• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Resident Evil VII.l.AGE

Zavrsio Rose dlc, ODLICAN.
Definitivno must play, zavrsava igru bas fino. Vise je creepy nego main igra, zadnji fajt super. Plus Rose je mix super cute/badass, dobar naslednik Ethana legende :D

Auf, nemam taj DLC. Kapiram da uzmem na nekom popustu kad vetj kazhete da vredi.

Meni bas jaka mehcina taj DLC bio. Bukvalno nista ne gubis ako ne odigras - repetitivno, dosadno, prolazis iste oblasti kao u glavnoj igri.

Pa dobro tebi nije legao, meni je super bio, proletela mi 3h.
Odlicna atmosfera svo vreme, iako se par lokacije ponavlja promenjene su drasticno, nesto kao nightmare world iz SH igara, ako ti je to isto kao i regularan grad onda ok. Sekcija sa lutkama me podsetila na Little nightmares, bas je creepy bila.
Plus je vise fokus na bezanje i sakrivanje, manje na pucnjavu. Prica se taman lepo popuni (preko dokumenata najvise) i dobijes konacan kraj. Imho osim malo losijih kontrola (vidi se da je igra za FPS pravljena i da je ovaj 3rd person nakaljen bez potrebe) nisam imao zamerki.

Pa to, samo kazem cisto da se Gile i ostali ne zalecu. Da eventualno ne bude razocaranja kao kod mene. :)

Inace, raja je uzasno ocenila DLC i na Steamu i na Metacriticu.

Одиграх и ја коначно последњу Rezi игру из главног серијала (последњу по броју, не по излажењу, пошто је јелте у међувремену изашао и RE4 Remake ;) ). Све у свему добро ми је легла, иако реално од седмице ово више није RE у класичном смислу (у које не рачунам 5 и 6 јер су постали акционе игре), не само због промене перспективе из 3rd у 1st person, већ су и сама атмосфера и setting постали више надреални и "сајлент хиловски" без обзира што и даље иза свега постоји "научно објашњење", али од вирус зомбија преко las plagas ганадоса, до molded-a и ликана, све се више клизило од sci-fi-а ка gothic и класичном хорору. Осмица ми некако највише делује као комбинација седмице и четворке, мало већи фокус на акцију у односу на претходника (поготово последња четвртина игре), поновно убацивање новца и merchant-a, слично почетно окружење ("уклето" село), слични противници. Ипак ми је седмица некако већи утисак оставила, саме локације и атмосфера су ми били бољи, имерзија је већа (ово је од почетка превише fantasy амбијент) а и Бејкерови су ми били много више узнемирујући и опаснији него Миранда и њени миниони (а ја све време мислио да је лејди Димитреску много важнији лик у игри :D). Једино што осмица има разноликије непријатеље у односу на претходника где се у 90% случајева бориш са molded-има. Игра није посебно тешка на стандард тежини, мало сам код задњег boss-a био у шкрипцу са муницијом, али уз рационалнију употребу и то се средило релативно лако.

Одиграо сам и DLC који је солидан додатак и епилог игри, мада ништа специјално, али препоручио бих коме год се игра допала да свакако одигра и ово. Нисам очекивао да ће вратити извођење у треће лице, па ми је било занимљиво иако су скоро све исте локације као и у главној игри, да их поново прођем и из ове перспективе.

И сад кад су Итанову причу завршили, баш ме занима куда ће даље са серијалом, шта ће даље да смисле после вируса, пијавица, паразита, буђи, која пошаст ће следећа да буде.

Last edited:
Da li neko zna da li u Resident Evil 7 Gold Edtion svi DLC dolaze na disku?
Hoću da uzmem polovnu igru a čovjek kaže da moram uzeti novu jer je kod iskorišten.

Poceo sam da igram Resident Evil Village...
Odlicna grafika, zanimljiva atmosfera, ovo bi bilo odlicno za VR, ali nema nista zvanicno, a mrzi me da se bahcem sa nezvanicnom VR podrskom...

Igra na PC-u ne podrzava Dualsense, niti brojne njegove funkcije kao sto podrzava na PS5, ogroman minus, odmah ide -2 na ocenu, samo ne znam koja im je to fora da im radi na konzoli, a namerno ne daju da radi na PC-u.
Igra ga cak i ne vidi kao PS4 dzojped, radi jedino kad se stavi XBOX dzojped, i onda oce i bezicno, i ima basic forcefeedback, tako da pomozi boze.
Jos jedna u nizu igara koja ima pojeban HDR, isto ko RDR2, bukvalno isto... HDR izgleda jako cudno, mnogo je cistija slika kad se stavi SDR...
HDR nekako crne senke, nisu crne, vec sivo plavicaste i ima neki noise, uzas...

