koju sam igrao iz ove godine, ima kvalitet, ima potencijal, ali ni nju nisam zavrsio, jer me je isto vremenom smorila.
  3. Layers of Fear - moram pohvaliti grafiku i atmosferu, isto je nisam nikad zavrsio.
  4. System Shock - jako kvalitetno odradjen port, igrao nekoliko sati, ali nije mi legao tip igre, da igram nesto sa ovakvim konceptom u danasnje vreme, jer ipak sam postao tezak casual-ac... mada mislim da ce mi se remake dvojke mnogo vise svideti.
  5. Trepang2 - good boy, trudi se, ima potencijal, ali kad ga ogolish, povrshan je ko Karleusha...

Najiščekivanije igre:
  1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
  2. Star Wars Outlaws - izgleda fenomenalno, ali obzirom da nisam neki SW fan, nije prvo mesto
  3. Rise of the Rōnin
  4. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 - da vidimo sta cemo dobiti (obzirom da ne lichi uopste na keca, ocekivanja ravna nuli)
  5. Contra: Operation Galuga - bas mi se igra ovako neshto

6. The Last of Us Part II Remastered - ako moz, moz ( edit, van liste svakako xD)
  7. Tomb Raider I–III Remastered - ^
  8. Homeworld 3 - jos jedna koju cu probati par sati i odustati
  9. Indiana Jones and the Great Circle - nek ide zivot
  10. John Carpenter's Toxic Commando - ne znam sta je ovo, ali svidja mi se kako zvuchi

Najveće razočarenje:
  1. Age of Wonders 4 - nije mi leglo, ne bi igrao ovako nesto danas ni da mi platish
  2. Amnesia: The Bunker - nikad mi se nijedna Amnesia nije svidela, ne znam zasto pokusavam i dalje, tako da nisam razocharan, jer nista nisam ni ocekivao, ali je shit, tako da eto je na ovoj listi
  3. Jagged Alliance 3 - iskreno, nisam ni igrao prosli deo, a zeleo sam, tako da sam to hteo da ispravim sa ovim delom, ali sam uvideo da 'vako nesto nije danas za mene... mozda pre 20 godina

4. Cocoon - hype me up, ooooou, hype me up... stavio sam je ovde samo zato sto se toliko hype-uje, a meni nije nista posebno, nije me zadrzala ni pola sata... previse prosta igra za moj ukus...
  5. Planet of Lana - prosto prosireno, ni do kolena Limbu i Inside-u

Last edited:
Ove godine sam cistio backlog plus sve sto sam igrao iz 2023 je ili remaster,dlc..... 5 poena ide Wonderu.

GOTY:
1.SMB Wonder

Najiščekivanije igre:
1. Space Marine 2
2. Mario vs. Donkey Kong
3. Luigi's Mansion 2 HD
4. Shadow of the Ninja Reborn
5. Mina the Hollower mada polako pocinjem da mislim da ce ovo da bude novi Silksong.

Najveće razočarenje:
1. MSFT
2. Sony
3. E da, Jirard the completionist. 🤣

igra-godine-png.12923

5p Baldur's Gate 3
3p The Legend of Heroes: Trails into Reverie
3p Hogwarts Legacy
2p Forspoken
2p Mortal Kombat 1
1p Eternights
1p Agatha Christie - Murder on the Orient Express
1p Tales of Arise - Beyond the Dawn Edition

najiscekivanija-igra-png.12924

5p Like a Dragon: Infinite Wealth
3p Persona 3 Reload
2p Dragon's Dogma 2
1p Banishers: Ghosts of New Eden
1p The Legend of Heroes: Trails through Daybreak
Vampire: The Masquerade - Bloodlines 2
DRAGON BALL: Sparking! ZERO
The Seven Deadly Sins: Origin
Dragon Age: Dreadwolf
The Wolf Among Us 2
Metaphor: ReFantazio
Fable
EXODUS
Lost Records: Bloom & Rage
GreedFall 2
Test Drive Unlimited Solar Crown

najvece-razocarenje-png.12925

3p Gotham Knights
2p STAR WARS Jedi Survivor
1p Agatha Christie - Hercule Poirot: The London Case
Stray Gods

Last edited:
1: Cyberpunk 2077: Phantom Liberty
Lagano igra generaciju ispred svih u svakom segmentu, uspeli su da podignu sve na jos veci nivo u odnosu na vanilu. Preradjeni skill sistem, path trace, prica u dlc-u je ispala kul u kombinaciji sa izborima na kraju.​

