• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Ne kontam zasto neko ima problem da igra bude dostupna vecem broju ljudi, kao ja sam dao pare za ps5 a ti nisi pa nisi zasluzio ovo da igras ? :D

Kada je Playstation u pitanju, drugačija je situacija. Meni Playstation gubi poentu, ako svoje ekskluzive portuje na PC. Što kaže Gohan, Nintendo ima Pokemon, Zelda i Mario i to je ono što je svojstveno za njih. Playstation ima God of War, Spiderman, The Last of Us, Ratchet & Clank, Stray... a sve te igre su stigle ili će stići na PC. Meni, koji imam konzole svih aktuelnih proizvođača, kao i solidno jak PC, se to ne sviđa. Da nisam kupio PSVR2, onda bi mi PS5 skroz bio suvišan. Sony puca sam sebi u noge ovim potezima.
Zasto gubi poentu, ti te igre i dalje mozes da igras na PS5, e sad posto imas i jak PC, mozes ih igrati i na PC-u u boljem kvalitetu, vecem FPS-u... razumem da ti je zato manje bitno da imas PS5, ali to je samo zato sto vec imas jak PC, dok vecina vlasnika konzola, koji imaju samo PS5, a nemaju jak PC, njima i dalje itekako ima smisla da imaju PS5 i nista im ne menja... to su ljudi koji ne zele puno da uloze za igranje, lepo kupe konzolu i mirni su... tako da verujem da tebi nema smisla, ali mislim da vecinski vlasnici PS5, nemaju dobar PC za igranje.

Takodje Sony zivi od prodatih igra, ne od prodatih konzola, dok se kupuju njihove igre, za koju god platformu, nemaju problema...

Takodje i Nintendo je u problemu jos vecem, jer sve moze odmah da se igra preko emulacije, cak i ranije od vlasnika konzole...
Diablo nikad nije bio ekskluziva. Uvek je bio prisutan i na konzolama, kada je to bilo moguće. Diablo 3 je mnogo bolji na konzolama nego na PC. Tako da ti poređenje nema smisla. Ovde govorimo o ekskuzivama koje su odjednom postale dostupne i na PC.
Kako, koliko znam prvi Diablo je samo PC igra... tako je i za dvojku, tek se trojka pojavila i za konzole, tako da Diablo jeste bio PC excluziva, isto kao i recimo StarCraft, koji se doduse nikad nije pojavio na konzolama...

Mislim da na pogrešan način tumačite nezadovoljstvo Sony fanova. Barem nekih od njih. Playstation konzolu su kupili zbog jedne ili više ekskluziva. Odjednom, te igre postaju dostupne i za PC. Naravno da će se osetiti iznevereno, jer su "ispali ovce" i kupili konzolu zbog igre koja je postala dostupna izvan Playstation platforme. A eksluzivne igre su ono što u velikom broju slučajeva prodaje konzolu.

Ne znam, ali meni, koji volim sve konzole, a i PC, se ne sviđa ta praksa. Kao što mi se ne vi svidelo da Forza Horizon stigne na Playstation.

Kako, koliko znam prvi Diablo je samo PC igra... tako je i za dvojku, tek se trojka pojavila i za konzole, tako da Diablo jeste bio PC excluziva, isto kao i recimo StarCraft, koji se doduse nikad nije pojavio na konzolama...

Diablo 1 je oduvek bio dostupan na Playstation-u. 2-ku su preskočili, pa je 3-ka ponovo dostupna za konzole.

Playstation konzolu su kupili zbog jedne ili više ekskluziva. Odjednom, te igre postaju dostupne i za PC. Naravno da će se osetiti iznevereno, jer su "ispali ovce"
Zasto su ispali ovce kad i dalje mogu te igre da igraju na konzoli? oni su kupili konzolu zato sto je jeftina i ne zele da uloze dosta para u PC, ne zbog odredjene igre...

