• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Random/Free Discussion Thread

Uhapšen D.M. koji se sumnjiči da je u cilju povećanja šanse da bude izvučen kao dobitnik stana u nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“, napravio skriptu koja je automatski vršila izmene PFR brojeva fiskalnih računa i slanje ka aplikaciji nagradne igre, saopštio je MUP Srbije.

Not gonna lie, i ja sam, u teoriji naravno samo, razmišljao o ovome 😅
Ova naša policija znači uleteli kao da hapse Eskobara

1699555842627.png

Može neko pojašnjenje, šta je ovaj tačno uradio i kako je time povećavao šansu da bude izvučen? Slao lažne račune kao prave?

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

U suštini napravio je skriptu koja random (ili semi-random ako je provalio neki šablon) generiše PFR broj računa i vreme generisanja PFR-a. I onda je verovatno napravio više aplikacija više botova koji su slali to non stop (ili koliko već dozvoljavaju po minutu). Mnogo ljudi igra ovu igru, ali većina ljudi ne igra, tako da možeš da ubodeš račune koji nisu poslati i već dodati na ovaj način (ovako generišuši random račune i nadajući se da ćeš da ubodeš neki račun koji već nije dodat).
U suštini, mislim da ako nije provalio neki šablon, mislim da je mnogo malo ako je uopšte uspeo nešto da pogodi. Ali verovatno su ga provalili po broju zahteva i onda su odlučili da izvedu ovakav upad u njegov stan - kao da je Kevin Mitnik lično. Odlučili su da nad njim demonstriraju silu i pokažu ljudima da se takve stvari neće tolerisati.
1699555952155.png1699557618905.png

Last edited:
Kada zoves Dom Zdravlja:

Tu, tu, tu, neko te zove
Tu, tu, tu, i noći ove
Nisi tu, a tako mi trebaš

Inače, verovatnoća dobijanja na Lotou, 7 broja od 39 je malo preko 1 u 15miliona, a dobijanja stana, ako posaljes samo jedan račun, trenutno je jedan u 250 miliona. Ali dnevno stigne 800k računa. Tako da sigurno ima ljudi koji imaju više desetina hiljada skeniranih kodova.

Nisi trebao to da mu kazes, ozbirom da krade wi-fi od babe, ko zna sta je jos spreman da uradi...
Da napravi neke mahinacije sa babinim IP-om, pa baba zavrsi u zatvoru...

Hahahah, priznajem, ovo je bilo dobro. [emoji846] Ali OK je baba i biće dok je drži zdravlje, sada joj samo pomažem i dalje kada pozove, 2.5 GBit mog interneta mi je dovoljno. Da kucnem u drvo, daleko sam sada iza perioda kada sam ostao bez posla pa nisam imao pare ni za net a i od perioda kada je krenulo na bolje ali ja tada već bio navikao da imam besplatan net dok me vi ovde niste postideli.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ljudi koliko bi me izaslo na carini sa taksama, ako narucim nesto iz Kine,oko 500 dolara mu izadje sa shipingom ta roba, tezina paketa oko 3kg. Kod nas to prodaju za 650e pa cisto da znam koliko i da li mogu ustedeti ako sam narucim?

Back
Top Bottom