2: Diablo 4
Audio spektakl za mene, ono sto mi je definitivno ostavilo najbolji utisak. Jako lako me posalju u Sanctuary muzika i zvucni efekti, velika mi je steta sto ovo nije prepoznato i vrednovano.​
Ostatak je dovoljno dobar da mi bude novo Diablo iskustvo, grafika je sjajna, nivo detalja i sitni efekti dopunjuju svet koji je tesko videti iz ove perspektive. Ono sto me najvise razocaralo je prica, tu sam polagao najvece nade za igru, krivo mi je sto moram da kazem da je trojka uradila mnogo bolji posao u ovom segmentu od cetvorke.​

3: Hogwarts Legacy
Sam pocetak igre i ulazak u skolu mi je dovoljan da stavim igru ovde :D Lepo uradjen svaki detalj igre, dovoljno u svakom delu da bude ok, a nigde da previse fejluje ili se odlepi.​
Nisam je zavrsio kao ni ostale igre posle ove, ali mi je bila definitno zabavnija od narednih.​

4: Baldurs Gate 3
Ovde ne bih trosio mnogo reci, jer nisam nikad bio ljubitelj baldurs igara. Ono sto je ova igra uspela u odnosu na prethodne delove da me natera da igram jer ima multiplay, pa j tako i gledam i sa te tacke gledista mi je za sad super.​
5: Horizon Call of the Mountain
Dovoljan upgrade da jos malo zacini pricu. Uz Cp2077 ovo mi je graficki najvece dostignuce sto se tice igara.​

6: Hi-FI Rush
Iznenadjenje godine da tako kazem, gameplay i muzika me nisu radili nesto previse koliko vizuelni identitet ove igre. Interesantni likovi, glupi humor i savrsen cel shading. Odlican posao su uradili.​
7: Zelda TOTK
Same old, ok mi je da je odigram ponekad, jer mi nema neki bitan tok igra. Sama cinjenica da u igri mozes raditi to sto mozes me ne vozi. U sustini mi je ista kao i prosli deo.​
8: Forza Motorsport
Skoro pa ne igram igre ovog tipa, pomislio sam da ce Forza to promeniti, ono sto su pokazivali kroz dev i updateove dok nije izasla igra mi je zvucalo kao nesto sto bi mi moglo biti interesantno i to se delimicno desilo. Ovo mi je i najvece razocarenje godine, bar sto se tice vizuelnog dela igre.​
9: Starfield
Probao, batalio, mozda joj se vratim nekad. I od ove igre sam ocekivao da ce me uvuci u svet sa tim sci fi settingom i random planetama o kojima je bilo reci. Mislio sam da ce izvuci nesto.​
Retko kad imam bilo kakva ocekivanja i zelje, osim u retkim slucajevima, ali aj ovako.

1: Hades 2
Kec mi je jedna od najboljih igara koju sam igrao, dvojka nece biti ni blizu verovatno, ali je svakako ocekujem, zanima me da vidim koliko ce moci da budu blizu​
2: Diablo 4: Vessel Of Hatred
Ekspanzija najavljena, nadam se da ce se malo iskupiti sto se price tice, dodati neku interesantnu zonu i umuljati Mefista kvalitetno u sve ovo.​
Razocarenja onako, nemam ih.

1: Valjalo bi da igre izlaze ispeglanije i da se path trace i ostale moderne tehnologije krenu koristiti obilnije.

2: U vezi sa ovim iznad, ocekivao sam da Forza bude vizuelno na nivou cp, posebno jer nema na sta da se trose resursi osim na par modela automobila

3: Razocarao me Nintendo sto nije pokazao Switch U sa i9 4090 kombom :D

GOTY:
  1. Baldurs Gate 3
  2. Armored Core 6
  3. CP2077 Phantom Liberty
  4. Hogwarts Legacy
  5. Dead Space Remake
  6. WH 40K Rogue Trader (nisam ni blizu da je zavrsim, zato je poslednja igra, inace bi vrv bila na drugom ili trecem mestu za sada)

Najiščekivanije igre:
  1. Squadron 42 (i know, wishful thinking)
  2. Stormgate
  3. Final Fantasy VII Rebirth
  4. Tekken 8
  5. Stalker
  6. Hades 2
  7. Dragons Dogma 2
  8. Homeworld 3
  9. Frostpunk 2
  10. Elden Ring DLC
  11. Wukong
  12. WH 40K Space Marine
  13. Metal Gear Solid 3 Remake
  14. Path of Exile 2

