View attachment 13063View attachment 13062
Istekao mi je "rok trajanja" filteru u prečišćivaču vazduha

, pa sam se ovih dana zanimao malo kako da ga resetujem. Našao sam neke youtube klipove, sa hardverskim forama (zadržati dugme, ugasiti, pa držati dok se pali i slično) kao i da će prosto raditi ako se iščupa taj tag, samo će prijaviti da filter nema tag i nastaviće da radi (bez podataka o procentu istrošenosti filtera ofc).
Ali mene, kao i uvek, zanima kako to softverski da se reši. Krenuo sam da se igram sa čitanjem preko NFC Tools aplikacije, ali problem je kako upisati podatke (nisam znao uopšte šta predstavljaju pročitani podaci, niti kako da upišem u tag, jer ima neku vrstu šifre/zaštite).
Srećom, neko se već zanimao sa svim tim i svaka čast na svemu urađenom:
https://github.com/Flamingo-tech
I baš kada sam hteo da istražujem kako i šta da povežem, kako da napravim ceo lanac od čitanja do upisivanja u tag, na nekim inostranim forumima se pojavio lik sa opširnim istraživačkim pristupom (takodje bazira rad na uradjenom Flamingo-tech), ali je zapravo napravio sve šta treba za reset filtera softverskim putem. Tako da moj dalji rad je izgubio smisao, verovatno bih nešto slično napravio (pitanje, doduše, kada bi to bilo).
Da ovo moje igranje ne propadne u potpunosti, napravio sam sajt na srpskom sa uputstvom šta i kako uraditi za reset Xiaomi filtera, rekao bih da je dosta pregledno i jasno šta uraditi:
Resetujte svoj Xiaomi filter putem mobilnog telefona
resetuj-xiaomi-filter.netlify.app