• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC S.T.A.L.K.E.R. 2 : Heart of Chernobyl

Sta im dodje takozvani A-Life sistem?
A Life je trenutno smanjen na minimum (CPU optimizacija losa) i prilicno zabagovan nazalost ali su naveli u patch notesu da ce biti popravljen u nekom od sledecih patcheva. Trenutno funkcionise po principu balona u radijusu od xzy metara moze da se spawnuje neka random frakcija koja navodno luta zonom itd i sukobljava se sa protivnickom ili igracem. Tako da sada sljaka na minimumu i otud ucestali nepovezani respawnovi.

Ni nemoj, jer ga mašiš gotovo sigurno tj rasipaš municiju, samo kada se pojavi/otkrije onda roštilj.

A drugi i treći deo? :)

Jasno, ce da ga bijem na pametniji nacin :)
Ma nisam igrao nijedan Stalker, znam, sramota me jos jedared XD

@Undenis aha o tome se radi dakle

Last edited:
.

Attachments

• 9d9d2dad-e688-4ecf-850f-fbdb8fe54cb1.webp
    9d9d2dad-e688-4ecf-850f-fbdb8fe54cb1.webp
    1.6 MB · Views: 3
  • 19d28dd4-9d89-4745-87ab-83e6020dc210.webp
    19d28dd4-9d89-4745-87ab-83e6020dc210.webp
    987 KB · Views: 3
  • 72ccd851-4ccf-4b09-b53f-61453a9bb291.webp
    72ccd851-4ccf-4b09-b53f-61453a9bb291.webp
    1.4 MB · Views: 3
  • 59cf1d53-c344-4772-a32e-98b15953f1eb.webp
    59cf1d53-c344-4772-a32e-98b15953f1eb.webp
    797.1 KB · Views: 3
  • f49b4321-2ebc-455d-9999-1d9e71c09a6e.webp
    f49b4321-2ebc-455d-9999-1d9e71c09a6e.webp
    638.9 KB · Views: 4
  • 44203c94-ff14-4b97-978d-75e9bff748e3.webp
    44203c94-ff14-4b97-978d-75e9bff748e3.webp
    763.3 KB · Views: 3
Prvi patch je upravo izasao i sadrzi oko 650 fixova lol.

To all stalkers exploring the Zone in S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl — Patch 1.0.1 is here.

We're ready to share our first update for both platforms — PC and Xbox. The patch will be available for download on Xbox a little later today. Over the past week, we’ve been working to improve the game, implementing over 650 fixes to enhance your journey through the Zone.

Thanks for your passion and support since the release, it is really important to us.

For full details on Patch 1.0.1 read our Steam Blog:

Baš me zanima koliko će biti na kraju fixeva, isto me zanima i za keca, sa koliko fixeva su završili na kraju.

Baš me zanima koliko će biti na kraju fixeva, isto me zanima i za keca, sa koliko fixeva su završili na kraju.
Kec nije imao puno fixeva moderi su sredili igre. U nekom trenutku su pustili i source code od same igre.

Mislim da ih je bilo pet, ali to nije bitno. Bitno je kad je igra u osnovi dobra (a u slućaju Stalkera, izuzetna), patch-evi su tu da zakrpe ono što nije kako treba. Da, Stalker 2 kao i njegov prethodnik ima bug-ova, ali ima i sve ostalo što neku igru čini odličnom, a to su gameplay i atmosfera koji te teraju da igraš još i da se vraćaš igri i kad je jednom završiš. Kad se priča o Stalkeru svaki ljubitelj istog neće odma' pomisliti na bug-ove i/ili patch-eve (uostalom svaka ih igra ima, pogotovo u skorije vreme u kom su skoro sve igre na launch-u polupane u većoj ili manjoj meri), već na gaming iskustvo kakvo malo koja igra može da priušti igraču.

Rekao bih da je dvojka dovoljno dobro prošla da se može očekivati solidna podrška tako da se ne brinem oko tog dela uopšte.
A evo i prvi fix je već rešio dosta stvari, da nije problem vreme ovo bi mi bio dovoljan nivo sređenosti da krenem da igram.

Rekao bih da je dvojka dovoljno dobro prošla da se može očekivati solidna podrška tako da se ne brinem oko tog dela uopšte.
A evo i prvi fix je već rešio dosta stvari, da nije problem vreme ovo bi mi bio dovoljan nivo sređenosti da krenem da igram.
I vise nego dovoljan nivo sredjenosti, evo ja sam negde na 70% igre sve sto je pravilo probleme bagovi koji su soft lockovali neke questove su reseni danas, e sad jedino ko hoce moze da saceka da srede optimizaciju i AI life za potpun ugodjaj (a moze i AI life da ubaci preko modova samo sto sada mnogo taxuje CPU).

^ Instalirao 1.0.2 i gamepad mi i dalje ne radi. :D

Ali evo, batica sinoc resio misteriju:

a.png

👏

Evo posle ne znam koliko sati u igri (od toga makar cetvrtina sam alt+tabovao, zaboravio da je ukljucena), predjoh jedan od "krajeva" u igri.

Ovo ce biti moja, kratka i spoiler free recenzija.

Igra je fenomenalna. Anomalicna, ali drzi sve vreme.
S obzirom na to, da nisam igrao ni Astrobota ni Stellar Blade, a FromSoft genijalni DLC necu da racunam (ipak je DLC, a ko kriv FromSoftu sto pravi DLC veci i bolji od drugih standalone igara), ovo je za mene GOTY.

Tesko je naterati mene, da svakog dana, igram i da pamtim gde sam stao.
Ova igra ima atmosferu, pricu, grafiku, sve. Animacije oruzja, napucavanje, frakcije, istrazivanje, kampovi/gradovi, armori, loooot.
Fantasticna igra.

Mana ima mnogo, prvo sto je izasla prerano (bolje ikad nego nikad), masu "anomalija" cak i u main misijama. Ekonomija (selling/repair) je bio totalno busted, sad su malo popravili, ali i dalje je busted, itd. :D

Oprastam sve. Steta samo sto nije izasla u "punom sjaju", ali za mene skoro 9/10.

Ovako se pravi igra i ovako se igrac uvlaci u svet. Sa mnogo ljubavi i truda je ovo napravljeno.

The developer, GSC Game World, has sold enough copies of S.T.A.L.K.E.R. 2 to make the project profitable. This was revealed in an interview with Forbes by the company's investor, Maksym Kryppa.

Additional info:
Maksym Kryppa has revealed that we can expect two more expansions and a multiplayer mode for S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl in the future. Additionally, ports to other platforms are also in the works.

Kryppa also shared that he would love to see an adaptation of the universe on screen. Currently, discussions are underway with Netflix, though nothing has been finalized yet.

Back
Top Bottom