Najveće razočarenje:
  1. Broj otkaza u industriji
  2. Starfield - Nije toliko razocaranje, posto se znalo, ali je bio tracak nade u meni da mozda gresim :D
  3. Sony eskluzive samo zato sto hocu da ih igram na PC-u
  4. Blizzard zato sto se pravi kao da SC ne postoji

Last edited:
GOTY

1. Baldur's Gate 3
2. Armored Core VI
3. TLOZ Tears of the Kingdom
4. SMB Wonder
5. Lies of P
6. Jedi Survivor

Najiščekivanije igre

Iskreno nema u ovom trenutku ništa da posebno jako iščekujem, a da znam da izlazi 2024. godine. Stavit ću ovako:

1. Elden Ring DLC (pls Miyazaki)
2. Silksong (🥲)
3. Super Tilt Bros. (ne toliko zbog same igre, koliko zbog cartridgea za NES koji ima WiFi ugrađen :D)
4. Što god bude launch igra za Switch 2 (ako bude novi 3d Marac onda to skače na vrh liste :D)

Razočaranja

N/A

Last edited:
GOTY:
1.Dead Space
Primer kako se radi remake.inace jedna od mojih omiljenih igra ikada pa sam jedva docekao ovaj remake a uz to je ispao jako dobro pa zato dajem prvo mesto.
2. Spider-Man 2
Bas mi se dopao ovaj novi Spajdi,sve ono sto sam voleo u prvom delu samo jos dodatno poboljsano.Od zamerki rekao bih da igra postaje previse woke za moj ukus ali sam to uglavnom ignorisao pa mi i nije toliko smetalo da se lepo zabavim 20ak sati.
3. Hogwarts Legacy
Uh,kakvo iznenadjenje od mene kada sam pozajmio disk od kolege da probam igru malo preko vikenda.Posle nisam mogao da se odlepim od ekrana :D
Fenomenalan open world,opustena igra za lagano napredovanje i istrazivanje zamka i okoline.Uspeli su potpuno da pogode atmosferu i filmova a i knjiga koje sam posle odirane igre ustavri i poceo da citam :D
4.Resident Evil 4
Jos jedan brutalno dobar remake kultne igre.Samo zato sto je godina bila jako dobra stavio sam je na 4. mesto.U vecini proslih bi bila 1-2.
5. Dredge
Moj indi i sleeper hit godine,ko nije igrao ne zna sta propusta.
6. Mario Wander
Konacno malo promene u Mario 2d igrama,vizuelno prelepa i jako zabavno sto je najvaznije.Konacno 2d mario cije ime me ne zbunjuje.
7. F1 23
Moram i neku voznju da stavim a posto me Forza prilicno razocarala a Horizon turbo 2 nema za ps\xbox/steam onda mora da ide f123.
8.Zelda TotK
Nisam imao dovoljno vremena na zalost da je zavrsim niti odigram vise od 10ak sati.Zato samo 8. mesto,mada planiram da nastavim sa igranjem 2024. pa cu videti kolik je dobra ustvari.

Najbolje igre:

1. Armored Core VI: Fires of Rubicon - Iako mi je ovo bilo na listi najiščekivanijih igara, isključivo zbog From pedigrea, nisam očekivao čuda. Posle skoro 100h igranja, ovo mi je jedna od najzabavnijih igara ikada i još jedan dokaz da je From trenutno jedan od najboljih developera u industriji, čak i kada ne prate Souls formulu. Savršenstvo trodimenzionalnog kretanja.

2. Alan Wake II - Sećam se jakog hajpa nakon što sam završio prvu igru, velike nade sam polagao u nastavak. Sticajem raznih okolnosti, morali smo da čekamo više od 10 godina na nastavak i to je na kraju ispalo kao dobra stvar, jer Remedy je u međuvremenu napredovao kao developer i nadmašio prvu igru u svakom pogledu. Sviđa mi se sporija metodična borba, više horora, jedan od najzanimljivijih i najmaštovitijih nivoa ikada, i najbolji soundtrack ove godine.

3. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom - Upisani pobednik za ovu godinu, ali živimo u zanimljivim vremenima. Zli jezici bi rekli DLC, a ja kažem da ću biti presrećan ako Elden Ring DLC bude upola dobar kao ovo. Sve je bolje, lepše, brže i jače nego u prethodniku, toliko da ga je skoro obesmislilo, ali mislim da i jednostavnost ima svoju vrednost. Ipak, zbog nekih mana koje su odbili da poprave u novoj igri, i zbog toga što su From i Remedy ove godine izneli tešku artiljeriju, ovo ipak ide na treće mesto.

4. Street Fighter 6 - Ja iskreno ne znam da li je ikada uloženo ovoliko truda u borilačku igru, i to u svaki mogući aspekt. Singleplayer, multiplayer, borilački sistem, grafika, sve je top.

