ali ne moze Twister da mi kaze da u krevetu ili u fotelji on moze tako dobro da koristi tastaturu i misa, kao sto moze na stolu i stolici...
pomaze onaj stocic sto je okacio, ali i za njega ne mozes da se zavalis u fotelju/krevet da bi ih koristio, ili i mozes, ali onda ti ruke nisu u pravilnom polozaju...
Da, stoje tvrdoglavo cca 1200e (KP), a najeftiniji je Dell Alienware AW3225QF za 1030e, zatim imas par modela oko 1100e, ostalo sve 1200+eSteta sto Oled monitorima ne pada cena![]()
Pa jeste za taj najeftiniji model, ali vec tipa pola godine, otkad su izasli, stoji ista cena, tipa ako je pala najvise 30e za najskuplje modele, ili za taj dell sa 1200 na 1030, i ima gigabyte aorus za 1100e... itd... pasce sigurno tokom sledece godine, pre svega kad izadju nove serije, a do konkurencije nije problem, ima je kolko oces...Pa to je ok cena za to sada. Nova je stvar, nije toliko popularna. Vremenom će padati cena.
Ja planiram da uzmem oled tv i odmah potom i oled monitor... ne znam dal mi je pametno doduse, ali ne mogu sve igre igrati na tv-u, tacnije na fotelji ili krevetu, neke igre za koje koristim tastaturu i misa, kao sto su FPS-ovi, RTS-ovi i RPG-ovi, ipak mora da se lepo sedne za stolicu i sto i igra sa misem i tastaturom da bi mogao ljudski da upravljas i da igras... te stoga ima potrebe i za monitorom, no videcu jos, razmislicu kad budem uzeo tv, dal ce moci nekako da radi posao za sve ili ce ipak morati i monitor da padne.Po meni je bolje uložiti taj novac u tv ako se već igras, nego u monitor.
Naravno prva stvar koja se gleda na OLED-u nakon početnog setup-a:
Možda će dugoročno biti bolje, ali nakon par dana utisak je da je 48" ipak previše (visina je problem, širina je skroz ok), vjerovatno je 42" bolja opcija. Plus je famozni zeleni 'tint' vidljiviji sa manje udaljenosti. Malo ću se zezati sa custom ultrawide rezolucijama, vjerovatno će to uveliko riješiti 'problem'. Druga opcija je montaža na zid i dublji sto ali to ću dogodine...Javi utiske nakon nekog vremena. I ja se razmišljam da uzmem tako nešto umesto multi-monitor setupa.
Vidi ja na lg cx 55 inca sedim na nekih 2,5 metra skoro oko 2.3 tako da verujem da je 48 za desktop na stolici preblizuMožda će dugoročno biti bolje, ali nakon par dana utisak je da je 48" ipak previše (visina je problem, širina je skroz ok), vjerovatno je 42" bolja opcija. Plus je famozni zeleni 'tint' vidljiviji sa manje udaljenosti. Malo ću se zezati sa custom ultrawide rezolucijama, vjerovatno će to uveliko riješiti 'problem'. Druga opcija je montaža na zid i dublji sto ali to ću dogodine...
Meni je rečeno da je 42" bolje i zbog PPI, da je 4K na 48" ipak niska rezolucija za korišćenje iz blizine, da izgleda mutnjikavo (verovatno pre svega tekst). A razlika je samo 50€, pa je prava šteta ne ići na 48".Možda će dugoročno biti bolje, ali nakon par dana utisak je da je 48" ipak previše (visina je problem, širina je skroz ok), vjerovatno je 42" bolja opcija. Plus je famozni zeleni 'tint' vidljiviji sa manje udaljenosti. Malo ću se zezati sa custom ultrawide rezolucijama, vjerovatno će to uveliko riješiti 'problem'. Druga opcija je montaža na zid i dublji sto ali to ću dogodine...
Pa ne znam stvarno, imao sam pre onu cesku,poljsku varijantu sa tim jezicima na kutiji i tu bio poster i sve, i prodam to i sad ajde kao opet cu uzeti dok je na popustu u Gamesu i prc.. nekako mi je i omot cudan, prvo sto sam pomislio ovi su ovo prepakovali i uzeli posterKako to, zar nisu sva izdanja sa posterom?![]()
Sony....Da, verovatno su launch izdanja imala poster, a posle su jajare zbog uštede izbacile isti. Igru sam kupuo day 1 u Games-u, ima engleski cover i poster.