Sto se tice Diabla, bem li ga, tako pise na metacriticu... dal je prvi deo prvo izasao za pc ili konzolu?

Ova prica samo za nas balkance "relevantna". Po svetu ljudi (roditelji) kupuju konzole da bi se igrale igricе (i multiplatformske i ekskluzivne), a ne mozgalo sta gde kada da li izlazi.
Kompovi-laptopovi im uglavnom nisu namenjeni za gaming (citaj "ozbiljan gaming").

Mislim da oni znaju sta bi i kako proslo, zato i portuju ono sto je sigurno, nema kocke tu.
Ljudi se igraju na konzoli i igrace se i dalje, nista im ovo ne menja. Broj ljudi koji ce odustati od konzole i preci na pc jer izadje poneka igra jednom u 5 godina je kontam na nivou statisticke greske.
Bogami ne bih se složio da ovo ništa ne menja.
Pola konzolaša bi bacilo ps5 ili prodalo da najave autra granturismo za pc (što nije nemoguće) mada iskreno osim blodbornea i ghost of tsushima ni ne znam šta ps5 ima kao exkluzivu? Onog robota što je išao uz konzolu platforma? Ima trigere na kontroleru meni je recimo days gone nešto najbolje šti su napravili od novijih naslova i infamuous nije bio loš ali kada pogledaš ono što čini konzolu konzolom su exklizivni naslovi kojih ruku na srce xbox svakako nema ali se za sony baš nisam nadao da ču gledati kako kratos skače po laptopovima i sada račet u najavi....
Mislim da nintendo to nikada ne bi dozvolio(znam da je mario i zelda imao turneju na filipsu) ali sada baš nije vreme da se soni uvlači u bulju pc sektoru.
Ja isto mislim da je ps5 kurton into probušeni....
Ljudi ja sam ps1 kupio zbog iss2 i twisted metal dvojke da sam mogao da igram te igre plus castlevaniu simphony of the night na pc kupio bi pc u to vreme znači mebi igra definiše platformu da mi se igra nintendov mario ne bi ga emulirao iako je moguće nego bi kupio swič.
Ps5 gubi poentu jer sve tp imaš na pc, u plus možeš napumpati grafiku zašto bi beko kupio ps5 koji izgleda kao apart za varenje?

Послато са WP5 Pro помоћу Тапатока

Last edited:
Zato mislim da će sačuvati barem 2-3 ekskluzive da ne postanu potpuna multiplatform mašina kao Xbox.

PlayStation je previše jak brend da bi Sony ekskluzive koje izlaze i na PC nešto stvarno promenilo,
plus PC gaming tržište i kućne konzole i su i dalje dosta odvojeni (konzole su i dalje jednostavna i relativno pristupačna AIO gaming rešenje gde si i dalje miran bar 5-7 godina što se tiče najnovijih igara), tako da nema tu nekog rizika za Sony.

Da Sony počne da izdaje igre za MS konzole to bi već bila potpuno druga priča (da ne spominje recimo Nintendo igre za Sony i MS).

Po toj logici Nintendo bi mogao lagano da izdaje igre za PC, to su tek dva potpuno odvojena sveta.

Nintendo je u svom mehuru, tako da ta logika nije baš ista kad su oni u pitanju.

Pita na nekom sastanku Spencer Ryana, pokazujući na Bowsera: "jel' majstore kad ćemo mi onako prodavati igre?" 🤣

boli nintendo uvo, TotK proda za 3 dana 10 miliona kopija, ostali mogu da sanjaju o tom scenariju :D
Ali što ne bi prodavali 15 miliona kad je tako jednostavno? To je suština priče. Da li ekskluzive imaju neki značaj ili ne.

Nvidia leak:

Demon's Souls
Deracine
Ghost of Tsushima
Gran Turismo 7
Horizon Forbidden West

God of War
Helldivers 2
Ratchet & Clank
Returnal
Sackboy: A Big Adventure
Uncharted: Legacy of Thieves Edition