• Dragi članovi, prochitajte OVU vest u vezi nove teme!
  • Molimo vas sve da pročitate PRAVILA FORUMA i da se istih pridržavate.
  • Secret Level Discord server je LIVE! Za više informacija kliknite OVDE

PS5 PlayStation 5 Console Info - hardver, os, softver, vesti

Kao i sa Spiderman igrama, Rift Apart ce na PC portovati Nixxes!

E bas da vidimo kako ce portali raditi na PC-u, jos nije okacen min sys req.

Kao i sa Spiderman igrama, Rift Apart ce na PC portovati Nixxes!

E bas da vidimo kako ce portali raditi na PC-u, jos nije okacen min sys req.

Pa ako je sa ne znam kojim testom radio na duplo sporijem nvme drajvu u PS5, ne vidim zašto bi imao muke na PC-u.

Inače, prebacite temu u multiplatform :))

bar ljudi znaju kako se rade portovi

Spidey je odlično radio i na običnom SSD-u, mislim nije pravio ogromne probleme kao što se pričalo kada je igra trebala da izađe, tako da ono.

Gore radi Forspoken na običnom SSD-u od Spajdija.

Taman sam neki dan razmisljao da li mi treba produzetak uopste, pa zdravko rece da ce biti popusta. Taman dodje na cenu sa cdkeys koliko vidim.
Sad sam proverio, kod od 45 funti je na 13% popusta na CD keys što je valjda taman da se uzme plus na popustu tako da u toj kombinaciji izađe 43eur.

Da li jos postoji opcija da PS+ Essential pretplata produzi PS+ Extra/Premium.

Sad mi je PS+ istekao. Mogu li na primer da uzmem mesec dana premium/extra i onda dodam godinu dana Essentiala, i da se konvertuje sve u veci nivo?

Pa chodi je upravu jbg to je prosto tako sve zivo dolazi na pc od ps5 exkluziva i ovo sto nije doslo samo je pitanje vremena kada ce doci...sto meni kao pc gameru odgovara ali sam da ipak sony zadrzi svoje exkluzive za ps5 6...ali nazalost nece to uraditi jer nikakav trud im je potreban da portuju igru na pc a lepu zaradu imaju od svake igre koja dodje na pc

Pa chodi je upravu jbg to je prosto tako sve zivo dolazi na pc od ps5 exkluziva i ovo sto nije doslo samo je pitanje vremena kada ce doci...sto meni kao pc gameru odgovara ali sam da ipak sony zadrzi svoje exkluzive za ps5 6...ali nazalost nece to uraditi jer nikakav trud im je potreban da portuju igru na pc a lepu zaradu imaju od svake igre koja dodje na pc
И ја сам конзолашки секташ и не допада ми се што игре иду на РС мада се тиме највише чини на њиховом очувању. Долазе ове крупне игре али ништа нису урадили за старије наслове, на примјер. Puppeteer би сјајно прошао на РС-ју, а тек Dreams... Wipeout Omega Collection би се продао много боље него на Четворци и ушао у плус. Rain, Bound, Concrete Genie, све те 'умјетничке' игре би на РС-ју знатно боље прошле него код ове размажене конзолашке публике, међу којима је ова са Петице најосјетљивија по питању графике и приступачности. Гомила токсичних сероња.

Mislim da oni znaju sta bi i kako proslo, zato i portuju ono sto je sigurno, nema kocke tu.
Ljudi se igraju na konzoli i igrace se i dalje, nista im ovo ne menja. Broj ljudi koji ce odustati od konzole i preci na pc jer izadje poneka igra jednom u 5 godina je kontam na nivou statisticke greske.

a sto ljudima koji imaju konzole, smeta sto dolaze najveci hitovi i na PC, sta oni time gube?

mada dobro kad razmislim i meni je bilo krivo kad PC hitovi poput Diabla i ostalih zavrse na konzolama... mislim da je to bilo zato sto u to vreme su uglavnom sve najbolje igre za PC, dolazile i na konzolu, dok obratno to nije bio slucaj, dugo vremena...

Nego da se vratim na ovaj port, vec izlazi u julu, to znaci dve stvari, ili su ga jako brzo i lako napravili, ili su jako dobro i dugo cuvali tajnu da rade na njemu...

Sad sam proverio, kod od 45 funti je na 13% popusta na CD keys što je valjda taman da se uzme plus na popustu tako da u toj kombinaciji izađe 43eur.

