Ratchet & Clank’s rifts could ‘easily’ have been done on PS3, claims Traveller’s Tales founder | VGC (videogameschronicle.com)ova igra je pandan kako se iskorišćavaju najnovije tehnologije
Pogledao sam video u linku fino i detaljno je objasnio, mislim da je neka slicna tehnika koriscena ranije u nekim igrama (u comment sekciji se spominje StarFox za GC, Prey i Spyro za PSX).

Ljudi su nenormalni totalno covek pricao o tehnikama i trikovima programiranja rekao pritom da mu se svidja igra i da fantasticno izgleda, ali nazalost ljudi nisu imali razumevanja pa su malo prilegli na report dugme te je video bio uklonjen, ovo je re-upload sada.Da da kasno je za to sad
Mora malo clickbait da radi jbga ko bi inace kliknuo da slusa matorog developera o tehnikama i trikovima drugacijeDa ali naslov govori drugačije

Prvi Crash Bandicoot je uveo level streaming kod PS1 igara, podelili su sve nivoe na 256KB chunkove i engine je bacao stare chunkove iz memorije i ucitavao nove dovoljno brzo sa CD-a. Ali to nije ono sto R&C radi. R&C za ~2 sec kretanja kroz portal ucita ceo nivo. Pocket dimensions ne rade na taj nacin, to je samo udaljena soba koja je vec u memoriji sakrivena van pogleda glavnog nivoa, i portal koji spaja dve zone.Naravno. Ratchet Rift Apart je moguc i na PS1
To je dokazao i DF Retro kada je opisivao Soul Reaver i njen data stream, jedna od retkih PS1 igara koja nema Loading prompt tokom gameplay-a. Koristi tehnikalije tako sta je igra podeljena na malih komadici koji su medjusobono povezani tako da kad udjes u nekoj sobi recimo. Igra drzi u memoriju proslu sobu u kojoj si bio i iduca u kojoj mozes uci, dodatno igra koristi dodatne trikove kao koriscenje map data za teksture koji se ponavljaju, duplikat fajlove na CD-u itd
Tlou se najlosije prodao u nekih 400k primeraka ma da sa obzirom u kakvom stanju je izasao ni 4k nije zasluzio. Mislim da se Spiderman najbolje prodao od svih portovanih igara oko 1.5/6 miliona primeraka.Zinulo im pedu za pare kad su videli koliko se prodao TLOU Part 1.. znalo se za ovo ali nisam ocekivao ovako brzo. Jos Gow Ragnarok i GT7 da dodju i ja namiren![]()