• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Returnal

Aaaand done. Zaista odlicna i upecatljiva igra. Definitivno najbolja od Housemarque-a.
returnal_202105101959njjdp.jpg

16 smrti u prva tri bioma [ukljucujuci par eksperimentalnih/total fail run-ova u kojima sam brzo poginuo].

Igra nije teska, samo se treba navici na pravila igre. Tokom igranja se otkljucavaju oruzja, weapon modovi, artifakti i bolji paraziti, tako da se sve to kasnije pojavljuje random u run-ovima i moze se napraviti cak i poneki unikatni "build" [melee, adrenaline]. Al realno nije ni potrebno, malo prosirena HP i pokoji heal item, i bilo koje oruzje [neka traze odredjen stil igranja], i to je dosta za prelazak cele igre.

Igri jako pomaze sto je sam combat gameplay jaaaaaako utegnut, ono nivo reaktivnosti, animacija i slobode kretanja, ponasanja protivnika, i dobrih oruzja, kao Doom i Doom Eternal, samo bez opcije da se izlecis kad god hoces kao u tim FPS igrama.

A inace, ne zahteva od igraca da mora da se grinduje kroz sve nivoe. Heck, grind ne postoji, maltene nista ne sakupljas sto ti ostaje. Moj zadnji run je bio respawn kod broda, povrsno instrazivanje prvog bioma cisto damalo upgradeujem HP skalu i nadjem pokoji artifakt/parazit i onda direkt iz prvog bioma quick quick rush [10tak min] do final bossa. Postoje jasne precice do svih bioma, ne mora se igrati sve, i igra maltene nema zatvorene arene kao Hades [samo u retkim i jasno obelezenim opcionim challenge sobama]. Moze se protrcati do svakog [ranije pronadjenog] bossa i probati borbu bez mnogo opreme.

Ali kontam da su oni koji su dobili prerelease code i vijali da zavrse preview/opis na vreme morali da zure, njima je bilo teze.

Igru je moguce preci bez ijedne smrti, ali naravno treba prvo nauciti pravila a za to je potrebno eksperimentisati [a u igri postoji random faktor sa suit manufactions sistemom koji moze bas da osteti igraca dok ih se ne resi].

Aaaand done. Zaista odlicna i upecatljiva igra. Definitivno najbolja od Housemarque-a.
returnal_202105101959njjdp.jpg

16 smrti u prva tri bioma [ukljucujuci par eksperimentalnih/total fail run-ova u kojima sam brzo poginuo].
Ako ti je igra na nekom šklj nalogu daj posudi user/pass da i sirotilja proba :D

With all due respect, igra jeste teska i to dobrano. Igram od ovog vikenda, proletelo 9 sati i jos nisam spicio prvog bosa. Zarazna je ko kovid, i to me tera da je igram vise nego sto bi mozda trebalo pa se slabo fokusiram.

Ako se mucis sa prvim bosom

- Samo budi daleko od njega, strejfuj i pucaj bez L2 nisanjenja, autoaim je dovoljan. Predlazem karabin.
- Igra nudi tri vrste respawn-a bez gubitka run-a - Astronaut figure [moze bas cesto da se kupi za 250 obolita] i jedan Parazit dizu odmah gde si umro [i tad daje 1-2 teska malfunctiona], ili za 6 ether-a mozes da se probudis kod Replicatora [monsteri na terenu ce biti na istom healthy gde si ih ostavio, al boss ce krenuti od pocetka].
- Kupi/sakupi health item, jos bolje je ako imas artefakt/parazit koji daje 20-30% sansu da se item ne potrosi posle upotrebe. Jednom sam iskoristio HP item tri puta pre nego sto mi je nestao.
- Spavanje u krevetu u Heliosu ti daje jedno besplatno lecenje.
- ^tajmiraj da uvek imas pun HP pre nego sto legnes u zeleni healing krevet koji se moze naci na terenu, ako si pun pre koriscenja, prosirice ti HP skalu.
- Svaki biom ima onu sobu sa 4 fabricator-a i jednim +25% integrity boost-om. Uvek kupi taj HP boost na svakom nivou, i Astronaut figuricu pride.
- Ne otvaraj malignant chests, nema poente da se kockas a unutra u chestu neka glupost.

Last edited:
Skontao sam sinoc da mi je pogresan pristup jer uglavnom ne prodjem kroz vecinu room-ova pre nego sto dodjem do bossa, misleci resicu ga se lako i uvek me ubije, a retko imam dovoljno obolita da kupim vise od jednog artefakta/itema. S obzirom da se uvek krece od pocetka jasno mi je da me takva strategija nece odvesti daleko, pogotovo ne ako igram do 2-3AM. :ROFLMAO:

Ne moras jedino challenge room [vrata na koja moras da pucas da bi ih otvorio]. Uvek vijaj +50% obolites parazit, taj se isplati ma kakav mu penal bio.

