Chodex
I'm a ghost!
- Reaction score
- 3,187
pa ko špekuliše, pera i žika? koga boli kurac...![]()
gamespot.
pa ko špekuliše, pera i žika? koga boli kurac...![]()
XSS je u startu zamišljen kao jeftin(ij)a next-gen konzola, da ne kažem XSX za siromašne ili jednostavno za ljude koji neće/ne žele da daju 500€ za konzolu, a opet bi da imaju mogućnost da igraju igre namenjene novoj generaciji konzola (uz naravno downgrade-ovanu grafiku).Auf kakva greska, hteo sam da napisem Series S.![]()
kakvu oni bitnoću imaju u sonijevom proizvodnom procesu?gamespot.
Ne moraju da menjaju chip, samo treba da ga nasviraju [trenutno radi na 1.5GHz, a cip u PS5 ide do 2.3GHz]. Sa vecim klokovima [i od sad ugasena 4 CU-a nek ugase samo 2] i brzim ram-om [trenutno koriste entry 14gbps chipove] bice konzola odmah primetno brza.XSS je u startu zamišljen kao jeftin(ij)a next-gen konzola, da ne kažem XSX za siromašne ili jednostavno za ljude koji neće/ne žele da daju 500€ za konzolu, a opet bi da imaju mogućnost da igraju igre namenjene novoj generaciji konzola (uz naravno downgrade-ovanu grafiku).
kakvu oni bitnoću imaju u sonijevom proizvodnom procesu?
to ti pričam...![]()
Koja generacija je toliko trajala? Ko se tome nada? Do sada je svaka generacija trajala 6-7 godina, tako da čisto sumnjam da će trenutna trajati išta duže.#generacijadatraje10godina
Takodje, ta generacija mi se chinila kao da joj nikad netje kraj.Ja imam utisak da je PS3/X360 generacija trajala beskonačno.
PS3/x360 gen je trajao najduze, ali kada su stigli PS4/xbone svi su napustili stare konzole sto brze. Imam osecaj da je samo tokom 2014. trajao taj crossgen [bilo je i kasnije, ali manje bitni naslovi]. Vec u 2015 je stigla navala nextgen only igara [mart Bloodborne, april MKX, maj Witcher3, jun Arkham Knight. jul RocketLeague, avg Until Dawn].Nije to toliko nemoguca misija. Konkretno mislim na 4-5 godina plus 2 cross, umesto 7 godina plus 2-3 cross.
Ne nadam se ofc ali ne bi mi smetalo ni najmanje da budem iskren.Ko se tome nada?
PS3/x360 gen je trajao najduze, ali kada su stigli PS4/xbone svi su napustili stare konzole sto brze. Imam osecaj da je samo tokom 2014. trajao taj crossgen [bilo je i kasnije, ali manje bitni naslovi]. Vec u 2015 je stigla navala nextgen only igara [mart Bloodborne, april MKX, maj Witcher3, jun Arkham Knight. jul RocketLeague, avg Until Dawn].
Sad sa PS5/Series, crossgen period traje duze jer su po prvi put arhitekture ostale iste, pandemija je usporila stancanje hardvera/softvera, i nextgen-only igre se dugo prave.