• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 Xseries PC Resident Evil VII.l.AGE

To što igraš na hardkor ne znači da znaš da nišaniš :D
Ma kakvo crno nisanjenje na ubogom uredjaju kao sto je dzojped, to je samo za nubare, koji tripuju da na dzojpedu mozes podjednako dobro da nisanis, kao sa misem :D
Da nije ovog gyro, zafrljacio bih ga u kantu :D
Nisam imao taj trip kada sam prvi put igrao. Da, osecao sam se zbunjeno i izgubljeno dok panicno trcim iz jedne zgrade u drugu, ali ni blizu nije bilo tog osecaja da su nesto zasrali. Nisam igrao na hardcore prvi put.
Prelazio sam igru vise puta, ni jednom se nije dogodilo da se cutscene ne trigeruje.
Na Standard je taj deo mnogo laksi, ali na Hardcore, prvi put, eno izguglaj i vidi na yt, dosta ljudi je imalo problema, i dosta vesti i artikla napisano u vezi toga, neki su se zalili da im se nekad i ne trigeruje cutscene, ja ne znam dal se i meni to desilo, jer taj tajmer je nevidljiv i mozes samo da pretpostavis kad treba da se desi... nebitno, preslo se, idemo dalje, napisacu utiske kad zavrsim igru.

Krejzi da mi videti to tvoje nisanjenje sa gyro XD Dal postoji jos neko sem tebe ko toliko spominje gyro,gyro i zaista igra sa tim!? :) Sta fali palicama, ovo bre noob okretanje dzoja sa gyro,kad jos vidim da neko igra voznje sa gyro,nije mi dobro.... Gyro mi nimalo ne deluje da je za ozbiljan gejming, vise je za neke platformer zajebancije gde ono cisto malo mu ga zabacis

Naravno da nije gyro za multiplayer pucacine (mada moze se ispraksovati i tu), ali za ove spore single player igre, poput ove, gde se trazi precizno nisanjenje, radi bolje posao nego palice...
Naravno sa pecurkom kontrolises kameru i okrenes ka neprijatelju, a gyro je samo za to precizno, fino nisanjenje, gde trebas u glavu da ga pogodis.
Stavis da se trigeruje samo na L2, i naravno bezicno igras da ne smeta kabl i to je to, mnogo bolji za precizno nisanjenje od pecurke, a autoaim ne koristim, to uvek gasim, za mene je to varanje...

Steta sto je samo za PSVR2, inace bi probao...
Doduse meni je muka u VR kad hodam normalno, ok mi je samo kad koristim teleport, sto je dosta immersion breaking, ali sta je tu je...
Igram trenutno i RE4 u VR-u, nisam bas zadovoljan kako izgleda graficki...

Predjoh igru na hardcore, bez autoaim-a, igra je kao sto rekoh dosta laksa, posle onog lose dizajniranog pocetka.

Igra je kombinacija dobrih i losih stvari, i ima dosta losih stvari, ali nekako su sitne, i moze se zazmuriti na njih, generalno ima mana, ali dobra je igra.

Ja sam sve mane naveo u ovom opisu, ali to ne znaci da mi se igra nije svidela, bas naprotiv, vec sam samo kriticki nastrojen.

Nas protagonista se uglavnom prilicno nerealno ponasa prema svemu onome sto mu se desava kroz igru…

Nerealne neke scene, odsece ti ruku i ti pospes malo health drinka na to i eto je ruka nazad radi normalno… a kad taj isti health sipa na ruku gde mu fale dva prsta, nista se ne desava…

Sa gyro je mnogo bolja prica sto se tice nisanjenja, i da igra, jeste osetno laksa posle tog teskog pocetnog dela.

Svidja mi se sto zagonetke nisu nesto posebno teske.

Sestre su me nervirale u pocetku i njihova keva, nerviraju me protivnici koje ne mozes da ubijes dok se ne desi neki skriptovan momenat… ali generalno kad dodje do pravog fighta, sestre se lako ubijaju...

Lyciani mi izgledaju bezveze kao modeli i zvucno, jednostavno ne deluju ubedljivo i realno, vec kompjuterski generisano…

Resident Evil  Village Biohazard Village Screenshot 2025.12.02 - 20.01.27.88.webpResident Evil  Village Biohazard Village Screenshot 2025.12.02 - 20.53.12.89.webp
Resident Evil  Village Biohazard Village Screenshot 2025.12.02 - 23.20.35.90.webpResident Evil  Village Biohazard Village Screenshot 2025.12.03 - 17.24.52.53.webp

Kad se igra na hardcore, mora i dosta da se blokira, to postaje osnovni deo igre, to nisam znao, ali vremenom se izvali da mora tako da se igra i to onda olaksava igru… ne svidja mi se taj blok jer je mnogo nerealno da te napadne ogroman vukodlak, a ti samo blokiras (prekrstis ruke) i ne bude te nista, jos ga i odgurnes posle toga… to je immersion breaking, i spada u onu pricu o nerealnim scenama…

Ne svidja mi se ni mehanicki kako je taj blok odradjen, nije uzivanje koristiti ga, ali posto moras…

Grafika je lepa i outdoor, ali dosta mrtvo i staticno, drvece se ne pomera na vetru…

HDR kao sto rekoh je lose odradjen, ima cudne boje, a najveci problem je sto je previse mracan, SDR je bas taman kako treba.

