• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Xseries PC Redfall

Igrati ovo je bacanje vremena...

Pa i nije, ali okej.

afcek7.gif

@TwiSteR dabome, sat vremena.. ma posle prvog pucnja i osecaja pri pucanju sam video da je ovo uber krs.. Arcane-u nikad nije islo napucavanje u igrama. Izgled klasicna ps4 igra. Jedino sto su dobre performanse, radi dobro ali s obzirom kako izgleda ovo treba da gura i rx580 na ultra :)
Dishonored je imao daleko bolje sunjanje, ovde nit je izazovno nit ima nekog smisla sunjati se. Hvala gamepassu sto za male pare mogu se isprobati ovakve AAA krsine od igara a kamoli se za*eb pa preorderovati ne daj Boze.
Moozda je ovo u coopu jos i kao zabavno

Redfall je prva igra na kojoj ni u jednom obliku nije radio Raphael Colantonio. Okej sigurno je to jedna od njegovih ideja, ali isto tako sigurno ništa više od osnovnih nacrta nije odradio. Za Deathloop je pa i učestvoavo u planiranju i igra ima taj Arkane feel, ali za Redfall ne. Inače on je poznat kao prefekcionista, slušao sam par intervjua sa njim i o njemu kako funkcioniše, kako je radio, kako napravio Arkane i sve ostalo. Mnogo znači kada na čelu nemaš čoveka tog kalibra, da nadgleda sve i da usmerava ljude. Njegov No2 je preuzeo oba Arkane studija, ali eto nije kapacitet da izgura jednu igru. Jeste ovo Austin radio a ne Lyon, ali ponovo, uradili su i oni dobre igre. Možda je Youngblood trebao da bude naslov koji je mogao da upozori na ovo, jbg, ali ljudi su videli samo Arkane u imenu.

Odigrao 6 sati danas i rekao bih da je u ovom trenutku metacritic score realan.
Prvih 5 sati sam igrao na starim drajverima i igra je bas radila loše. Sa novim mogu da teram u 4k/100/epic/dlss balanced i uglavnom radi dobro, mada ima traversal stuttera.

Osim performansi, najveći problem su bugovi i loš ai. Ai je agresivan, ali često se dešava da protivnici zabaguju i čekaju da ih pobijete. Samo napucavanje je korektno, ali su reakcije na pogodak jako loše, uopšte nemam osećaj da pucam iz jakog oružja. Misije su prosečne, kao i priča. Očekivao sam da će mi art style biti odvratan, ali nije, osim likova koji su ogavni.

Valja li ovde ista? Progresija je korektna, mapa nije velika, ali su zato lokacije prilično drugačije, sto nije čest slučaj u sličnim igrama. Dizajn lokacija je jako dobar i to je uz veliki broj sitnih detalja najbolji deo igre (sto i ne cudi, to Arkane odlično radi). Problem je sto takav dizajn ne ide dobro uz ovakav ai. Jeste, okršajima se može pristupiti na dosta načina, ali sto to raditi kada frontalni pristup funkcioniše?

Ima li ova igra budućnost? Za pocetak, potrebno je srediti performanse i bugove, tako da igra ne deluje kao da je u early access fazi. Ali i posle toga nisam siguran da će ovo funkcionisati jer su probali da povezu i multiplayer i njihove ranije igre, a to ne ide zajedno.
Čini mi se da će i nedostatak sadržaja biti problem (već sam prešao 2/3 igre), osim ako ne očekuju da se igra sa više likova (sto trenutno i nema previše smisla jer se igra lako prelazi i bez dodatnih poteza) ili ako ne ubace neke opcione sadržaje (za sada samo nestovi postoje).

Ja ću ovo svakako odigrati do kraja jer mi trenutno prija da igram nešto gde mogu da isključim mozak i samo koljem vampire.
Nisam probao coop, ne znam koliko je drugačija igra kada se igra sa ekipom.

