• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Sony engineer "As for the Portal, only difference between Remote Play and PS Cloud is where the server is located and technically there should be no issues. We will start from the Remote Play and continue verifying things."

Sony tradicionalno bas voli da ne obecava stvari. Ponekad bi im to bas pomoglo oko promocije svojih uredjaja i servisa, ali ne. Ona luda Killzone Shadowfall tuzba je promenila sve. :D

Pošto se niko nije oglasio po pitanju RAM-a na Portalu (samo trube da su low-cost komponente u pitanju), pogledao sam teardown i našao šta je u pitanju:

Znači 4GB LPDDR4X @ 4266Mhz
Solidna baza sveukupno ako se nekada hakuje.

Playstation 5

E ovako:
Posle citavih 2 dana od kako imam ps5 moram da napisem pozitivne stvari i negativne stvari :D

Kontroler je predobar ali ima mane :(
Stikovi su precizniji ali jako pipavi
Ergonomija je odlicna ali plastika koja je ubacena izmedju je jako i nekako mi to najvise smeta
Slika
IMG_20231119_142249.jpg
Heptik fidbek ili kako se vec kaze pravilno za te otpore i vibracije na kontroleru su mi glupost....
Nista specijalno i nikako nisam dobijen time (za sada)
To mi je bas sisanje ovaca dok ima.
Ne kazem da ne postoji i da nisam par puta osetio u nekim momentima ali mi nije nista impresivno.
Konzola kao konzola vizuelno je kao neki aparat za varenje iz 20316 god ali ne smeta jer je stvarno unikatno odradjen kao ps3 nekada bar po meni.
Gledajuci na to ima neki sarm samo je nezgodno jer covece kolika konzola,keva mislila da sam kupio televizor za kuhinju :D
Necujan je u odnosu na ps4 bucka jer ja nisam imao slim i pro a ne mogu da tvrdim nista vise jer ne znam koliko su bucne te konzole,pro sam jednom cuo da se cuje kao kamioni u boru koji vade rude otprilike kada se igrao god of war na njemu...
Slim mi je nekako isti kao ps4 fat otprilike..
usb c za punjenje je lepa stavka a inace posle dan ipo mi je dualsense isisao bateriju tako da mi je to jos jedna od negativnih stvari.

IMG_20231119_132658.jpg
IMG_20231119_142317.jpg
Ostre ivice tj ne zaobljenje na kraju kontrolera ne znam iz kojeg razloga mi menja malo utisak,racunam da je samo zbog dizajna jer i konzola ima te kao usi ili ti spiceve.
IMG_20231119_132636.jpg
Igrao sam malo asterixa xxl romastered i cak i u tim manjim igrama se primete poboljsanja.
Nararvno posle par tutorijala sam shvatio da po defaultu nije u performance modu konzola pa sam je prebacio i ola,igre i vise nego dovoljno popunjavaju rupe kada je ps5 njih pustio.
Igre za ps4 popud dajs gone i god of war 3 remasteri su bogom dani da se igraju na ovoj konzoli :)IMG_20231117_180511.jpg
Danas cu probati kilzone za ps4 kako izgleda i radi na ps5 :)
IMG_20231119_143826.jpg

Generalno to je manje vise to i mislim da konzola vredi jer je nekako izrada i kvalitet kada se drzi uruci kontroler i sam materijal na premijum nivou :)
Eto toliko od mene o ps5 za 2 dana :D
Nadam se da sam bio objektivan :D
Samo da dodam da je posle updejta vestacka inteligencija pocela da govori sve sta radim u meniju i cita neke detalje kada se klikne na nesto u izboru menija pa ima info o tome sto mi se jako svidja i deluje isto tako futuristicki koliko i sama konzola :)

Last edited:
Ako i dalje daju "Astro Bot" uz konzolu to obavezno odigraj. Ne samo što je dobra demonstracija šta sve konzola može, nego je i super igra.
Vec je instaliran na konzoli po prvom botovanju konzole,probacu svakako cim zavrsim jos jednom kraj od kilzone shadow fall posto sejviovi radi,inace ga igram i opusteno ova igra sisa 50posto novih fps igara danas.
Znam da je taj astrobot neka ikona sada ali sam ga video dok sam igrao ps4 samo na ps4 je neka vr igra cini mi se ?

Ma, batali "Senkopad" i baci se na "AB" :)
I ja sam redovno pravio istu grešku pa bih na novoj konzoli prenosio stare navike.
AB je smišljena kao demo nove konzole a tu je i istorijat sonija i posvete legendarnim igrama a sve prikazano kroz ultrazabavnu maštovitu igru.

Svakako mogućnosti Dualsense-a ne možeš da iskusiš kroz Killzone Shadowfall ili Days Gone jer su to PS4 igre. Te igre su razvijane za tadašnji Dualshock 4 džojped, tako da će se i Dualsense kod tih igara ponašati kao Dualshock 4 džojped. Igraj Astrobota, super je.

Povlacim sve sto sam rekao za adaptivne trigere i vibracije ali za sada samo u ovoj igri astro bot sam video da ima dubinske implementacije :)
Svidja mi se sto se u igri koristi i ziroskop tj moushn kontrole kao na ps3 svojevremeneo :)
Počni da nabavljaš PS5 igre (ekskluzive pre svega) pa ćeš videti da koriste haptics mogućnosti džojpeda. U krajnjem slučaju sve zavisi od developera da li hoće/neće da implementiraju takve mogućnosti u svojim naslovima.

Adaptivni trigeri su mi bukvalno najbolja stvar kod petice. Ogromna razlika kod trka, pucanja itd. Igram Cyberpunk na smenu na ps5 i Decku i bukvalno mi ne fali grafika nego ti adaptivni trigeri.

Uopste nisu impresionirani Portalom. Sony im je poslao konzolu nedelju dana kasnije u odnosu na ostale.

Back
Top Bottom