• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Ma nema šanse, kad bude punoletan, ide u zatvor budi siguran.
Nece ici 1000%... Tata ce dobiti nanogicu max zbog pistolja, mali popravni dom i izlazi za max 3 god. Tuzno, ali videces da ce tako biti.
14 god alo ljudi, pa to je vec skoro pa covek, izgradjena licnost, koja zna sta je dobro a sta lose, i to samo u ovom usranom svetu se krivicno ne kaznjava. Mogao je pobiti i 1000 ljudi i nista ne bi bilo, isao bi na psiholoske procene kao sto ce sad i ici, malo ustanova, ovo ono..ajde popravio se i pustamo te u narod nazad, dobar si sad

Taj nesrećni dečko više nikad neće biti na slobodi, na ovaj ili onaj način, rešiće nešto ili menjati zakon, živi bili, pa videli...

U periodu od 10 godina (2009-2018) u Kanadi i Francuskoj su se desile 2 pucnjave u skolama, a u Nemackoj 1. Tako da govoriti kako je ovo ucestali dogadjaj "na Zapadu" ne pije vodu uopste, pucnjave u skolama su ucestao dogadjaj samo u Americi.

Izmedju ostalog razlozi su najlaksi pristup oruzju, urusavanje sistema mentalnog zdravlja i urusavanje obrazovnog sistema u kojem je ili nedovoljno nastavnika ili nece/ne mogu/ne znaju kako da prepoznaju znakove mentalne bolesti. (U zadnjih 30 godina plate nastavnika u Americi su se smanjile ako uzmemo u obzir inflaciju.)

Znaci imamo sve faktore osim pristupa oruzju, pa ne cudi zasto politicari i zvanicnici krive muziku, video igre, filmove, rijalitije, itd. Sve da se skrene paznja sa njihove odgovornosti.

Taj nesrećni dečko više nikad neće biti na slobodi, na ovaj ili onaj način, rešiće nešto ili menjati zakon, živi bili, pa videli...
Ustav, clan 34:

Pravna sigurnost u kaznenom pravu

Član 34

Niko se ne može oglasiti krivim za delo koje, pre nego što je učinjeno, zakonom ili drugim propisom zasnovanim na zakonu nije bilo predviđeno kao kažnjivo, niti mu se može izreći kazna koja za to delo nije bila predviđena.

Kazne se određuju prema propisu koji je važio u vreme kad je delo učinjeno, izuzev kad je kasniji propis povoljniji za učinioca. Krivična dela i krivične sankcije određuju se zakonom.

Svako se smatra nevinim za krivično delo dok se njegova krivica ne utvrdi pravnosnažnom odlukom suda.

Niko ne može biti gonjen ni kažnjen za krivično delo za koje je pravnosnažnom presudom oslobođen ili osuđen ili za koje je optužba pravnosnažno odbijena ili postupak pravnosnažno obustavljen, niti sudska odluka može biti izmenjena na štetu okrivljenog u postupku po vanrednom pravnom leku. Istim zabranama podleže vođenje postupka za neko drugo kažnjivo delo.

Izuzetno, ponavljanje postupka je dopušteno u skladu s kaznenim propisima, ako se otkriju dokazi o novim činjenicama koje su, da su bile poznate u vreme suđenja, mogle bitno da utiču na njegov ishod ili ako je u ranijem postupku došlo do bitne povrede koja je mogla uticati na njegov ishod.

Krivično gonjenje i izvršenje kazne za ratni zločin, genocid i zločin protiv čovečnosti ne zastareva.

Kod amera za iste ovakve stvari se dobija dozivotna robija, to jest nekoliko dozivotnih...

Nasi ako zakonski nisu resili ovako nesto, morace nesto da smisle pod hitno.

U periodu od 10 godina (2009-2018) u Kanadi i Francuskoj su se desile 2 pucnjave u skolama, a u Nemackoj 1. Tako da govoriti kako je ovo ucestali dogadjaj "na Zapadu" ne pije vodu uopste, pucnjave u skolama su ucestao dogadjaj samo u Americi.

Izmedju ostalog razlozi su najlaksi pristup oruzju, urusavanje sistema mentalnog zdravlja i urusavanje obrazovnog sistema u kojem je ili nedovoljno nastavnika ili nece/ne mogu/ne znaju kako da prepoznaju znakove mentalne bolesti. (U zadnjih 30 godina plate nastavnika u Americi su se smanjile ako uzmemo u obzir inflaciju.)

Znaci imamo sve faktore osim pristupa oruzju, pa ne cudi zasto politicari i zvanicnici krive muziku, video igre, filmove, rijalitije, itd. Sve da se skrene paznja sa njihove odgovornosti.
Ne samo mentalne bolesti. Ljudi sa ovih prostora nekad ne samo da ne prepoznaju nasilje (nasilničko ponašanje) nego u njemu nesvjesno ili svjesno sudjeluju.

A što se tiče Amerikanaca tamo je specifična situacija zato što, ako sam dobro shvatio, lako doći do oružja. Takođe Amerikanaca je 300 miliona. Broj stanovnika čitave bivše YU je znatno manji od toga.

Jeste li videli njegov plan? Garant je bio inspirisan pucnjavama u SAD.

plan.jpg

Meni je to nelogicno, recimo onaj spisak na papiru sa imenima koga planira da ubije, bas on ima vremena da tad u zurbi gleda spisak i koga treba, koga je vec itd... kad je ubio radnika obezbedjenja, morao je i da ubije dezurne devojcice koje su bile tu, iako ne verujem da je to planirao, bas on u tom metezu moze da probira mete...