5. Remnant II - Za mene veliko iznenađenje jer je do pre par meseci ovaj serijal bio nepoznanica za mene. Veoma zabavno soulslike iskustvo, ali je i više od toga.

6. Hi-Fi Rush - Zabavna, simpatična i osvežavajuće kratka igra za današnje standarde. Previše vremena je trebalo da se neko seti da spoji akciju sa ritmičkim igrama.

7. Lies of P - Suprotno svim očekivanjima, dobar soulslike klon sa nekim dečjim bolestima koje su ogirinalne igre već prevazišle.

8. Chants of Sennaar - Možda i nije najbolji indie predstavnik ove godine, ali mislim da zaslužuje da bude bar jednom pomenut ovde.

9. Cocoon - Istisnut sa glavne liste u poslednji čas. Verovatno najinovatnivnija igra po pitanju dizajna, ali kao puzzle igra, Chants je ipak bio izazovniji.

10. Wo Long: Fallen Dinasty - I ovo se borilo za glavnu listu do poslednjeg časa, ima vrhunski gameplay, ali mislim da su igre poput Hi-Fi Rusha i Lies of P ipak malo bolje kada se u obzir uzmu svi aspekti igre.

Iskreno, male nijanse razdvajaju igre od 6. do 10. mesta, bilo mi je jako teško da odlučim koje će da dobiju bodove.

Najiščekivanije igre:

1. Elden Ring: Shadow of the Erdtree - Ne moram ni da objašnjavam zašto. Sama činjenica da je ovoliko dugo prave mi govori da će im ovo biti najozbiljnija i najveća ekspanzija do sada. Nikada nismo imali zvanični datum, ali to valjda mora biti ove godine.

2. Hollow Knight: Silksong - Kao i uvek, ali jednog dana mora izaći. Ako su planirali da izađe prošle godine, ne može biti daleko.

3. Avowed - First person RPG, što mi generalno ne leži, ali ipak je Obsidian u pitanju, obično prave dobre igre.

4. Metroid Prime 4 - Nintendo u poslednje vreme ne objavljuje igre i ne započinje hajp godinama unapred. MP4 je odavno najavljen, a development je restartovan pre tačno 5 godina i od tada nismo čuli ništa o igri. Mislim da je konačno vreme, taman da se podudari sa launchom nove Nintendo konzole kao cross-gen naslov.

5. Star Wars Outlaws - Ubisoft open world, što može da bude i dobro i loše, ali imam dobar osećaj u vezi ove igre.

6. Prince of Persia The Lost Crown - Ovo je već izašlo i već sam počeo da igram tako da neću da stavljam na glavnu listu. Teško mene na metroidvaniju naterati 😄

Najveća razočarenja:

1. Odobrenje akvizicije Ativision Blizzarda - Vrlo razočaravajuće koliko je omanula kontrola big techa u USA i generalno na svetskom nivou. Na duže staze bukvalno niko sem MSFT akcionara ne dobija ništa iz ovog poteza, a na kratke staze, 1900 ljudi je izgubilo posao.

2. Sony / mogući GAAS zaokret / generalno ćutanje - Očigledno znamo da prave neke igre, ali je vrlo frustrirajuće što ne znamo šta i kada. Za ovu godinu nema ništa u najavi i vrlo je problematično ako ove godine ne izađe nijedna prava AAA single player igra od strane 1st party studija posle mršave 2023. Možda bi mogli malo i da spuste loptu sa preduvanim budžetima ako im treba toliko vremena da naprave nešto.

3. Forza Motorsport - Nadao sam se da će mi ovo biti Gran Turismo alternativa na PC-ju, ali mi na kraju nije bila nešto zabavna za igranje, a uz to ima i gomilu problema. Posle 6 godina developmenta, moralo je bolje.

Last edited:
GOTY:
1. Cyberpunk 2077: Phantom Liberty - 5p
2. Baldur's Gate 3 - 3p
3. Remnant II - 3p
4. Armored Core VI - 2p
5. Robocop Rogue City - 2p
6. Atomic Heart - 1p
7. Alan Wake 2 - 1p
8. Resident Evil 4 - 1p (bila bi veća pozicija na listi da nije crossgen)

Napomena da nisam igrao sve ali za neke igre sam siguran da znam šta su s obzirom da sam igrao prethodne delove.
Ipak, imao sam dovoljno morala da to što jesam igrao stavim na višu poziciju.

