• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Retro and Emulation video thread (dokumentarci, tutorijali,recenzije)

Evo kako je izgledao moj prvi kompjuter.

1996. sam dobio IBM PC 300.
486DX4 100 Mhz
8 MB RAM
HDD oko 650 MB ili 500 MB
Graficka Cirrus Logic SVGA 1MB
IBM G41 14" monitor
Windows 3.1 original
Nije imao ni CD-ROM ni zvučnu kao ni Internet. Možda smo samo čuli tada za Internet.

Moja sestra ga je osvojila na likovnom takmičenju. Njegova vrijednost je bila oko 1500 njemačkih maraka ali se Quake koji je izašao te godine vukao na njemu. Izgledao je neobično pored ostalih kompjutera.

EDIT: Mislim da je model IBM PC 330 a ne 300.

Koliki je bio taj Kvejk i jel to bila cela verzija, long shot pitanja ali zanima me pošto kažeš nije bilo CD ROM

Bio je na nekoj kompilaciji igara. Ne znam jel bio oko 100 MB. Bila je to cijela igra samo nije imala CD muziku. Dakle posto nije bilo CD-a nije bilo ni one dobre mjuze on Nine Inch Nails. Sve ostalo je bilo tu. Bila je samo DOS verzija.

Mislim da je bio Quake 1.06 al nisam 100% siguran. Evo ovdje imas poredjenje kako radi na sporijim i brzim masinama:

Jbt, baš sam sinoć igrao prvi deo na telefonu preko MAME core-a u RetroArch-u, malo porazmislio koliko je igra grafički i atmosferski moćna za svoje vreme pa onda čitao i gledao klipove o serijalu. Ovaj video je došao kao poručen [emoji846]

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Imao sam gotovo identičnu ideju pre skoro 10 godina, samo što naravno nisam koristio fpga (nego raspi sa emulatorima), i moja kolekcija nema ni blizu dovoljno igara u kutijama da bi ideja sa barkodom funkcionisala nego sam koristio qr kodove (koje bi uglavnom štampao pa lepio na poleđine kertridža). Hteo sam celu fizičku kolekciju da digitalizujem tako, plus - za ono što nemam a hteo bi - da odštampam lepe "karte" sa kodom. Naravno, nikada projekat nisam završio 😄 Već sam bio fulltime zaposlen i slobodno vreme je počelo da bude ograničeno.

Back
Top Bottom