• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Kraken kompresuje sve, a tesksture se jos dodatno kompresuju sa onim drugim Oodle sistemom. Sve je HW accelerated ofc.

SeriesX je skoro 10GB veca instalacija od PS5, al i dalje je dosta bolje od oldgen-a.

Takodje, dev alati za PS4 prave duplikate asseta kako bi se igra brze ucitavala na starim hard drive-ovima, a posto PS5 ima SSD, za tim vise nema potrebe - tu se gubi dosta GiB.

e.g.

Nije ekskluzivno PS5 tech, ali PS5 ima taj dekompresor koji dobro radi sa Krakenom, pa može više odjednom da otpakuje od konkurencije, i zbog toga više stvari može u startu da se kompresuje.

A ko je rekao da jeste PS5 tech? I valjda bi (ako jeste do tekstura, a nije) onda igra za PS5 više zauzimala prostora. Pre će biti da je do bolje kompresije.
Rekao je DieHard. Znaci mislio je na ili Sony ili AMD.

A tech jeste zbog kompresije textura i jeste samo na PS5, ne na Xboxu, ali zato sto je Sony platio licencu, a ne zato sto Sony specific hw ili 1st party algorithm.

U pitanju je konkretno

A generic kompresija sa 73 na 39, ne mislis da je prevelika razlika?
Zamisli da se smanji za toliko internet protok? Ili podaci na kompjuterima?
To je skoro 50% smanjenja protoka, odnosno toliko povecanja mesta na npr mobilnim, kompjuterima ili serverima.
Mislim da za takvih skokova u non-specific kompresiji vise nema mesta, ni blizu.
Ovo je zanimljivo takmicenje u data kompresiji, ali se takmice da poboljsaju velicinu 1%!

Ovo za texture je skroz razlicit problem. Nije u pitanju random 1/0 podatak, vec nesto sto ima mnogo konkretnije patterne, pa je moguce biti mnogo specificniji sa algoritmom. I jaci CPU vise RAM-a i brzi SSD otvaraju nove mogucnosti (tipa probaj obican rar, zip da zapakujes vecom kompresijom, povecace se vreme operacije).

Kakvo je trenutno stanje sa PS5 konzolama u Srbiji?
@DieH@rd Ti bese uzeo po redovnoj ceni?! To nesto regular pre-order u Games-u, Gigatron, Computerland? Ili shverc-komerc iz Madjarske?

mislim da je treca varijanta, veza u Games-u, Gigatron, Computerland
Meni se smucilo ovo sve sa ps5.Niko nece da ti da neke informacije,niko nece ni da odgovori na mail cak i gde sam na listi cekanja.Niti znam koji sam niti koliko i kad nabavljaju sledecu turu(ja cekam digital)Na tehnimaniji se kobejagi pojavi i nestane.Games reklamira u njihovom casopisu ps5 i pise rezervacija a niti mozes da rezervises niti ti daju neka obavestenja vezana za to..a na KP preskupo

Yup, posrecila mi se "treca varijanta" za redovnu cenu iz radnje posto sam clan redakcije gaming sajta.

A sto se nasih radnji tice, prevelika je potraznja i kod ljudi koji su na listi i onih koji hoce da se ubace na listu [ponajvise rodjaci/prijatelji zaposlenih u distribuciji].

Strpite se jos 3-6 meseci. Taman da izbace i novu reviziju.

marvelsspider-man_mil9sj0l.jpg

Miles u 60RT modu je bas odlican & load times are INSANE. Kampanju sam presao na PS4, a na PS5 cu da vijam platinu.

marvelsspider-man_mil9sj0l.jpg

Miles u 60RT modu je bas odlican & load times are INSANE. Kampanju sam presao na PS4, a na PS5 cu da vijam platinu.

E sinko.... u moje vreme, Miles Morales je imao samo 30fps sa RT. Danasnja mladez.... sve brzo....

PS5 ekskuziva od nekog indie studija, koliko vidim nisu izdali nista do sada. Samo tech demo video:

Abandoned is an cinematic horror survival shooter that emulates realistic survival in first person perspective set in an massive detailed open world environment.

"Our team is still unravelling the power of PS5 but we’ve made amazing progress so far. The console allows us to process high quality motion capture, all running at 60 FPS and rendered at a native 4K"

Back
Top Bottom