Najiščekivanije - ne očekujem ništa generalno ali da ne hejtujemo

1. Hades 2 - 5p
2. Elden Ring DLC - 3p
2. Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes - 2p
3. Silent Hill 2 - 1p
4. Death Stranding 2 - 1p

Inače bih stavio Yakuza 8 na listu ali je glupo sad kad je izašla već.

Najveća razoračaranja - ko ništa ne očekuje taj i ne može da bude stvarno razočaran :)

1. Forza Motorsport - nisam fan serijala ali mislio sam da će konačno iskoristiti to što Gran Turismo ne radi ništa poslednjih 10 godina...
2. Sony PS5 polu slim verzija konzole
3. MSFT koji ne rade ništa sem što kupuju studije i daju ljudima na gamepassu besplatno igre

Evo da se upišem

1.Legend of Zelda Tears Of The Kingdom
2.Mario Wonder
3.Hogwarts Legacy
4.Hi-Fi Rush
5.Dead Space

Najiščekivanije iskreno nemam neku listu ovde.

1.Hades 2
2.Stalker 2
3.Avoved
4.Metroid 4
5.Novi Kid Icarus

Najveće razočarenje uffff

Jedi Survivor drama
Forza poluproizvod
Redfall
MS u globalu dosta mlako je ovo sto su izbacili.

Odlucio sam da poslusam drustvo sa foruma, pa cu glasati samo za igre koje sam igrao.

Razmisljao sam na tu temu, i kad bi glasao za igre koje nisam igrao, to bi bilo glasanje za igre od kojih najvise ocekujem, a svi znamo da ja neretko umem da ispljujem i najvece hitove, to jest da me razocaraju, tako da bolje ovako, sigurica:

GOTY:
  1. Sea of Stars - eto od onoga sto sam igrao u ovoj (2023) godini, ovo mi je najbolja igra, igrao sam je najduze, ali je nisam zavrsio, svakako nije GOTY materijal, ali je zasluzila da bude negde na listi
  2. Aliens: Dark Descent - ovo je druga najbolja koju sam igrao iz ove godine, ima kvalitet, ima potencijal, ali ni nju nisam zavrsio, jer me je isto vremenom smorila.
  3. Layers of Fear - moram pohvaliti grafiku i atmosferu, isto je nisam nikad zavrsio.
  4. System Shock - jako kvalitetno odradjen port, igrao nekoliko sati, ali nije mi legao tip igre, da igram nesto sa ovakvim konceptom u danasnje vreme, jer ipak sam postao tezak casual-ac... mada mislim da ce mi se remake dvojke mnogo vise svideti.
  5. Trepang2 - good boy, trudi se, ima potencijal, ali kad ga ogolish, povrshan je ko Karleusha...

Najiščekivanije igre:
  1. S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
  2. Star Wars Outlaws - izgleda fenomenalno, ali obzirom da nisam neki SW fan, nije prvo mesto
  3. Rise of the Rōnin
  4. Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 - da vidimo sta cemo dobiti (obzirom da ne lichi uopste na keca, ocekivanja ravna nuli)
  5. Contra: Operation Galuga - bas mi se igra ovako neshto

6. The Last of Us Part II Remastered - ako moz, moz ( edit, van liste svakako xD)
  7. Tomb Raider I–III Remastered - ^
  8. Homeworld 3 - jos jedna koju cu probati par sati i odustati
  9. Indiana Jones and the Great Circle - nek ide zivot
  10. John Carpenter's Toxic Commando - ne znam sta je ovo, ali svidja mi se kako zvuchi

Najveće razočarenje:
  1. Age of Wonders 4 - nije mi leglo, ne bi igrao ovako nesto danas ni da mi platish
  2. Amnesia: The Bunker - nikad mi se nijedna Amnesia nije svidela, ne znam zasto pokusavam i dalje, tako da nisam razocharan, jer nista nisam ni ocekivao, ali je shit, tako da eto je na ovoj listi
  3. Jagged Alliance 3 - iskreno, nisam ni igrao prosli deo, a zeleo sam, tako da sam to hteo da ispravim sa ovim delom, ali sam uvideo da 'vako nesto nije danas za mene... mozda pre 20 godina

4. Cocoon - hype me up, ooooou, hype me up... stavio sam je ovde samo zato sto se toliko hype-uje, a meni nije nista posebno, nije me zadrzala ni pola sata... previse prosta igra za moj ukus...
  5. Planet of Lana - prosto prosireno, ni do kolena Limbu i Inside-u
e jbg, zaboravih da stavim Hades 2 na listu, isla bi na drugu poziciju @s_hyperion

Status
Not open for further replies.
Back
Top Bottom