Sa par nedelja zakasnjenja evo Super Pocketa kod mene. Dva dana pred launch Amazon mi canceluje preorder jer nisu obezbedili lager, bole ih patka. Morao sam poruciti od third partyja pa se cekalo. Al dobro, tu su.
Morao sam uzeti oba, jer naravno da jesam. "Pametan" im marketinski trik, gotta buy em all. Lepo su ih i oznacili #1 i #2, ostavili prostora za ekspanziju

. Uredjaji sami po sebi su nista posebno, da ne kazem bezveze - ekran niske rezolucije, naravno LCD, boje meh, slika onako. Display options su skromni, ima nekih scanlines ali nisu nesto. Zvuk je isto prilicno los, al eto tu je uticnica za slusalice. Dugmici isto nista posebno, dpad tvrd, ABXY onako nesigurni. RG35XX Mini Plus ih siju u svakom aspektu sto se ekrana, kontrola, zvuka tice.
Ali, na kineskim emulation konzolama ne mozemo da igramo fizicke kertridze. Naravno, vec je postojao portabilni Everdrive, ali za neke igre ovo je bolji form factor, tako da ko hoce da ima pocketable experience sa legalnim kertridzima nema puno izbora. A definitvno se vec nakupilo kertridza u ponudi, tako da ima sta da se igra.
No, overall ovo je ipak vise fun collectible nego ozbiljna gaming platforma.
E da, izbor ugradjenih igara je prilicno kul, tako da nije da morate da imate ozbiljnu Everdrive kolekciju da bi uzivali.
Ovo sam verovatno trebao pisati u Retro handhelds thread.