• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Recent GET!

@gruja33 Što uze pingvina, sigurno si imao negde mesta za montažu normalne (tzv. split) klime? Em je ovim pokretnim klimama učinak hlađenja slab, em moraš negde da sprovedeš crevo iz kojeg ide topao vazduh. Faktički ti greje drugu prostoriju, dok ovu (kao) hladi.

Da, ni ja nisam cuo lepe stvari o tim pokretnim klimama... cak nisu ni nesto puno jeftinije, ne isplati se za razliku...

Glavna prednost je što nemaš ugradnju. Čičak traka i debelo platno sa rupom na prozoru je sva potrebna instalacija
Da, ali ne ugrađuješ je više puta pa da je neki problem, već jednom i završena priča. Sa ovim prenosnim moraš da vukljaš izduvno crevo i kao što već rekoh, treba negde da sprovedeš isto gde će izbacivati topao vazduh, a takođe moraš da obezbediš i neku posudu u koju će da ide kondenz. U zgradi gde radim se nedavno desio kvar na čileru i klimatizacija u zgradi trenutno nije u funkciji i sad koristimo pingvine kao ispomoć. Učinak hlađenja im je ni-ka-kav. A u pitanju su razni modeli Midea-e, Vox-a, Whirlpool-a i sve rade isto - loše.

Prvi put cujem da klima moze da bude i ovlazivac vazduha
Cekao sam da neko pametniji od krejzija napise komentar..Iako je to manje vise svako ko ima obrve ....
Ja bih gurnuo crevo kroz štucnu u dimnjak, ako je ikako moguće, onda makar ne greješ drugu sobu :D

Upravo sam to i uradio :)
IMG_20240818_213812.jpgIMG_20240818_213744.jpg

iako ima odlicnu pregradu sa kliznim mehanizmom za prozor..
IMG_20240818_213933.jpg
takođe moraš da obezbediš i neku posudu u koju će da ide kondenz.
kondezacioni otvor je nazad kao i na prosloj,jedan balon od6L radi posao 6 sati po extremnoj vrucini,dobra stvar je sto ima vremenski relej pa je sam isprogramiras za paljenje i gasenje :)
Nararvno efektiva je veca na standardnim klimama posto jespoljna jedinica napolju ali je potrosnja struje neuporedivo manja sa najjacim mobilnim uredjajem za hladjenje velika razlika je u potrosnji plus semorauzetijako jakaklima da bi mogao obe sobe da zahvatim i ohladim a potrosnja je abnormalna u slucaju invertera i standardne dominus 10 max..
Meni odgovara i zbog grejanja u prelasku sezone,osim toga mogu da rashladim spavacu sobu plus dnevnu samo je izvucem u prostoriju..
Cevi sam izolovao sa polietanskom navlakom tako dasene greju previse nitiprenose toplotu tj propustaju,bucnija je od standardne klime ali to je i ocekivano jer je unutrasnja i spoljna jedinica objedinjena u mobilnim klimama i direktno je kompresor u kucistu klime sa filterima ali svakako je tisa od ps3 60gb fat konzole :D
Sve u svemu mobilna klima ako se ima odzak ili rupa uzidu sa klapnom za ventilaciju uvek bolja opcija po meni :)
Zatvoren sistem nema punjenja freona samo ciscenje filtera na kraju sezone :)
IMG_20240818_214023.jpg

Ja bih gurnuo crevo kroz štucnu u dimnjak, ako je ikako moguće, onda makar ne greješ drugu sobu :D
To nije problem ako je kuca, a ako je zgrada, onda toplota ide onom ko je sprat iznad...
Neki majmun ispod mene u zgradi tako povezao aspirator, pa svaki dan u wc-u osecam miris njegovog rucka, ili bolje da kazem smrad, obzirom kakve odvratne splachine pravi...

To nije ništa. Kod mene u zgradi je na jednu od ventilacionih vertikala u nekim stanovima vezan garderober a u drugima kuhinja. Ono kad se picnem i obučem košulju a ona bazdi na prženi lukac 😤.

Stigao lot iz Japana. Japanc je zeznuo pisalo je da sve radi ali reset dugme nije radilo. Srecom otvoren je prekidac oriban i sada radi svaki put.
1000011930.jpg
Stigao je i zamenski xbox360 shell. Super izgleda ali ne preporucujem zamenu sem ako je kontroler bas u losem kozmetickom stanju. Nisu bas tolerancije kao na stock kontroleru bilo je muka oko zatvaranja kontrolera. 😁
1000011939.jpg

@gruja33 RTX 2060 je dosta jača od RX 580 jedino što ima 2GB VRAM-a manje, ali šta je, tu je. A što se HDR-a tiče, trebalo bi da je dovoljno samo da selektuješ displej koji podržava HDR i uključiš tu opciju u settings-u.

Back
Top Bottom