Poceo sam da igram Resident Evil Village...
Odlicna grafika, zanimljiva atmosfera, ovo bi bilo odlicno za VR, ali nema nista zvanicno, a mrzi me da se bahcem sa nezvanicnom VR podrskom...
Igra na PC-u ne podrzava Dualsense, niti brojne njegove funkcije kao sto podrzava na PS5, ogroman minus, odmah ide -2 na ocenu, samo ne znam koja im je to fora da im radi na konzoli, a namerno ne daju da radi na PC-u.
Igra ga cak i ne vidi kao PS4 dzojped, radi jedino kad se stavi XBOX dzojped, i onda oce i bezicno, i ima basic forcefeedback, tako da pomozi boze.
Jos jedna u nizu igara koja ima pojeban HDR, isto ko RDR2, bukvalno isto... HDR izgleda jako cudno, mnogo je cistija slika kad se stavi SDR...
HDR nekako crne senke, nisu crne, vec sivo plavicaste i ima neki noise, uzas...
Aimovanje preko dzojpeda je uzas, moram videti dal ikako moze gyro...
Tako da bas govno od porta...
Neprijatelji su jedan uzasan bullet sponge, navikao sam da u RE jedan do dva hica u glavu, resavaju neprijatelja, ovde ne padaju ni posle 5 pogodaka u glavu... UGH...
Najveci problem sa igrom, krenuo sam na Hardcore, i na pocetku igre ona skriptovana scena, gde te u selu napada gomila neprijatelja odjednom, a ti trebas da izdrzis dok neki nevidljivi tajmer ne istekne, i to ti niko nista ne kaze, vec sam morao da guglam...
Znaci igra ti nista ne kaze, a ti sam trebas da nekim cudom provalis, da em ne trebas da se boris sa neprijateljima, niti trebas da pobegnes negde, vec trebas nekako da ostanes ziv, dok taj nevidiljivi tajmer (nimalo kratak), ne istekne, sto ce mozda, ALI MOZDA, trigerovati cutscene koji te vodi dalje... nekad ga i ne trigeruje... pa jebem ih retardirane, da ih jebem...
ali preguracu taj deo, jer cujem da je igra normalna posle toga.