• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Super izgleda imho. Josh jedan razlog da se uzme PS5.

Kakvo je trenutno stanje sa PS5 konzolama u Srbiji?
@DieH@rd Ti bese uzeo po redovnoj ceni?! To nesto regular pre-order u Games-u, Gigatron, Computerland? Ili shverc-komerc iz Madjarske?
Bas sam pokusavao posednjih mesec dana da nadjem ps5 za kolegu.Pratio oglase trazio svuda.Na kraju sam nasao disk verziju na oglasima(uvoz iz Svajcarske) za 690e.Malo vise od 100e skuplje od redovne cene ovde.Kome bas treba konzola mislim da vec sada nije tamo strasno stanje.

Malo vise je 190€ skuplje. A kakvo je trenutno stanje nece se uzimati ista od tehnike u skorije vreme.

Stvarno je preterano ovo sta se desava u svetu. Kad vidim gde je bila cena laptopa pre korona epidemije i gde je sad. I sta se desilo sa novom generacijom gaming konzole i zasto jos nema pojeftinjenje za last gen takodje i situacija sa GPU-a..... dodje mi da prespim ovaj period znajuci da ista od toga sta se prodaje nije ni najmanje realno procenjeno.
Jasno mi je da ponuda i traznja odreduje cene, ali ne mogu preci preko toga kad znam da u normalnim uslovima sve bi bilo drugacije

Odlozeno opet. Prvo su ciljali na decembar 2020, pa maj, a sada septembar.

Mozda ima veze sa ekskluzivnoscu.

Jasno mi je da ponuda i traznja odreduje cene, ali ne mogu preci preko toga kad znam da u normalnim uslovima sve bi bilo drugacije
A, sta ako je ovo “novo normalno”?
Sta ako se vise necemo vratiti “na staro”?
Sta ako remote work postane de facto i u post korona periodu u mnogim oblastima?
Sta ako je ovaj veliki PC sales skok u stvari ogranicen malim kolicinama PCija i trend nastavi da raste? Sta ako mining uzme jos vise maha?

Na remote work se primecujem zale oni koji vec imaju problema sa developmentom.

Surov biznis. Sto se 1st party timova tice, Sony izgleda aktivno cilja da pravi samo velike hit igre. Mada sto se ovog izvestaja tice, u fokusu su mali 1st party timovi.

Ukratko:

"Secret San Diego" studio o kojem smo culi glasine godinama je hteo da radi na nextgen Uncharted remake-u [ja sam se nadao da je u pitanju spinoff ili nastavak//prequel sa novom postavom], ali su umesto toga uspeli da dobiju nextgen TLOU1 remake projekt. Tim je ostao mali, i dobijao je sve vise pomoci od strane Naughty Dog-a, sve do momenta kada je ceo projekat dodeljen ND-u. Novi tim nije dobio trazen budzet sansu da ostane samostalan.

Preduga i preskupa produkcija Days Gone-a u Bend-u je dovela do odbijanja Sony-a da greenlightyje nastavak. Pola studija je dodeljeno ND-u na pravljenju MP sekcije TLOU2, a druga polovina je trebala da uradi remake Uncharteda. Taj deo tima se pobunio, trazio da projekat bude ukinut i da prave unikatnu igru. Dobili su to sto su trazili.

Sve u svemu, lots of bombshells, sad znamo sta se desavalo u ta dva San Diego studija.

Hteli su izgleda lagan "prvi zadatak", a sada je taj posao prebacen jednom timu u Bend-u. Meni je vise cudna vest da rade na remasteru TLOU1. Ta igra jeste iz PS3 ere, ali je i dalje upecatljiva i danas.

IMO, takve remastere treba da radi ili originalni tim ili neko ko je specializovan za to [Bluepoint].

Sony bed gaj. MCRSFT gud gaj.
Svi su istovremeno dobri i losi, samo zavisi sta su nedavno izdali sto je bilo popularno kod igraca. :D

Twitch streamer [i direktor prvog God of War-a] David Jaffe tvrdi da Sony radi na Game Pass alternativi.

Jim Ryan je takodje hintovao da ce biti PlayStation-ovog odgovora na game Pass:
While not explaining exactly what the response will be, Ryan did make clear that, "There is actually news to come, but just not today."

David Jaffe je odrzao dugacak intervju sa ko-reziserom Days Gone-a Jeff Ross-om koji je napustio tim pre par meseci.

- Rani deo Days Gone produkcije je bio veoma bolan, dve godine im je trebalo da nauce/adaptiraju Unreal 4 & custom tools za njihove potrebe. Tada je tim bio u "crisis modu".
- DG1 je bila profitabilna igra za Sony, i najbolje prodana igra u istoriji Bend-a.
- Bend je bio 45 developera na pocetku DG1, i tim je narastao do ~120.
- Igra je drasticno probila budzet & vreme proizvodnje.
- Ciljali su na 30hr main campaign path, igra je zavrsila sa duzom kampanjom. Mozda su preterali sa duzinom.
- Sony je veoma "hands off" sto se tice kontrole nad projektima posle greenlight-a i pomazu u svakom smislu. Ali nemaju beskrajno para i paze gde ulazu.
- Naughty Dog nije imao komentare o slicnosti sa TLOU-om, mnogi studiji sami razviju slicne gameplay/story elemente.
- Nije hteo da potvrdi trenutni status za DG2 i nije hteo da objavi tacan broj prodatih kopija DG1 igre zbog NDA-a.
- Odlazak drugog ko-direktora John Garvin-a posle premijere DG1 je dosta promenilo atmosferu u timu.
- DG2 je pocet sa ranim razvojom sto se engine-a tice, uglavnom tradicionalne stvari koje su ~"hteli da imaju tokom DG1 a koje su ostavili za nastavak".

...toliko za sada, show jos traje

Back
Top Bottom