Last edited:
Čudi mene npr sada, Deathloop nije imao neki do jaja AI, ali protivnici su mogli skroz korektno da odreaguju, što je dalo gameplayu baš drugu dimenziju uzevši u obzir taj sistem u kojem je igra funkcionisala, beskonačan loop dok ne rešiš slagalicu. Često je AI, makar kasnije kada sam igrao naravno, umeo poprilično da iznenadi i uradi nešto šta ne očekujem. Jedini problem sa AI-em je nekonzistentnost, bolje rečeno, pucaju kao iz snajpera na hard težini, ali se kreću kao majmuni. Nije da je AI običnih kultista agresivan, Vampiri su dosta dosta agresivniji, nego samo ne promašuju što može da smara uzevši u obzir da na dosta mesta nemaš zaklona a stuttering je tu jbg pa nervira.

Ovde ne znam šta je krenulo po zlu. Birao sam Jacoba koji ima Ravena da markira neprijatelje i cloaking, ali sam skroz zaboravio na ovo drugo. Svakako baš na lokaciji iz skrina koji sam zakačio, vidim tri lika ali nisam skontao u kom pravcu su okrenuti jer mi se spavalo. Prilazim jednom liku za silent kill i tek tada skontam da drugi lik gleda u njega i jelte u mene. Ubijam jednog a ovom drugom samo znak pitanja iznad glave, a bukvalno na pola metra na osvetljenom delu sam bio.

Inače, jedino šta ne mogu da se složim sa Bojanom je writing koji je do jaja, što jbg je sada već prepoznatljivi Arkane fazon. Priča je "okej" ali svi dijalozi, lore koji nalaziš i ostalo je baš kako treba da bude u jednoj Arkane igri. Oni početni vampiri su ono, okej šta, ali kasnije ukoliko se šunjaš ili misliš da se šunjaš a oni te primete, imaš do jaja dijaloge, bolje rečeno, monologe.

Od svih pušaka, samo Shotgun ima satisfying feeling, tada imaš osećaj da pogađaš nešto. I možda pištolj kada ciljaš glave, ali problem oko ciljanja je to što ne možeš da menjaš ADS Sens, što mi je SULUDO.

Ceo dizajn igre je Arkane fazon, ali nekako dosta prostiji u odnosu na Deathloop, ali sličniji (meni) Dishonoredu. Izgled likova, okoliša i sve ostalo.

Odigrao i ja juče par sati i mogu da kažem da bih bio baš pissed off da sam je platio. Ovako računam da je igram za dž preko (turkish) GP-a koji sam platio simbolično. :cool: Ovakve poluproizvode naplaćivati po punoj ceni je čist bezobrazluk. Kao što reče @Bojan prija da se isključi mozak i kolju vampiri, što mi je praktično i najveći razlog da nastavim dalje sa igrom. Zato i ne gubim vreme čitajući razne beleške na koje se nailazi svaki čas tokom igranja, pa ne mogu da komentarišem kvalitet lore-a, ali zato je kvalitet ostalih stvari u ovoj igri ispodprosečan. Art style lepo izgleda, ali se isto ne može reći za muljave teksture koje se pritom često sporo učitavaju.
Zeznuo sam se što sam za težinu izabrao “Dusk” (tj. medium) jer ne pruža previše izazova, naročito kad su ljudski protivnici u pitanju sa svojim nepostojećim AI-om. Njih ubijate očas posla dok za vampire treba potrošiti više municije (stake launcher ih ubija iz prve) i kad ih je više, mogu pružiti malo izazova, ali ništa spec. Samo napucavanje i nije loše, postoji jedno 6-7 tipova oružja (pištolji, šotke, snajperi, flare guns, pomenuti stake launcher,…) koje se naravno razlikuje po kvalitetu (od standard do unrivaled). Skill tree takođe nije ništa spec ni po broju, a ni po raznolikosti samih skill-ova, barem kad je u pitanju “Dev” sa kojim igram. Gotovo da tokom igre i zaboravim da imam iste u opticaju. Pičim solo, ako neko hoće da mi se pridruži u rokanju krvopija, let me know. :giggle:

Treba ovo da se krpi samo tako, ali nažalost šteta je već naneta prvenstveno ugledu Arkane kao developera, a i samoj igri koja je već stekla reputaciju loše, štaviše - najgore u ovoj godini. Ja ću je svakako odigrati do kraja, jer iako puna nedostataka i bagova, prija ubijati 🧛‍♂️.
Evo i mog gameplay videa iz početnih sat vremena igre. Ovde je zauzeće GPU-a još i ok, kasnije tokom igre varira u rasponu od 50-ak % pa ide gore-dole, luduje kao i GPU clock speed, a onda i fps. Ali ništa što gomila patch-eva ne može da sredi. :sneaky:

