• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Programerski kutak

Ja na mobilnom ne vidim slike (slika 1 slika 2 itd), ili mi samo nedostaje kafe u organizmu

I izvinjavam se na triple postu, mozak još nije postigao radnu temperaturu
Kako ne vidiš slike? Neće da se otvore kada kliknes? 😬

najgore od svega je što ne računa runtime, nego samo zakuca datum 4 meseca od kada si ga stavio u prečišćavač.
Ja koristim xiomi 3c. Valjda je taj, moram da proverim. Kupio sam ga pre dve godine, a krenuo da ga koristim non-stop pre godinu dana. Sada sam na 28% filtera. Možda je do modela?

Nikad ne bi pomislio da to može da se klikne 😆 daj neku boju ili underline barem
done

Ja koristim xiomi 3c. Valjda je taj, moram da proverim. Kupio sam ga pre dve godine, a krenuo da ga koristim non-stop pre godinu dana. Sada sam na 28% filtera. Možda je do modela?
Ne mora da dodje do 0% kako bi ga resetovao.

Takodje, moja iskustva su kao što kaže Maxa. Kupio sam prošle godine za black friday (bio dobar deal 3C + 3H ili kako već se zovu za 15k rsd) i ovaj sam koristio tipa dve nedelje prošle godine. I sad krenula ova nova sezona grejanja, uključim tamo novembra i vidim da je već bio na tipa 50% 60%, i evo sada se skroz istrošio a realno uopšte nije bio korišćen.

Kolko rade posao ti preciscivaci vazduha (verujem da se o tome prica)? Ja sam na malo visem spratu pa do mene bas ne dolaze buka i prasina kao na nizim spratovima. Jedino je zimi problem kad krene da se lozi, tad zatvorim sve prozore.

Sent from my iPhone using Tapatalk

meni je većinom godine čist vazduh, ali zimi iz istog razloga znači.

• Like
Reactions: Ace
Gledam ovaj na video na YT

Čovjek instalira web browsere na Windows 98 koji su napravljeni za Windows XP i mogu i danas da se koriste za surf (naročito MyPal) i vidim komentar:

"Microsoft never liked users to be developers. Using old operating systems to perform current tasks is the best incentive for developers to improve."

Šta vi mislite o ovome? Prema mom iskustvu ovo je prilično tačno iako to nije razlog zašto voldim da eksperimetišem sa sličnim problemima. Ja sam uvijek volio da se zezam i eksperimentišem sa starim operativnim sistemima, softverom i igrama za njega. Na starom forumu sam davno bio moderator i pomagao ljudima da podese igre na emulatorima za stare igre. Čak se i ona restauracija starih crtaća uklapa nekako u taj moj "trip". To sam radio a i danas slično radim iz čistog zadovoljstva a ne radi IT (developer) vještina.

Mislim da MS softver relativno dobro funkcionise na starom harveru, kao i starije verzije softvera za standardne moderne potrebe, nisam imao potrebe da neki dodatni trud ulozim tu za podesavanje. Kazem relativno jer pitanje je gde je kome ta granica, meni licno sve do 10god staro i dalje moze da obavlja vecinu zadataka, preko toga mislim da nema smisla pokusavati, vreme je za kupovinu.
Sa druge strane, android telefoni su mi uzas, koliko opadaju performanse i upotrebljivost posle official support ciklusa od 2,3 god je stvarno za neku istragu, taj hardver bi i dalje trebalo da bude potpuno upotrebljiv a ne da nisam siguran da li mogu da prosledim telefon boomer rodjacima bez stalnih poziva zasto nesto koci. Tu je stvarno spas XDA i custom romovi, preporode telefon i to je deo gde trenutno ulazem trud za takva neka čačkanja.

Nije uopšte poenta komentara sa YT a ni mog tvita da se osposobi stari Microsoftov sistem za rad d bi se svakodnevno koristio na novom hardveru umjesto npr Windowsa 10 ili 11. Poenta je u ovome "to improve". Nakon svih tih egzibicija sa Windowsom 98, ME i XP bolje ćeš poznavati i novije operativne sisteme i lakše ćeš izlaziti na kraj sa problemima koji iskrsnu na tim operativnim sistemima. Meni to nije glavna motivacija da se zezam sa starim igrama i softverom na starim operativnim sistemima. To radim iz zadovoljstva ali sam na taj način kroz igru stekao i određene IT vještine.

Eh da što se tiče truda za osposobljavanje starog softvera, nekad zaista zna da bude egzibicija. Ovaj MyPal i Firefox 52 nisu uopšte za Windows 98 btw. Takođe instalacija npr Windows XP-a na Haswell sistemu me je zezala. Dosta igara koje sam probao na Qemu-3dfx treba dodatno podesiti i to zna da bude cimanje a nije da nemam iskustva. Windows 95 sam prvi put instalirao 1999. na 486 računaru.
Takođe znam ljude za koji su programeri (nisu svi takvi naravno, ima onih koji više znaju od mene) a dosta od toga što sam naveo bi im bilo cimanje jer jednostavno nemaju dovoljno iskustva u rješavanju ovi problema.

Last edited:
Back
Top Bottom