• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

ali ne moze Twister da mi kaze da u krevetu ili u fotelji on moze tako dobro da koristi tastaturu i misa, kao sto moze na stolu i stolici...
pomaze onaj stocic sto je okacio, ali i za njega ne mozes da se zavalis u fotelju/krevet da bi ih koristio, ili i mozes, ali onda ti ruke nisu u pravilnom polozaju...
1734785455978.webp

Pa to je ok cena za to sada. Nova je stvar, nije toliko popularna. Vremenom će padati cena.
Pa jeste za taj najeftiniji model, ali vec tipa pola godine, otkad su izasli, stoji ista cena, tipa ako je pala najvise 30e za najskuplje modele, ili za taj dell sa 1200 na 1030, i ima gigabyte aorus za 1100e... itd... pasce sigurno tokom sledece godine, pre svega kad izadju nove serije, a do konkurencije nije problem, ima je kolko oces...
Po meni je bolje uložiti taj novac u tv ako se već igras, nego u monitor.
Ja planiram da uzmem oled tv i odmah potom i oled monitor... ne znam dal mi je pametno doduse, ali ne mogu sve igre igrati na tv-u, tacnije na fotelji ili krevetu, neke igre za koje koristim tastaturu i misa, kao sto su FPS-ovi, RTS-ovi i RPG-ovi, ipak mora da se lepo sedne za stolicu i sto i igra sa misem i tastaturom da bi mogao ljudski da upravljas i da igras... te stoga ima potrebe i za monitorom, no videcu jos, razmislicu kad budem uzeo tv, dal ce moci nekako da radi posao za sve ili ce ipak morati i monitor da padne.

Uzmeš dva TV-a i jedan podesiš ovako:

IMG-0230.jpg

Naravno prva stvar koja se gleda na OLED-u nakon početnog setup-a:

Drago mi je sto to gledas, to znaci da prihvatas da nisi bio upravu, a da sam ja bio upravu, jer Steve aka usta puna dlake, je sve lepo rekao ono sto i ja pricam, preskup proizvod, koji ima tu cenu samo zbog imena brenda, i da ima mnogo jeftinijih koji nude slicnu ili istu stvar.
Lepo od tebe da i ti nekad za promenu priznas koliko si pogresio.

Javi utiske nakon nekog vremena. I ja se razmišljam da uzmem tako nešto umesto multi-monitor setupa.
Možda će dugoročno biti bolje, ali nakon par dana utisak je da je 48" ipak previše (visina je problem, širina je skroz ok), vjerovatno je 42" bolja opcija. Plus je famozni zeleni 'tint' vidljiviji sa manje udaljenosti. Malo ću se zezati sa custom ultrawide rezolucijama, vjerovatno će to uveliko riješiti 'problem'. Druga opcija je montaža na zid i dublji sto ali to ću dogodine...

Možda će dugoročno biti bolje, ali nakon par dana utisak je da je 48" ipak previše (visina je problem, širina je skroz ok), vjerovatno je 42" bolja opcija. Plus je famozni zeleni 'tint' vidljiviji sa manje udaljenosti. Malo ću se zezati sa custom ultrawide rezolucijama, vjerovatno će to uveliko riješiti 'problem'. Druga opcija je montaža na zid i dublji sto ali to ću dogodine...
Vidi ja na lg cx 55 inca sedim na nekih 2,5 metra skoro oko 2.3 tako da verujem da je 48 za desktop na stolici preblizu :)
Mislim da je 26 i 32 max za iz stolice eventualno neki 34 sve preko toga je za fotelju kauc trosed itd uglavnom sve pre 34 je za 1,5 pa nadalje zavisno od velicine ekrana mada meni nije problem da sedim daleko i za manje ekrane tj dijagonale jer sam navikao od malena igram igre na konzolama,prvi pc sam uzeo negde 2008 ili 2009 cini mi se tako da...Jednostavno ni tada nisam previse blizu sedeo mada je to neka moja navika verovatno a i smeta mi kada sedim blizu koliki god da je ekran deluje mi kao da sam uvek preblizu i ako je tv prevelik onda vrat moram da okrecem kao mekanek :D
Moje neko misljenje je da je 42 inca savrsena dijagonala iako imam 55 inca jer se moze uklopiti u svaku prostoriju a 55 i vece od tog aje ipak za vece prostorije .

Last edited:
Meni je rečeno da je 42" bolje i zbog PPI, da je 4K na 48" ipak niska rezolucija za korišćenje iz blizine, da izgleda mutnjikavo (verovatno pre svega tekst). A razlika je samo 50€, pa je prava šteta ne ići na 48".

PPI sa malo više od metar udaljenosti je skroz ok, što se toga tiče nemam zamjerki, jedini problem je što je gornja četvrtina ekrana daleko. To što je tekst minimalno mutnjikav pretpostavljam nije zbog veličine nego zbog strukture subpiksela. Mada se na kraju ispostavilo da i nije moglo ispasti drugačije budući da 42" model nisu imali na lageru zbog slabe prodaje.

Kako to, zar nisu sva izdanja sa posterom? :unsure:
Pa ne znam stvarno, imao sam pre onu cesku,poljsku varijantu sa tim jezicima na kutiji i tu bio poster i sve, i prodam to i sad ajde kao opet cu uzeti dok je na popustu u Gamesu i prc.. nekako mi je i omot cudan, prvo sto sam pomislio ovi su ovo prepakovali i uzeli poster :)

a gde je moj poster!? :P

Nasao sam na redditu kuknjavu od ovih sto nisu dobili poster. Poster je izgleda bio u tim ranim fizickim izdanjima kad je izasla igra i vrv jos mesec dva max

Last edited:
Da, verovatno su launch izdanja imala poster, a posle su jajare zbog uštede izbacile isti. Igru sam kupuo day 1 u Games-u, ima engleski cover i poster.

Attachments

• IMG_2506.webp
    IMG_2506.webp
    1.3 MB · Views: 7
  • IMG_2505.webp
    IMG_2505.webp
    1.4 MB · Views: 7
Odstampali su postera koliko su odstampali i to je to. Ni disk uskoro nece vise stavljati u kutiju :D

Back
Top Bottom