Kada ti se otvore sledeci nivoi i bossovi, ja predlazem da uvek cistis ceo prvi biom pa onda skocis do tamo gde si zadnji put stao, imaces solidnu bazu da predjes svakog narednog bossa.

Last edited:
Sad upalih igru u presao ponovo prva tri bioma kompletno sa bossovima. 225% HP, +40% protection.

With all due respect, igra jeste teska i to dobrano. Igram od ovog vikenda, proletelo 9 sati i jos nisam spicio prvog bosa. Zarazna je ko kovid, i to me tera da je igram vise nego sto bi mozda trebalo pa se slabo fokusiram.

Kao i Souls igre, jeste teska ali vremenom postaje laksa kad se uhodas. Meni su mnogi drugi rougelikes tezi, recimo, Dead Cells mi je tezi bio…. Za Hades nisam siguran, tesko mi da uporedim.

Kazacu ti ovo - kad sam stigao do drugog bossa, prvi put kad sam ga igrao sam mislio da nema sanse da ga predjem, a cak i ako uspem, sumnjam da cu mnogo dalje stici. A evo, juce sam presao i secret ending :)

Savet: binduj dodge na L1 i ne skidaj kaziprst s njega, L2 nisanjenje ti ne treba osim kad pucas alt-fire.

Danas sam pogledao Speedrunove za Returnal, znaci smehoteka. :D Ima vise kategorija i svaka je super. Glavni movement potez im je "DMJ", jako brzo pritiskanje Dash, pa Melee, pa Jump, sto omogucava da se skok uradi sa brzinom dash-a. Za casual play je ovaj potez nepraktican, zahteva da se par tih dugmad binduje na bolje pozicije i pritiskanje mora biti "skoro" frameperfect. Znaci, samo za speedrunere.

Ovo je kategorija samo za sto brzi Act2, trenutni #1 run - HEAVY SPOILERS

Last edited:
Kao i Souls igre, jeste teska ali vremenom postaje laksa kad se uhodas. Meni su mnogi drugi rougelikes tezi, recimo, Dead Cells mi je tezi bio…. Za Hades nisam siguran, tesko mi da uporedim.

Kazacu ti ovo - kad sam stigao do drugog bossa, prvi put kad sam ga igrao sam mislio da nema sanse da ga predjem, a cak i ako uspem, sumnjam da cu mnogo dalje stici. A evo, juce sam presao i secret ending :)

Savet: binduj dodge na L1 i ne skidaj kaziprst s njega, L2 nisanjenje ti ne treba osim kad pucas alt-fire.
Navikao sam se na kontrole, mada da... nisanjenje obicnim oruzjem je prakticno beskorisno. Kontam da su to isforsirali samo zbog cool feedbacka na triggeru.

Probio sam se do drugog bioma, jos nisam stigao do drugog bossa... cemo se upoznati veceras.

Kad dodjes do drugog boss-a
otkljucaces precicu do njega, neces morati vise da se penjes uz planinu, imaces na podnozju dodat novi portal koji te vodi skroz na vrh.

Imam text i 16gb video materijala od prvog vikenda kada je izašao, spreman za review, ali nisam stigao da uradim, jer bih ga uradio ovako, projektovao bih ortaka koji je pisao to i igrao. Ali gomila drugih sranja se nagomilalo na žalost. Možda i uradim preko vikenda.

Jedina igra koju bih rado igrao na PS5 i zbog čega mi je žao što ga nemam.

Opisi za Returnal mogu da idu na bilo koju stranu, sve zavisi da li igrac prihvati core gameplay loop i privikne se na tezinu. Prosli smo kroz ovo sa ranim Souls igrama, mada ovo je igra koja je IMO ipak privlacnija sirim narodnim masama od prvog Demons/Dark Souls-a jer je u svojoj osnovi zabavan shooter sto je zanr koji mnogi vole da igraju.

Svaka malo zahtevnija roguelike igra ima velik potencijal da odbije casual igrace, ali prezentacija, dobar gameplay ili prica mogu da prevagnu i ucine igru privlacnom. Ovde je mislim ipak ceo paket dobro sklopljen.

Last edited:
Ortak koji je igrao ovo je souls fan, ali ne i pucačina, ali zbog ovog prvog igrao i oduševio se. Kada mi je pričao tada je igra meni počela da se sviđa :(

Pa dobro, ko je Souls veteran i snalazi se dobro sa brzom akcijom, ova igra ce bas dobro da legne.

Mene vise brine komercijalni uspeh, Hosemarque zasluzuje hit.

Back
Top Bottom