Aimovanje preko dzojpeda je uzas, moram videti dal ikako moze gyro...

Tako da bas govno od porta...

Neprijatelji su jedan uzasan bullet sponge, navikao sam da u RE jedan do dva hica u glavu, resavaju neprijatelja, ovde ne padaju ni posle 5 pogodaka u glavu... UGH...

Najveci problem sa igrom, krenuo sam na Hardcore, i na pocetku igre ona skriptovana scena, gde te u selu napada gomila neprijatelja odjednom, a ti trebas da izdrzis dok neki nevidljivi tajmer ne istekne, i to ti niko nista ne kaze, vec sam morao da guglam...
Znaci igra ti nista ne kaze, a ti sam trebas da nekim cudom provalis, da em ne trebas da se boris sa neprijateljima, niti trebas da pobegnes negde, vec trebas nekako da ostanes ziv, dok taj nevidiljivi tajmer (nimalo kratak), ne istekne, sto ce mozda, ALI MOZDA, trigerovati cutscene koji te vodi dalje... nekad ga i ne trigeruje... pa jebem ih retardirane, da ih jebem...

ali preguracu taj deo, jer cujem da je igra normalna posle toga.

Last edited:
Uuuu sta mi rek'o... nisi mogo gore da me uvredis :mad:🤬

Nema veze sa nisanjenjem, vec ako moras 5x da ga pogodis u glavu da bi pao, to je bulletsponge, i zbog toga mi je zao sto sam krenuo na Hardcore, najvise mrzim kad neprijatelji upijaju metke ko sundjer (mada cuo sam da je bulletsponge cak i na normal, ako ne verujes meni, onda baci se malo na guglanje), totalno ubija dinamiku... a retardi naravno nisu dali mogucnost da spustim tezinu, osim ako ne pocnem novu igru, sto me mrzi, pa nastavljam ovako, presao sam taj pocetni deo, a koliko sam istrazio to je i najtezi deo igre, tako da sam dobar... jos sam uspeo i gyro da namestim, tako da preci ce se nekako ova uboga igra...

Jbg, nisam se setio da istrazujem takve stvari pre nego sto sam je prvi put pokrenuo, mogli su to i da napisu... ali kao sto rekoh, presao sam taj prvi deo, tako da posle toga je sve lakse do kraja...

Jeste lakse posle, kako da ne. Kreni ispocetka igru, dovoljno je i "-2" za jebani™ DualSense.

Jeste lakse posle, kako da ne. Kreni ispocetka igru, dovoljno je i "-2" za jebani™ DualSense.
Ma odmakao sam vec, nema sanse da opet igram onaj nenormalno smaracki uvod...

Pa sve je posle lakse u igri, posle tog pocetnog dela, tako kaze gugl i AI... ne kazem puno lakse, samo lakse od tog pocetnog dela...
Imaju generalno samo jos dva zajebana segmenta igre, ali oba su malo laksi od tog pocetnog.

Nije lakse, nikako, uzimajuci u obzir da igras na slepo, prvi prelaz igre. I da vec ionako imas problema sa "sundjerima" i municijom.

Uzmi Fling Trainer (player speed, one hit kill), za par minuta ces sve zavrsiti u tom prologu (tj. dva prologa) i doci do one babe.

Najveci problem sa igrom, krenuo sam na Hardcore, i na pocetku igre ona skriptovana scena, gde te u selu napada gomila neprijatelja odjednom, a ti trebas da izdrzis dok neki nevidljivi tajmer ne istekne, i to ti niko nista ne kaze, vec sam morao da guglam...
Znaci igra ti nista ne kaze, a ti sam trebas da nekim cudom provalis, da em ne trebas da se boris sa neprijateljima, niti trebas da pobegnes negde, vec trebas nekako da ostanes ziv, dok taj nevidiljivi tajmer (nimalo kratak), ne istekne, sto ce mozda, ALI MOZDA, trigerovati cutscene koji te vodi dalje... nekad ga i ne trigeruje... pa jebem ih retardirane, da ih jebem...
Nisam imao taj trip kada sam prvi put igrao. Da, osecao sam se zbunjeno i izgubljeno dok panicno trcim iz jedne zgrade u drugu, ali ni blizu nije bilo tog osecaja da su nesto zasrali. Nisam igrao na hardcore prvi put.
Prelazio sam igru vise puta, ni jednom se nije dogodilo da se cutscene ne trigeruje.

Back
Top Bottom