• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Dobro, što se naših igara tiče, mirni smo.

OG4zBI6.png

Bolje pitanje je što je neko dopustio da se baterija 'zakopa' tako duboko umjesto da bude trivijalan posao staviti novu.

Danas je izgleda stigla ili veoma brzo stize nova tura konzola u domace radnje. Do kraje nedelje ce znaci biti navala novih oglasa na KP.

Najniza cena trenutno na kp je 700 eura. Op op...spusta se lagano

Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока

Najniza cena trenutno na kp je 700 eura. Op op...spusta se lagano

Za mesec i po dana će biti pola godine od launch-a konzole. Baš se lagano sve spušta u pm...

Setite se samo nasih cena za PS3 posle premijere. Nije se dzaba pravio okup kod FD-a, tada je PS3 bio bas retka zverka.

Moj Sony backlog je poprilicno velik. Ps4 sam propustio, tako da tu imam desetak igara koje cu peglati u 60 fps. Ocekujem da krajem maja ugrabim svoj ps5. Samo laganica [emoji846]

ZivaRT (Ziva Real Time) is a machine learning based technology that allows a user to get nearly film-quality shape deformation results in real time. In particular, the software takes in a set of representative high-quality mesh shapes and poses, and trains a machine-learning model to learn how to deform and skin the mesh. ZivaRT allows for near film quality characters to be deployed in applications in real time.

Jbt u ponedeljak sam u temi za Days Gone bukvalno napisao ovo. Imam neki osecaj da ce biti skorije na PSN plusu.
Poslednjih nekoliko meseci bas imam srece. Svakog meseca izbace bar jednu igru koju sam planirao da kupim.

Prvih par utisaka PS5 konzole - veoma veoma brz OS, odlican gamepad, maltene necujna u radu. Veoma sam zadovoljan.

Za igranje nisam imao puno vremena pre vikenda, samo sam upalio malo Astrobot-a [super je, gamepad je glavna zvezda te igre], Demons Souls [mah gawd so good], i kod God of War-a upalih NG+ [znaci bas sam se odisevio kako dobro sada radi u CB4K60 modu, silky smooth, izgleda kao utegnuta nextgen launch igra].

E da, Activity cards je bas super nova opcija.

Na primer ako je Demons Souls ugasen, umesto kliktanja na ikonicu igre i redovnog boota kroz opening logoe i upad u main menu [continue, new game, options...], bolje je spustiti se dva koraka nize nize na activity feed i kliknuti Square dugme na "Resume" karticu. Upali se samo onaj Wallpaper splash, i odmah posle toga ide Logging on Server prompt i upadam na mesto gde sam prestao da igram. Totalno preskace main menu. Isto je i sa Astrobotom koji se nestvarno brzo ucitava [bukvalno od klika na resume activity card do gameplay-a za 7-8 sec]. Videcu kako radi u drugim igrama, ali nadam se da ce sto vise igara ignorisati ucitavanje main menija, i odmah ovako upadati u zadnji save.

Treba da dodaju opciju da kada god se igra pali sa kockom i na samoj ikonici igre gore da se aktivira prvo Resume acitivty card ako postoji. Ako ga nema, tek onda cold boot.

Jos jedan primer dobre kompresije
Ex57XpKWQAQVslh
Nije ovo PS5 tech.
Ali jeste super zanimljivo sto je i dalje moguce pronaci bolje algoritme za kompresiju.
Mada ovde se verovatno odnosi najvise na texture velike rezolucije.

A ko je rekao da jeste PS5 tech? I valjda bi (ako jeste do tekstura, a nije) onda igra za PS5 više zauzimala prostora. Pre će biti da je do bolje kompresije.

Back
Top Bottom