Sa svih strana dolazi da je MS znao da će ovo biti katastrofa i nisu imali nikakvu odluku o tome da li će i kada će se igra izbaciti, već je to Bethesda uradila. Sa druge strane, Arkane ima autonomnost od strane Bethesde, to je bio jedan od načelnih dogovora kada ih je Bethesda kupila. Ima dokumentarci o tome.

MS naravno do pre par nedelja nije znao da će igra izaći samo sa 30FPS modom na konzoli.

Svakako, igra radi sranje na PC-u, imam identičan FPS na bilo kojim podešavanjima. Video lika na YT koji ima identičan FPS na epic podešavanjima na 4k, 2k i 1080p. CPU i GPU Util mi je 40-60% max, CPU često i oko 35%.

Stavljam ovo na čekanje ili dok ne izađe patch za konzolu ili ne srede PC verziju. Nemam strpljenja da igram ovoliko stutterfest i fps drop igru.

Immersive sim koja te prekida da se uživiš dropovima i stutterom....

EDIT: Suludo mi je da ovoliko loše radi sada a prvi put kada sam igrao je radila extra u 60fpsa bez problema, omanji stutter ali to je to.

Realno nema ovoj igri spasa, glitch fest at its finest. Svestan sam toga, ali je i pored toga igram. Znam, nisam normalan. 🤪 Večeras sam odigrao co-op jedno sat-dva sa ortakom, raznolika plejada bagova se smenjivala za to vreme. SkillUp je sve lepo naveo u ovom videu i to je to, nema tu šta više da se doda. Mislim da se Arkane-u ne piše dobro posle ovog debakla.

Lele bate koliko je njih napljuvalo igru najgore, ne secam se u skorije vreme da sam video toliko negativne opise, istice ozbiljnu kandidaturu za najgoru igru godine ili pak najvece razocaranje... igra jeste losa, ali je toliko napljuvana pre svega zato sto je imala hype i lazno se reklamirala...

Punished Phil je gostovao na Kinda Funny xbox show-u, vecina intervjua je bila posvecena Redfall-u pa cu staviti ovde

First question was an update about the CMA stuff --
We've gotten 9 approvals and working on 14 more, we've been working with CMA all year long and we plan to still appeal to make it happen

Second question: Why didn't they delay Redfall?
TLDR was that when it comes to delaying stuff there's multiple questions that need to get answered before them agreeing on delaying games

Third question: What do you mean that you're *disappointed* in Redfall? And what extend do you hope that you can make Redfall better down the road? --
On the review scores, we do mock reviews and Redfall got double digits from our mock reviews so the reviews it actually got are much lower. We never thought it'd review in the low 60s. Redfall is much lower than our internal metrics. Arkane is taking the internal feedback and committing to getting the 60fps out along with working on the game in general. I acknowledge and take responsibility for needing to launching the game cause it needs to be great since its 70 dollars. I understand people calling for my firing since I get way overpaid, we're committed though to working on Redfall. We want to support the team, the creative ambitions of the team and committed to the players

Fourth question: What is the balance of you showing something that you know is going to be years down the road and providing updates of that, what are the lessons learned from the last Showcase?

We have to be transparent of what we're showing so people committed to our platform know what they're getting and it has to get better. I'm not pointing at anybody but myself. Transparency in what we're building, what it's gonna look like and what our future is gonna be, and it drives me crazy when our communication is sometimes confusing or misleading regarding what our products are gonna be. That being said, and this is when it comes to the showcases, I'm very enthusiastic about it. We're announcing things people haven't seen, we're giving updates on things people have seen and what gets me excited is that things are finally lining up after some of the slowdowns from COVID. I can now see games are coming every quarter that surprising and will delight our customers. We still have to deliver on the quality. We're not trying to deliver one game to rule them all, so not every game will be for everyone. The diversity of what we build will hopefully be a strength and we have to deliver on the quality by showing gameplay and putting great games in the hands of our players.