Mapa je zaista odlicno odradjena, pregledna i sa silnim detaljima, te dosta pomaze oko svega.

Svidjaju mi kako su odradjene dodatne stavke u igri, kao sto je trader, gde ima gomila zanimljivih stvari da se kupi, nadogradi, proda i da se lik pojaca, tako da bas vuce da sto vise istrazite igru, kako bi sto vise toga mogli tu da uzmete, tako da je exploration odlican i zahvalan.

Drago mi je sto sam stavio hardcore, jer nudi pravo survival iskustvo, koje Standard ne nudi, moras dobro da pazis na potrosnju municije i da neprijatelje resavas sto ekonomicnije… to sve daje dodatnu dubinu i kad se na to dodaju odlicne tehnikalije igre, kao sto su grafika, zvuk i dizajn, zaista je uzivanje igrati.

Prica je onako, bezveze…

Sekcije koje su mi bile najlosije u igri, Factory, ne zbog tezine, nije mi bio tezak i imao sam plenty of ammo, vec zbog silnog backtrackinga i kad se toliko vracas, na tri sprata, lako se zagubis, tako da su se tu desavala lutanja, izgubio sam bar 20 minuta lutajuci u jednom momentu.

Resident Evil  Village Biohazard Village Screenshot 2025.12.03 - 17.31.39.70.webpResident Evil  Village Biohazard Village Screenshot 2025.12.04 - 19.48.11.06.webp
Screenshot 2025-12-06 202832.webpScreenshot 2025-12-06 202848.webp

Druga najlosija sekcija mi je zadnji boss fight – Miranda, osim onog pocetka, rekao bih da mi je to bio najtezi deo igre… udara jako, a trpi shotku u lice, trebas fazon 30 puta da je pogodis shotkom u lice, da bi pala… znaci nenormalna kolicina health-a, ali olaksavajuca okolnost je ta sto joj naucis poteze vremenom…
Toliko se puno municije potrosi na nju, sva sreca spawnuje se u odredjenim momentima ammo tokom samog fighta, ali to je bar 10 minuta max fokusa i bespostedne borbe… mrzim generalno u igrama, a cesto to rade, kad preteraju na kraju sa zadnjim boss-om…

Ovo je bilo generalno na nivou tezine Dark Souls boss-a…

Morao sam da pojacam osetljivost kamere na max, da bih uopste i mogao da je pratim po areni… ovo borba trazi dosta trcanja i izbegavanja, kao i precizno pucanje.

Sto se tice lokacija, Village mi je bio najbolje dizajniran i najzanimljiviji...

Screenshot 2025-12-06 223104.webp

7/10

Last edited:
Poceo sam DLC, ok je, drugaciji, ali nisam siguran dal cu zavrsiti... previse mi je repetativno da idem ponovo na iste lokacije, dosta mi je, ali videcu, posto traje samo 3, 4 sata...

Sa druge strane Mercenaries cu igrati, bas je zabavno, zabavnije i od CoD zombija.

Preporuka za sve koji igraju na dzojpedu, dignuti sensitiviti na max za kameru, a oko 6 za nisanjenje.

Evo ovo ovde, ne vidim RE2 temu:

Nerealne neke scene, odsece ti ruku i ti pospes malo health drinka na to i eto je ruka nazad radi normalno… a kad taj isti health sipa na ruku gde mu fale dva prsta, nista se ne desava…
ne svidja mi se taj blok jer je mnogo nerealno da te napadne ogroman vukodlak, a ti samo blokiras (prekrstis ruke) i ne bude te nista, jos ga i odgurnes posle toga… to je immersion breaking, i spada u onu pricu o nerealnim scenama…

Kapiram, ali... zar nisi video kraj igre? Jeste glupo, ali je objashnjeno krajem.

Taj review sam pisao progresivno, kako sam igrao, video sam da su nesto objasnili u vezi toga krajem, ali nista nisam razumeo, vec su me izgubili i dosta ranije sa glupom pricom, tako da je popustila koncetracija.
Ako moze nek neko napise cisto da vidim dal da se smejem ili da placem.

Back
Top Bottom