• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Rođače :p , ko ima PS5 i hoće da igra samo igre koje su dostupne na PS5 u handheld modu, sad ne mora da kupuje Deck,
to je poenta u ovom slučaju a ne da li je Portal pravi handheld (a nije, pošto samo strimuje igre sa PS5).

Primer, neko ima PS5 i recimo igrao bi Fifu u handheld modu, sad može a da ne mora da kupuje Switch ili Deck gde bi morao ponovo da plaća igru.
Ko kupuje Deck veruj mi da ga ne kupuje zbog Ps5 igara..tako da Deck i ovo ruzno g... su dva razlicita sveta i totalno drugi ciljani tip kupaca

Ko kupuje Deck veruj mi da ga ne kupuje zbog Ps5 igara..tako da Deck i ovo ruzno g... su dva razlicita sveta i totalno drugi ciljani tip kupaca

Naravno ne mislim na samo PS5 ekskluzive već i na multiplatform igre kojih je sigurno par hiljada ako računamo i PS4 biblioteku,
ciljani tip kupca za ovo je vrlo očigledan, PS5 vlasnici koji vole da igraju i u handheld modu.

Ali reći da nema preklapanja sa Deck-om/Switch-om je pogrešno, zato što sigurno među PS5 vlasnicima ima ljudi koji su imali u planu neki handheld kako bi igrali u handheldu modu neke igre koje imaju i na svojoj PS5 konzoli, i da će sada uzeti ovo.

Čisto da ne bude zabune, ne kažem da je ovo super stvar ili bolji izbor u odnosu na Deck ili Switch, već da ima svoje mesto na tržištu.

lolcow globalni, a ti si naš
Kamo sreće da jesam, a bolje i to nego izbacivač frustracija ;)

Edit

Uređaj jeste ružan, ali je totalno nebitno kako izgleda kad ga ne koristiš, a kad ga koristiš, gledaš samo u ekran.
Druga stvar za kolekcionare...
Takođe, ovo je ubedljivo najudobniji hendheld i ako se ne varam sa najvećim ekranom.

Last edited:
Da možeš lokalno da igraš igre sa starijih PS sistema, ideš na PS store, gledaš trofeje/profile ili šta već sve možeš na PS5 OS-u + imaš uređaj optimizovan za stream sa PS5 to bi po meni bio kul uređaj.

Ovako me običan joypad koji je usput i čist bacač slike ne privlači nešto, plus ne vidim što bi koštao više od 150$.

With a launch date less than a month away, not much has been reported about the PS Vita. Many consumers are still unaware of the device and it’s capabilities, even though it has already launched in Japan. Now, Sony’s latest handheld is available to play in all Gamestation and GAME store across the UK. Letting the general public get a hands on experience prior to launch may have been a wise move on Sony’s part, but will this be what is needed to finally stir up some emotion over the Vita?

With the amount of new technology and connectivity options coupled with a more impressive line of games in the future, the Vita has potential.

When comparing the Vita to the Nintendo 3DS, the Vita is far superior. For instance, the Vita has the option of cellular coverage, as reported late last year, while the 3DS is tied down to a WiFi connection. In addition, the Vita also has the ability to directly communicate with the PS3. When looking at all the technology inside the Vita, it is hard to see how the 3DS will compete. Is Nintendo still even considered the competition or have we shifted to comparing handheld gaming devices to the latest tablets? Personally, neither seem to be fair competition.

Nintendo has always seemed to generally target a younger audience with their exclusive games, whereas the Vita seems to hit them all. With major titles like Uncharted and Resistance, older gamers accustom to consoles will have no problem enjoying the experience, while games like Little Big Planet and Rayman Origins can appeal to a younger crowd. On top of that, the vast abilities of the Vita itself will keep any tech junky at bay.

Who is Sony really competing with here? It seems to me that the biggest competitor for Sony in the handheld market, is Sony themselves.

Sony doesn’t have the best record with pleasing the general audience. The fact that Sony has acknowledged this potential issue really goes the extra mile for me. Giving consumers the ability to physically try their product prior to purchasing may be that extra push to expose everyone to the potential of the device. One can only hope that they extend the offer over into North America prior to February 22.

In the coming month, I expect to see more forms of media coverage and publicity around the launch. Will these be what it takes to really drive up the figures at launch, because it seems like the tactic could only help? What more is needed for the Vita to succeed, or does the product speak for itself? One thing is for sure, it is due time Sony.

Kakav low effort. Ja postovo gameindustry.biz, a ti nasao random n4g article grab koji vodi na mrtav forum thread. :D

Inace, kada je Vita bila predstavljena svi su mislili da ce biti jako uspesna je 3DS imao istu cenu od $250. Onda je usledio agresivni AMBASSADOR price cut i duboko poklanjanje vodjstva Nintenda, a Vita je ostala bez velike softverske podrske.

S velikom razlikom što je Vita bila dobro koncipiran uređaj sa logičnom namenom, nije probala jer je bila besmislena sama po sebi već jer ju je Sony uništio.

Nije baš uporedivo s Portalom gde je i sam koncept upitan. Mislim svakako ih je razvoj koštao okvirno 0$ a opipaće malo tržište, to mi deluje kao glavna poenta.

ako je istinit onaj 'dev' video u kojem se vidi da Android radi u pozadini očekujem da ne bude totalni raspad.

Da kupovinom psp il kako se zove dobijam automagično smooth experience u handheld modu, za 200e bi bio super dodatak konzoli. S obzirom da zahteva odličnu mrežnu infrastrukturu u kući da bi radio iole podnošljivo, čisto sumnjam da će se primiti.

PS5 sam daje WiFi6 signal, ako je igrac u dometu toga nema potrebe za "odlicnom mreznom infastrukturom u kuci".

Pozeljno je naravno da je PS5 ethernet kablom nakacen na ruter da se interni WiFi rastereti od PSN konekcije. Ako je PS5 nakacen na kucni WiFi router, moze se RP nakaciti i na to. Tako ja koristim RP i radi OK.

edit - Mnogi zaboravljaju da je Vita mogla direktno da se kaci na konzolu za RP bez ikakvog drugog kucnog networking hardvera/kabela, dok se iOS/Android uredjaji ipak moraju kaciti na WiFi router.

edit2 - Oficijelna stranica PSPortala je up, u ovom promo materijalu se ne spominje mogucnost direktne konekcije.

Last edited:
Bice tragedija ako ne naprave nastavak na Robot Rescue. Vrhunski platformer koji je bas fino iskoristio VR okruzenje i prisustvo 3D tracked gamepada i glave igraca.

h5oijwgccht21.gif

Port keca bi bio malo tezi jer PSVR2 ne moze da prati DualSense u 3D prostoru.

Last edited:
Back
Top Bottom