Fifth comment/response: We're tired of hearing "we have to wait for next year for Xbox to succeed"
Phil comments on this year starting well with Hi-Fi Rush, Age of Empires 2 Definitive Edition and Minecraft Legends doing well in Japan. He specifically states though that he's happy with the builds he's been seeing for Starfield, Avowed, Hellblade 2 but he gets it and understands people's frustrations. Until we're smiling from playing their games, he totally gets that people won't be excited or happy when it comes to Xbox games

Sixth Question: What is the formal process of when something like Redfall doesn't land? What is the "what went wrong" post mortem process?
When we acquire studios, there's games that are in development and then there's things that are early in development and I think we need to approve on engaging on games that are midway through production when they become a part of Xbox. And I think there's different expectations when teams become First Party and there's a different perception when these teams become First Parties. We didn't a good job early on when it comes to really helping them understand what it means to become apart of Xbox, use some of our internal resources and kind of help them. We kind of left them to work on that game, they're a talented team and we love that team, I still do, and I'd totally bet on them to make another great game. I think we can engage earlier with our different studios. It's different when a creative is committed already on a game but thinking of our process regarding assistance, we can do a better job. We've done a better job with Starfield since it was earlier on in production, so that made it easier for us to make sure we're shipping a quality experience. We've should've been there earlier. It's an Unreal game and we have a bunch of teams who have worked on Unreal, and we were a little late on getting them to help. We didn't do that, it's not an excuse. So when the 60fps issue came up, we had people diving in such as The Coalition, but that was a plan that had to be in last Fall. I take that as learning as painful as that is.
Click to shrink...

Seventh Question: Do you think you've put too much focus on the PC side and not given the console side of things as much love as it deserves?
We're still focused on making the console focus better. I will say, we have a different vision, Parris talked about it. We want Xbox to be something that people who buy our consoles can feel like members of a full ecosystem. We're fully committed to that. We're not in the business of "out-consoling Sony or Nintendo", there's not a win or solution for us. I know that will upset people but that's the truth. When you're 3rd place and your competition is as strong as they are, our vision is that anybody who's on our console is invested in our platform and feels like a member of a massive ecosystem. It's not true that if we go up and build great games, that you'll see console shares go up massively. We lost the biggest console generation there is to lose so when we build on Xbox, we want it to feel awesome. So if we focused on great games, that doesn't mean we'll win the console race. When people walk into a store, they're already in 1 out of the 3 ecosystems, the continuity from generation to generation is so strong that there is no world where something like Starfield is a 11/10 and it'll lead people selling their consoles. People want to play with their friends regardless of where they are. We'll stay focused on making our console experience awesome. I know people want us to be a better green version of the blue guys, we have to do our thing with how we build our games, GamePass and XCloud.
Click to expand...

Eighth Question: Tell us something positive!
I love games ahead of us and playing games on Gamepass. Ravenlok's coming, Benedict Fox is here, one of the things I'm excited is about is the ROG Ally. People are getting another device to play their games on! The gaming space has never been more diverse than it is now and it's an honor to be apart of it

Lele bate koliko je njih napljuvalo igru najgore, ne secam se u skorije vreme da sam video toliko negativne opise, istice ozbiljnu kandidaturu za najgoru igru godine ili pak najvece razocaranje... igra jeste losa, ali je toliko napljuvana pre svega zato sto je imala hype i lazno se reklamirala...
Za razliku od jedne druge igre koja kida koliko je dobra,iako se pricalo da je DLC

Jako dobar interview, što ortak kaže "Dark Phil". Sviđa mi se što je uradio ovo, Jim bi se uvukao u rupu neku kao što jeste kada je izašao raspad TLOU 1 na PC-u sa 2.5 User Score ocenom.

Veliki respect zbog toga, a sve što je rekao je jebiga tako. Krivo mi je što se ranije nisu uključili, tj što se uopšte nisu uključili. Kontam koliko mu je teško bilo da bude iskren što se tiče celog development procesa, ali eto mane kada želiš da održiš diversity i idependency studija tako što im daješ prostora i veruješ u njih bez da se uključuješ u donošenje kritičnih odluka, iako ti je to postao first party studio i deo Xbox brenda.

Back
Top Bottom