• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ali što ne bi prodavali 15 miliona kad je tako jednostavno? To je suština priče. Da li ekskluzive imaju neki značaj ili ne.
imaju, ako su N ekskluzive. Sony je nekoliko puta pokušao da se dopadne i mlađima i starijima kroz Sackboya, Ratcheta ili Astro Bota, ali bezuspešno, nemaju tu magiju. GoW:R je imao odličnu prodaju ali na za znatno veći vremenski raspon, Uncharted nikada neće dostići popularnost kao Zelda ili bilo koji drugi N IP. Nintendo je TOLIKO veliki da oni neće da se dovijaju kao MS i Sony sa releasovima na više platformi. Ove razumem što to rade, ali razumem i Nintendo što to neće da radi

Ali što ne bi prodavali 15 miliona kad je tako jednostavno? To je suština priče. Da li ekskluzive imaju neki značaj ili ne.

PS4 se odlično prodavao prve 2 godine bez neke jače ekskluzive, PS5 je od početka bio rasprodat opet bez nekih ekskluziva (mislim da je samo Demon Souls Remake bio jača ekskluziva prve 2 godine), i sada su skoro sve najveće/najbolje PS5 igre cross gen..ako se gleda lista najprodavanjih igara, multplatform igre dominiraju (bar kad su PS5/XsX konzole u pitanju).

Ako govorimo o Sony i MS platformama, ekskluzive i dalje imaju neki značaj, ali je to mnogo manji značaj nego ranije (pre PS4 generacije) kada su se baš čekale jake ekskluzivne igre da bi konzole počele odlično prodavati, sada konzola bude rasproda i ogromna većina ljudi kupuje novu konzolu automatski čak i bez jakih ekskluziva.

Glavno pitanje je, ako je tako, zašto se onda PS5 mnogo bolje prodaje nego XsX!?
U gore opisanoj situaciji, brend igra jaku ulogu, a PlayStation je mnogo jači konzolni brend nego Xbox i većini je default izbor,
što naravno ne znači da MS-u jake ekskluzive ne bi pomogle protiv PS5.

Nintendo je naravno posebna priča, oni bi da nemaju jake ekskluzive bez problema mogli da zatvore svoju hardver diviziju,
preko 90% kupaca kupuje Nintendo hardver da bi prvenstveno igrali Nintendo igre (primer Mario, Zeldu, Pokemon..) a ne da bi igrali recimo Fifu ili neku drugu multiplatform igru.

Mahh šta bi bilo kad bi bilo...
Činjenično stanje je sada a ne kad će biti dal će biti sony sada nema igara koji će mu kurac ekskluzive i igre kada bude dolazio ps6? Sećam se lepih dana launča ps3 konzole i kukanja sa manjkom ekskluziva ta konzola je i dan danas zadržala svoje launč ekskluzive kao što su notorstorm i resustance, untold legends, genji :) bez emulacije nema ih ni na jesnoj platformi, možda nisu neke igre ali eto ostale su na konzoli do današnjeg dana [emoji846]
Ono što je posebno zanimljivo kpd ps5 je ne mogućnost puštanja audio diskova (ps4 ne može ni blurej film da pusti) plus manje više ps4 sve gura kao i ps5 uz mali downgrade tako da je ps5 u jako lošoj poziciji bez obzira na brpjke i prodaju.
I kada neko napiše da prodaja na pc, u psekskluziva nema ceze to su gluposti jer bi onda od ps2 dali igre da izlaze paralerno i za pc, činjenica da im tada nije to igralo ulogu tj nije trebalo jer je pc tržište bilo kurton a sada gde sa mobilnim telefonom može da se strimuje svašta je sasvim drugačije, druga stvar koja je nelogična je onaj ps urrđaj za remote play ali da igra mora biti instalirana na ps5.
Mikrosoft je to tako jednostavno rešio sa šeringom a čak je i ps4 imao vitu ua tako nešto ali ne sony opet mora da komplikuje i ko je to uopšte tražio? Vileo bi da im to tako pukne i propadne da ga prestanu štancovati pre nego vitu...
Ne znam ali otkako nema kutaragija tačno se oseti od ps4 da nema više tog osećaja nekog konzolnog da kažem.
Mislim da nikada višesony neče imati takvu popularnost kao sa ps1 i 2 to je gotovo sigurno i voleo bi da ih ms pojede sa tom kupovinom aktivižna i blizzard i da im utera sa izdavanjem cod igara da ne ide na njihovu platformu baš zato što su ih odjebali kada im je bilo nuđeno da 4 deo budw ps3 ekskluziva...
A sada eto izdaju igre za komp... Nije njima sigurno med i mlwko lim ide softver i za kompijutere u to sam ubeđen bez obzira na one budalaštine od dijagrama prodaje kpje kače diehard i njemu slični koji to prate.
Te informacije su možda i netalne to ne znamo isto kao što ne znamo kada jave u ukrajini da je sleteo dron i eksplodirao pa jave ukrajinci da nije dron nego poljoprivrwdni avion prskao komarce [emoji846]
Meni izgleda kao da aony puca debelo u gejming diviziji pogotovo i mislim da polako i izumiru video igre i ceo taj mali svet jer pogledajte samo ovaj video i biče vam jasnije

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Taman sam ponovo počeo da gledam NBA pa je ovaj 2K23 dobrodošao.
Mnogo zanimljivo mi deluje onaj MyLeague Eras mod gde može da se igra u različitim erama tipa 80e, 90e.
Ima da krenem sa timovima iz 2002. da igram sa napaćenom Minesotom dok je KG bio na vrhuncu :) Tankujem prvu sezonu da mogu draftovati LeBrona Miličića :D

Verovatno glupo pitanje, ali nisam siguran da je izvodljivo, pa reko’ da ipak pitam. Kupio bih Diablo IV nosilac nalog za PS4 (jer je jeftiniji), ali bih igru igrao na PS5, pa me interesuje da li neko zna da li bih onda mogao da upgrade-ujem igru u verziju za peticu? Ili to u slućaju kad se šeruje igra nije izvodljivo? :unsure:

Mislim da je igra generacijski crossbuy. Baci pogled na playstation.com

Na xboxu je smart delivery, jedna igra za obe generacije, kontam da je isto i za playstation

Sent from my iPhone using Tapatalk

0.75h ili ti 45 min koje nisu dovoljne ni tutorijal da odradis. Kida ovaj ps premium nema sta
e197a7d6249493945ff6d80d9ef828e5.jpg

Послато са SM-G990B помоћу Тапатока

A jel neka konzola nudi mozda duzi trial Hogwarts-a? :D

Te godine su se obezbedili i za tu i za naredne dve generacije. Microsoft je svojski asistirao.

Back
Top Bottom