• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PC Ratchet & Clank: Rift Apart

igram ovih dana konačno. pao je izbor na 120hz40fps.
na mom tv-u je fluidnost taman dovoljna sa 40fps, a igra izgleda neuporedivo lepše u 4k nego u mutnjikavoj aliased dinamičkoj rezoluciji.

ova igra je pandan kako se iskorišćavaju najnovije tehnologije, neverovatno brz traversal, stabilan fps, raytracing. neverovatno koliko se stvari dešava na ekranu.

Pogledao sam video u linku fino i detaljno je objasnio, mislim da je neka slicna tehnika koriscena ranije u nekim igrama (u comment sekciji se spominje StarFox za GC, Prey i Spyro za PSX).

Ostavio je i super comment ispod snimka cisto da ljudi ne zapocinju krstaski rat u comment sekciji, posto covek prica o developmentu i programing trikovima.
Screenshot (4).png

Da da kasno je za to sad
Ljudi su nenormalni totalno covek pricao o tehnikama i trikovima programiranja rekao pritom da mu se svidja igra i da fantasticno izgleda, ali nazalost ljudi nisu imali razumevanja pa su malo prilegli na report dugme te je video bio uklonjen, ovo je re-upload sada.

Naravno. Ratchet Rift Apart je moguc i na PS1
To je dokazao i DF Retro kada je opisivao Soul Reaver i njen data stream, jedna od retkih PS1 igara koja nema Loading prompt tokom gameplay-a. Koristi tehnikalije tako sta je igra podeljena na malih komadici koji su medjusobono povezani tako da kad udjes u nekoj sobi recimo. Igra drzi u memoriju proslu sobu u kojoj si bio i iduca u kojoj mozes uci, dodatno igra koristi dodatne trikove kao koriscenje map data za teksture koji se ponavljaju, duplikat fajlove na CD-u itd

Soul Reaver, Titanfall, Medium i slicni, oni drze dva nivoa odjednom u memoriji.

R&C dev je jasno opisao da unloaduju stari nivo i ucitaju ceo novi [ima dugacak intervju sa DF-om]. Uradili su to da bi dizajneri nivoa mogli da stavljaju portale gde god hoce i u svakoj situaciji, bez potrebe da cimaju engine inzenjere da li je to moguce.

Naravno. Ratchet Rift Apart je moguc i na PS1
To je dokazao i DF Retro kada je opisivao Soul Reaver i njen data stream, jedna od retkih PS1 igara koja nema Loading prompt tokom gameplay-a. Koristi tehnikalije tako sta je igra podeljena na malih komadici koji su medjusobono povezani tako da kad udjes u nekoj sobi recimo. Igra drzi u memoriju proslu sobu u kojoj si bio i iduca u kojoj mozes uci, dodatno igra koristi dodatne trikove kao koriscenje map data za teksture koji se ponavljaju, duplikat fajlove na CD-u itd
Prvi Crash Bandicoot je uveo level streaming kod PS1 igara, podelili su sve nivoe na 256KB chunkove i engine je bacao stare chunkove iz memorije i ucitavao nove dovoljno brzo sa CD-a. Ali to nije ono sto R&C radi. R&C za ~2 sec kretanja kroz portal ucita ceo nivo. Pocket dimensions ne rade na taj nacin, to je samo udaljena soba koja je vec u memoriji sakrivena van pogleda glavnog nivoa, i portal koji spaja dve zone.

Photo mode pic

E-JkOxGX0AQCQeu

:D

Zasto ovo nije bilo najavljeno na showcase-u? :D

Nvidia leak je u sebi imao GT7 i Demons Souls, mislio sam da ce jedna od te dve igre prvo da stigne.

Zinulo im pedu za pare kad su videli koliko se prodao TLOU Part 1.. znalo se za ovo ali nisam ocekivao ovako brzo. Jos Gow Ragnarok i GT7 da dodju i ja namiren ;)
Tlou se najlosije prodao u nekih 400k primeraka ma da sa obzirom u kakvom stanju je izasao ni 4k nije zasluzio. Mislim da se Spiderman najbolje prodao od svih portovanih igara oko 1.5/6 miliona primeraka.

Last edited:
Back
Top Bottom