Ne znam zbog cega je nesrecan sto nece biti vise nikada na slobodi(mada je i to diskutabilno sobzirom da je mitrovicev sin svega 24 casa bio van slobode)?
Vise nikada 8 dece i jedan covek koji su ubijeni nece ponovo videti svetlost dana i nikakva kazna (za njega)njih ne moze vratiti u zivot.

Podrzavam, mogu usput i onog crnogorskog buljasa sto je liku u nesvesti lomio ruke pa dobio smesnu kaznu.

Sent from my Galaxy Z Flip 4 using Tapatalk
Takodje mogu i one maloletnike koji su u ns spalili beskucnika i nikome nista kao u fazonu desava se jbg svakako je bio beskucnik...
Da su spalili cecinog sina ili karleusinu cerku bilo bi 7 dana zalosti ovako jbg desava se....

Meni je to nelogicno, recimo onaj spisak na papiru sa imenima koga planira da ubije, bas on ima vremena da tad u zurbi gleda spisak i koga treba, koga je vec itd... kad je ubio radnika obezbedjenja, morao je i da ubije dezurne devojcice koje su bile tu, iako ne verujem da je to planirao, bas on u tom metezu moze da probira mete...
Da mada nije da ga cekaju snajperisti ispred skole pa da ne moze da bira koga ce da ubije kada udje na cas...
Zalosno je sve ovo sto se desilo i nikakva izmena zakona nece popravioti nista,bojim se samo da ovo nece biti moguce zaustaviti tj da ce nece desiti jos negde...Ono sto je najbitnije je da se ukinu reality,dovede obrazovanje tj sistem obrazovanja na nivo da ne smes da odgovoris nastavniku da moras da ustanes kada udje u ucionicu da ne smes da koristis mobilni u toku nastave itd itd.
Jos veci debilizam koliko sma razumeo da je isao na streljanu da puca i vezba sa ocem?Ne znam samo kako moze neko ko je maloletan da rukuje sa oruzijem u streljackom klubu.
Svojevremeno sam radio kao profesionalno obezbedjenje imam i licencu,potvrdu uverenje i dozvolu za 3 vrste oruzija i nikada nisam video kada sam bio na gadjanjima da je neko dete uslo u magacin sa municijom a kamo li u streljanu ,znaci grozan uzor cak i da je sin pandura ili vojnog lica to je degenerativno.
A posto je akko tvrde planirano onda to ima smisla jer je morao proci osnovnu obuku punjenja,otkocivanja zakocivanja pistolja ,silu trzaja itd itd i na kraju nisanjenje sto je na neki nacin i najkteza stavka zavisno od mete i cilja sve u svemu tragedija da se ne ponovi nikadada nikome :(

Ne znam zbog cega je nesrecan sto nece biti vise nikada na slobodi(mada je i to diskutabilno sobzirom da je mitrovicev sin svega 24 casa bio van slobode)?

Napisao sam da je nesrecan decko, ako je tacna informacija da su ga svi matletirali, da nije bilo nikog da ga saslusa i pomogne, do ovoga ne bi doslo, mogu razumeti bes koji je osecao, ali naravno da nema opravdanja za ono sto je uradio... a sto se tice Mitrovicevog sina, ne moze da se poredi, em ovaj mali nema Mitrovica za oca, em je razlika u zlocinu prevelika...

Inace, jel ovo stvarno tacno da u Srbiji ima dosta oruzja u domacinstvima? ja sam mislio da smo tu na najnizoj stopi...

Napisao sam da je nesrecan decko, ako je tacna informacija da su ga svi matletirali, da nije bilo nikog da ga saslusa i pomogne, do ovoga ne bi doslo,
Glupost....
Mogao je komsija da pusta svaki dan muziku do 9decibala i da ga nervira i da izreseta njega...
Druga stvar zasto to nema veze sa ovim jer je ubio radnika obezbedjenja koji ga nije maltretirao.
Mogao je da ubije i spremacicu ili domara bez problema....
Ove dve sto su bile dezurne su dobile metak usput znaci kao u unrealu ih je pocistio usput(nisu na spisku ako sam dobro razumeo)
Tako da to ne pije vodu...
Treba kao u kini :streljati ga pred roditeljima da oni gledaju i posle oplakivanja streljati i njih i kraj.
Nema tu nikakvih filozofiranja za kaznu i to,nije ubio vrabce na vrbi a isto tako i one klince iz ns .
Ne znam ali mislim da smo dotakli dno sa ovim kao drustvo i verujem da ce i svi ostali to potvrditi i nararvno mnogo strucniji ljudi od mene.
a sto se tice Mitrovicevog sina, ne moze da se poredi, em ovaj mali nema Mitrovica za oca, em je razlika u zlocinu prevelika...
Nema nikakve razlike po meni ubistvo je ubistvo,razlika je samo u broju stavise mitrovicev sin je i veci zlocinac jer je prvo pobegao sa lica mesta a drugo nije bio ni 3 dana u zatvoru....A ovaj ce verovatno delimicno odgovarati ja da sam roditelj nekog deteta koje sam gajio do 13 godine,skolovao ,ispracao u skolu i da mi neko javi da mi je dete u skoli ubijeno vatrenim oruzijem.
Nema sanse da bi pocinilac prosao nekaznjeno pa ciji god da je sin/cerka.

Mozemo samo da nagadjamo i pravimo neke teorije, ako je samo tako usput ubijao kao sto kazes, sta je sa onom devojcicom koju je pogledao u oci i sklonio pistolj, nije hteo da je ubije... glupo je sad da pricamo ko da sve znamo, jednostavno ne bih pravio neke teorije dok ne cujem i njegovu stranu price, ali svakako nema opravdanja ponavljam...

Back
Top Bottom