Tako je i za us izgleda. Samo sad ostaje pitanje da li mi treba, Ratchet je jedina igra koju jos nisam odigrao na ps, a sad vidim da dolazi za pc, svakako planiram da se ratosiljam svih osim DeS-a.

a sto ljudima koji imaju konzole, smeta sto dolaze najveci hitovi i na PC, sta oni time gube?
Smeta dokonim ljudima koji se vezuju za te stvari bez nekog realnog razloga. Verovatno bi to psihologija objasnila bolje. Zasto bi tebi smetalo da izadje diablo na konzoli? Vise ljudi ga odigra, dobiju vise kinte, mozda preusmere tu kintu u bolje projekte... Ako je neko fan diabla ovde, ja sam, ali mi mnogo znaci recimo ovaj d2 remake sto ima gamepad kontrole, uradjene su sjajno i mnogo vise prija nego da se kicmim pred monitorom. To je nesto sto je uradjeno samo zato sto je izaslo i za konzole u suprotnom sumnjam da bi se desilo.

Smeta dokonim ljudima koji se vezuju za te stvari bez nekog realnog razloga. Verovatno bi to psihologija objasnila bolje.
Slazem se sa ovim ali (pricam u svoje ime)nekako meni konzola i ta igra sto dolazi za nju gubi car nekako mi nije vise posebna.npr ko nitendo sto ima pokemone,zeldu i mario i zna se to je njihov pecat.Ali skroz si upravu :)

mada dobro kad razmislim i meni je bilo krivo kad PC hitovi poput Diabla i ostalih zavrse na konzolama... mislim da je to bilo zato sto u to vreme su uglavnom sve najbolje igre za PC, dolazile i na konzolu, dok obratno to nije bio slucaj, dugo vremena...

Nego da se vratim na ovaj port, vec izlazi u julu, to znaci dve stvari, ili su ga jako brzo i lako napravili, ili su jako dobro i dugo cuvali tajnu da rade na njemu...
Osecaju se valjda bolje, jedinstveno, sta znam :D Lece se time sto im igre na konzoli rade ko pajsla pa ono u fazonu, heej mi imamo exluzive i bolje igre nego na PC-ju :LOL:

Ne znam, meni baš drago kada neka igra izlazi sada na Xbox i PC recimo, jer u 99% slučajevima su crossplay makar sa Xbox App verzijom igara, što znači, lakše nađeš ljude sa kojima možeš da se igraš.

Ne znam, meni baš drago kada neka igra izlazi sada na Xbox i PC recimo, jer u 99% slučajevima su crossplay makar sa Xbox App verzijom igara
I meni, jer to znači da ne moram dva puta da kupujem igru. Kupim jednom, i imam je i za Xbox i za PC.

Kada je Playstation u pitanju, drugačija je situacija. Meni Playstation gubi poentu, ako svoje ekskluzive portuje na PC. Što kaže Gohan, Nintendo ima Pokemon, Zelda i Mario i to je ono što je svojstveno za njih. Playstation ima God of War, Spiderman, The Last of Us, Ratchet & Clank, Stray... a sve te igre su stigle ili će stići na PC. Meni, koji imam konzole svih aktuelnih proizvođača, kao i solidno jak PC, se to ne sviđa. Da nisam kupio PSVR2, onda bi mi PS5 skroz bio suvišan. Sony puca sam sebi u noge ovim potezima.

Zasto bi tebi smetalo da izadje diablo na konzoli?
Diablo nikad nije bio ekskluziva. Uvek je bio prisutan i na konzolama, kada je to bilo moguće. Diablo 3 je mnogo bolji na konzolama nego na PC. Tako da ti poređenje nema smisla. Ovde govorimo o ekskuzivama koje su odjednom postale dostupne i na PC.

Soni je dugo zasnivao svoje poslovanje na ekskluzivama.
Takav je bio model.

Sada vise nije tako (osim Nintenda al oni su specijalci).
Oni koji i dalje ostaju verni Soniju, osecaju se kao iznevereno.
Ko apple kult sledbenici.

2023. odrastao covek da bude fanboy bilo koje multi-milijarderske kompanije, pa stvarno, ne mogu da nadjem ni epitet za takvu pojavu. :)

Prodaja softvera im ide dobro, pretplate ce da im padaju, prodaju konzole ko ludi, sta fali jos malo novca od PC prodaje, a ne ide na Xbox store nego Steam.
Zato je i onaj vampir Dzim Rajan rekao, da je njihovim korisnicima ok, da posle par godina ekskluzive dodju na PC. Znaci radili su neki survey.

Druga je stvar sto nema first party ekskluziva, da se vidi potencijal konzole. (evo @Chodex imas novog Spajdija, sta se zalis).
Bice, ali ne zure.
Prodaje se sve lepo, cak i polupani PC portovi.

Daj mi bloodborne za PC i bole me djoke.

Back
Top Bottom