• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

Switch Poll: Kada izlazi novi Nintendo Switch?

Kada izlazi nova Switch konzola?

• Q2 2023.

• Q3 2023.

• Q4 2023.

• Q1 2024.

• Q2 2024.

• Q3 2024.

• Q4 2024.

• Q1 2025.

• Q2 2025. ili kasnije

Results are only viewable after voting.
Pa biće next gen u odnosu na trenutni Switch, trebao bi da bude generacijski skok plus DLSS,
ali naravno da se snaga neće moći porediti sa snagom ful kućnih konzola, ipak je u pitanju mobilni hardver koji treba da stane mobilni form factor.

Verovatno nešto slično kao Steam Deck, samo plus DLSS ali sa manje od 16GB RAM-a (8-12GB).

Jedini SoC koji nVidia trenutno ima na raspolaganju a da je pravi generacijski skok u odnosu na onaj u Switch-u je T234, T194 ne bi bio ni izbliza dovoljan.

Spominje se T239 čip, custom verzija T234 čipa.

A to je ogroman skok u odnosu na Tegra X1 (koji trenutni Switch ima) čak i ako računamo T234 čip, i to bez DLSS-a.

Što se tiče cene, očekujem cenu od $399.

Neće u 23 nikako, u 24 verovatno, mada sam ja glasao Q1 25 iz nekog razloga. Rekao bih da su mart ili novembar 24 najverovatniji.

Da prokomentarišemo rezultate sada kada se sve sleglo.

Ubedljiva većina je glasala za opciju Q4 2024. a zanimljivo je da na drugom mestu nije kvartal pre ili posle tog već Q2 2024.

Nije bilo ultra optimista koji smatraju da bi novi Switch mogao da izađe već u Q2 2023., što bi maltene bio Shadow launch s obzirom da nema nikakvih najava.

Ako gledamo samo po godinama, prognoze izgledaju ovako:
2023. - 7%
2024. - 77%
2025. - 16%

Iako su male šanse da novi Switch izađe ove godine interesantno je da duplo više ljudi misli da će se to pre desiti tek 2025-e.

To moze biti bilo sta, cak i bilo koji od ovih trenutnih Steam Deck alternativa ili cak onaj PlayStation remote stream handheld.

rdit - Koliko ce se Switch kupaca buniti ako sa OLED-a budu morali da predju nazad na LCD?

Last edited:
jebem ih usta nintendovska. taman sam planirao da kupim novu konzolu, ali bez oleda, slaba šansa...

OLED u Switch-u nije nešto naročito kvalitetan. Desilo se sa Vitom da se pređe na IPS i odlično je prošlo po pitanju kvalitete slike.

Vidim online price da ima dosta green artifaka u near-black slici sad na ovoj specijalnoj Zelda TotK konzoli, kako koga zapadne.

Sa ovom poslednjom turom najavljenih igara za Switch počinje i meni da deluje da 2025-a nije toliko nerealna opcija.

Hmmm, account...sto znaci da ce digitalne igre biti backward compatible.
Nadam se da cu moci da koristim switch kartridze na novom sistemu inace...propas' :D

Back
Top Bottom